1 GB interneta: to je veliko ali malo - značilnosti prometa in priporočila

Kako pogosto lahko od uporabnikov interneta slišite, da ne morejo sami določiti izbire internetne možnosti! Običajno ljudje ne razumejo, koliko gigabajta bodo potrebovali približno mesec dni in kateri tarifni načrt kupiti. Eno najbolj priljubljenih vprašanj je: 1GB interneta je veliko ali malo? "Poskusimo ugotoviti in ugotoviti, kaj je internet sam po sebi. Kaj bo 1 Gb zadostuje in kako prihraniti promet? Kakšna je hitrost prenosa podatkov?

1 GB interneta: to je veliko ali malo

Vprašanje, ki nima jasnega odgovora. Za nekoga je to zelo majhno in nekomu več kot dovolj. Vse je odvisno od številnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri nakupu internetnega prometa od vašega operaterja. Najprej ugotovite, da: 1 GB = 1024 MB in 1 MB = 1024 KB. Torej, če želite izvedeti, ali imate dovolj enega gigabajta za cel mesec, je 1 GB na internetu veliko tega ali tistega v resnici, in da si lahko privoščite, ne da bi presegli obseg prometa, morate upoštevati naslednje točke:
6)
 • Katera naprava je povezana z internetom? Konec koncev, ali bo pametni telefon ali laptop odvisna od tega, koliko internetnega prometa na mesec je potreben.
 • Kako pogosto boste uporabljali internet.
 • Za kakšne namene potrebujete internet: eden je dovolj, da se preveri pošta enkrat na dan, drugi igrajo spletne igre 24 ur na dan in gledajo filme.
 • Ali imate včasih možnost preklopa na Wi-Fi.
 • Koliko tehta

  Če želite izvedeti, kakšen je vaš promet na mesečni osnovi, morate najprej razumeti, kaj je gigabajt in koliko je, na primer: Običajna stran - je odvisna od tega, koliko je sama stran preobremenjena s fotografijami. Če običajna besedilna stran tehta približno 60-70 Kb, lahko pogled na trak socialnega omrežja s kupom fotografij in gifov preide na 5-10 MB. Mimogrede, takšna socialna omrežja imajo možnost, da se posodabljajo, zato bo dodatno jedla promet.
  Poslušajte ali prenesite glasbo - odvisno je od oblike datoteke in trajanja. Približno boste imeli od 3 do 5 MB prometa. Gledanje filma - film se lahko razlikuje od 8 do 15 GB, odvisno od kakovosti, formata, trajanja in stiskanja. Če se odločite prenesti DVD film, boste morali podariti še 15 GB prometa. Online TV, pretakanje video posnetkov "Skype" - zahvaljujoč maksimalni kompresiji lahko dobite približno 700 MB. V primeru Skype je vse odvisno od resolucije. Vse ostalo - v primeru majhnih klepetov, acq, korespondenca v Skypeu, preverjanje pošte, številne internetne storitve niso potrebne (pod pogojem, da ne pošiljate velikih datotek).

  Koliko internetnega prometa na mesec je potreben za pametni telefon

  Recimo, da želite povezati internet s pametnim telefonom, medtem ko platforma telefona ni pomembna. To sta lahko Android in iOs, Bada ali celo stari starši, kot sta Symbian in Java, v vsakem primeru, ne glede na to, ali trenutno uporabljate internet ali ne, se bo telefon sam posodobil in preveril vsenameščenih aplikacij in aplikacij, kar je dodaten promet.


  Seveda lahko posodobitve izklopite, preklopite na Wi-Fi, kolikor je mogoče, ne igrajte spletnih iger in če vam ni treba izklopiti prenosa podatkov. Torej, boste bistveno prihranili vaš internet, to je samo zakaj potrebujete pametni na vseh? Torej, 1 GB mobilnega interneta je veliko ali ne? To je dovolj. To je bolje kupiti 15-2GB, potem ne morete razmišljati o varčevanju.

  Koliko je potrebnega za internet za tablični računalnik

  Tablica je v bistvu isti pametni telefon, le malo večji od velikosti. In ker ima veliko diagonalo zaslona, ​​bodo preneseni (prejeti) podatki nekoliko večji. Torej, vse, kar je bilo priporočeno za pametne telefone, velja tudi za tablete, samo internet potrebuje 2-3 krat več.
  V nobenem primeru ni priporočljivo uporabljati osnovne obrestne mere operaterja z megabajtnim polnjenjem. Divje cene v nekaj minutah bodo uničile vaš osebni račun. In drugo - medtem ko je v gostovanju, je bolje, da kupite lokalno sedem kartico, sicer tvegate nekaj klikov, da bi dobili v velike dolgove.

  Koliko prometa je potrebnega za netbook in laptop

  Če je vse zelo jasno s telefonom in tabličnim računalnikom, potem se s prenosnim računalnikom stvari nekoliko razlikujejo. Kljub temu je bilo vprašanje: "1 GB interneta je veliko ali malo?" Torej, če ne nameravate uporabljati prenosni računalnik vsakih nekaj dni, da bi preverili pošto, potem bo to seveda zelo majhno.
  Če jih nastaviteCilji, kot so vsakodnevno gledanje filma, prenos filmov in glasbe, spletne igre, potem boste zagotovo potrebovali veliko več interneta, približno 15-20 GB.

  Kako prihraniti promet

  Kot smo že opazili, ne glede na to, katero napravo uporabljate, vsi uporabljajo internet tako ali drugače brez vašega znanja. Včasih celo več kot ti. Za posodobitev sistema Windows lahko na primer računalnik ali prenosni računalnik porabita do polovico dragocenega prometa. Zato priporočamo, da onemogočite vse možne posodobitve na prenosnem računalniku in pametnem telefonu. Morda lahko pustite samo antivirus.
  Ne samo, da posodobitve lahko oddajajo promet, ampak tudi za aplikacije, ki se izvajajo v ozadju, kot so Skype, Watsap, Mail, Weather. Če jih ne potrebujete, lahko občasno prekinete povezavo med temi aplikacijami in s tem znatno prihranite več megabajtov.

  Kaj določa hitrost prenosa

  Vsakič, ko poskušate pogledati stran mesta, se na tej strani prenese prenos datotek iz gostovanja. Z drugimi besedami, hitrost nalaganja strani je hitrost prenosa iz gostovanja v brskalnik uporabnika. Na vašo hitrost vpliva več dejavnikov, kot so:
 • količina podatkov.
 • Hitrost interneta, ki jo zagotavlja upravljavec.
 • Prenos gostovanja.
 • Torej:
 • Običajna stran v omrežju