Kako pripraviti omarico na računalniku: navodila korak za korakom

Na voljo je veliko programov za natančen in natančen izračun kakršnega koli pohištva z velikostjo vašega doma. Programi oblikovanja pohištva so zasnovani za polavtomatsko oblikovanje modelov. To orodje ni namenjeno samo proizvajalcu pohištva ali profesionalnemu sestavljavcu. Pravzaprav lahko vsaka oseba, ki se je odločila, da bo uredila dom ali stanovanje z lastnimi rokami, ustvarila projekt kakršnega koli pohištva s to programsko opremo, na primer, da bi narisala kabinet, ki ga želite, ali oblikovati celotno kuhinjo.


Oglejmo si nekaj najbolj priljubljenih podobnih programov, v katerih lahko najdete podrobna navodila po korakih za izdelavo pohištva.

Basis-Shafa

Program za načrtovanje pohištvenega pohištva, ki bo omogočil izdelavo projektov različnih pohištva v polavtomatskem načinu. Ta urejevalnik bo izvedel veliko rutinskih operacij za uporabnika in ustvaril model, ki temelji na parametričnih izhodnih velikostih. Hkrati lahko uporabnik kadar koli spremeni podatke o izdelku. S pomočjo "Basis-Wardrobe" lahko preprosto narišete omaro na računalniku, samodejno oblikujete mezzanine, izračunate parametre predalov in polic, drsna in vhodna vrata, kotne omare, tesnilne profile in še veliko več. Na voljo so tudi ključavnice, pritrdilni elementi, pritrdilni elementi in ključavnice. Program je eden od modulov programske opreme za pohištvo "Basis-Mebelshchik".

Program PRO100

je eden odnajbolj priljubljenih oblikovalskih in risarskih sistemov, s katerimi lahko ustvarite oblikovalski projekt hiše ali sobe, kot tudi oblikovalsko pohištvo katere koli konfiguracije in kompleksnosti.


Prvi začetek urejevalnika vas bo pozval, da ustvarite nov dokument in navedete glavne značilnosti prostorov. Po prilagoditvi možnosti osvetlitve lahko začnete s projektiranjem. Priročen vmesnik je razdeljen na več delov: glavno orodno vrstico, namizje, knjižnico z različnimi notranjimi predmeti. Za načrtovanje postavitve gospodinjskih aparatov, vrat, oken, ploščic, postelj, stolov, vodovodnih instalacij, vlecite vogalno omarico s programom PRO100 - vse to in še veliko več je na voljo z dodajanjem urednika neposredno projektu. Program bo zanimiv predvsem za arhitekte, oblikovalce in oblikovalce pohištva. Dejstvo je, da je to sklop orodij za strokovnjake, ki se že dolgo ukvarjajo s projekti in interierji bivalnih prostorov. Mnogi se zanimajo za oblikovalske uporabnike, ki ne želijo izbirati tega programa kot alternativo drugim urednikom. Ima:
 • funkcijo ustvarjanja lastnega notranjega objekta;
 • širok spekter oblikovalskih orodij in pripravljenih modelov;
 • prisotnost seznama podrobnosti, uporabljenih v projektu;
 • dokumentacija v ruskem jeziku.
 • Program Sculptris

  Zanimiva aplikacija, ki je zasnovana za 3D modeliranje. Ta program je eden od najlažjih v vrstici podobnih. Ne zahteva posebnega znanja uporabnika. Programska oprema ne prisili neposrednopomeni besedo za model. To vam daje priložnost, da oblikujete bodoči računalniški model. Na primer, risanje garderobe s programom Sculptris je zelo preprosto. Na začetku dela dobi uporabnik žogico, ki jo je treba obdelati z različnimi orodji: obrezovanje nezaželenih delov, vdolbino, pridobitev potrebnih obrazcev. Po končanem delu na modelu lahko nanj nanesete teksturo.
  Najmanjši čas v primerjavi z drugimi aplikacijami, ki bodo potrebne za oblikovanje modelov, se nanaša na njegove koristi. Za razliko od mnogih drugih programov je Sculptris popolnoma brezplačen. Njegove prednosti:
 • zelo razumljiv in preprost vmesnik;
 • je ravnodušen na železo;
 • premišljena orodna vrstica.
 • Astra Designer pohištva

  Omogoča učinkovito in hitro oblikovanje pohištva z orodji, ki olajšajo delo. Razvoj programa je preprost, saj vsebuje tipična orodja, ki jih lahko uporabite pri delu z drugimi podobnimi izdelki. S tem urednikom je preprosto narisati omaro in druge elemente pohištva iz že pobranih delov. Predpogoj za profesionalnega oblikovalca je možnost ogleda projekta iz različnih zornih kotov. Razvijalci programa so zagotovili možnost uporabe treh projekcij: načrt, spredaj in stranski pogled. Predlaga se tudi, da se pohištvo nemudoma namesti, da se olajša ustvarjanje pohištva. Pritrdilni elementi se lahko vzamejo iz knjižnice, ki jo dopolnite, aliurejanje ročno. Na izhodu boste prejeli pravokotno projekcijo modela izdelkov in njegove risbe. Risbe lahko dodatno spreminjamo, pri čemer podamo velikosti in komentarje. Stranka je na primer prikazana, kako narisati omarico ali stol z različnimi teksturami. To bo olajšalo vizualno zaznavanje in ne bo zahtevalo dolgih pojasnil, kot bo izgledalo na koncu. Poleg tega lahko proizvajalec poleg risb zagotovi specifikacijo delov, izjavo o potrošnem materialu itd.
  Prednosti:
 • preprosto spajanje plošč, zato je primerno odpreti;
 • Uporabite lahko predloge izdelkov;
 • presega zmogljivosti in udobje Pro100;
 • Ob koncu dela je mogoče za stranko oblikovati vizualne modele vseh risb.
 • Slabosti:
 • Trenutna različica nima središča in usmerjenosti kazalca miške.
 • Obstajajo tudi nekatere druge značilnosti.

  Kako sestaviti omarico T-FLEX CAD

  Avtomatiziran sistem oblikovanja CAD T-FLEX s precej veliko funkcionalnostjo je popolnoma brezplačen pri nekomercialni uporabi. Odlično za študente, navdušence in ljubitelje oblikovanja za ustvarjanje dvodimenzionalnih risb tridimenzionalnih modelov delov. Obstaja tudi plačana različica tega programa. Podpira integracijo rešitev tretjih oseb in več formatov za izvoz. Program predpostavlja izraz katerega koli parametra risbe spremenljivke in snop predmetov med njimi je možen z geometrijskimi relacijami. Kot v drugih priljubljenih podobnih sistemih, gradnjauporabi glavnih in dodatnih linij. Ustvarjanje projekta je načeloma dodajanje modela podrobnostim prvotne oblike in njegovega nadaljnjega razvoja z uporabo velike knjižnice orodij. Program podpira trdno stanje in površinsko simulacijo. Obe metodi se lahko uporabita v enem projektu. Poleg tega bo urednik ponudil dokumentacijska orodja, ki naj spremljajo vsak resen projekt.
  Ključne značilnosti:
 • delo z neparametričnimi in parametričnimi risbami;
 • možnost izražanja spremenljivk parametrov risbe;
 • izdelava realističnih 3d-modelov delov in sklopov;
 • orodje za avtomatsko inženirsko analizo, ki bo pomagalo prepoznati napake;
 • podpora uporabniškim knjižnicam.
 • Programska oprema Astra Recycling

  Uporaba za izdelavo in tiskanje rezalnih nalepk iz različnih materialov iz plošče: vezan les, vlaknene plošče, iverne plošče itd. Omogoča hitro ustvarjanje kartic za rezanje, odpadke, tiskanje specifikacij, shranjevanje podatkov o naročilu in je lahko koristno, preden sestavite kabinet ali ga načrtujete.

  Vloga za avtomatizacijo "Basis-Rozry"

  Oblikovanje izrezkov kartic za pohištvo se lahko prilagodi skoraj vsem pogojem, pri čemer je treba upoštevati teksturo delov materialov, prisotnost zamikov in nadomestil itd. Program pripravi omarico z izhodnimi podatki vseh podatkov na kartici, ob upoštevanju števila in dolžine rezanja, števila in velikosti uporabnega odpadka, površine in velikosti obdelovancev, pa tudiodstotek uporabe materiala. Rezalne kartice so optimizirane po več merilih hkrati. Poleg tega lahko velikost elementa vnesete ročno. Podatki za uvoz in izvoz so podprti v formatih XLS, DOC in TXT.

  Nacrtajte omarico s kuhinjskim oblikovalcem

  Program, v katerem lahko enostavno sestavite kuhinjo modela, ki ga želite. Potrebno bo samo izbrati potrebne podrobnosti in jih postaviti ob stene mest. Izberete lahko, po lastni presoji, vrsto kuhinjskega pohištva, barvo, barvo fasade in pultov. Ko se odločite za izbiro, morate modele, ki jih želite, postaviti na priročno mesto za vas. Po izdelavi skice lahko celotno specifikacijo natisnete v kuhinjo. To močno olajša proizvodni proces. Uporabnost je zelo enostavna za uporabo.

  Sorodne publikacije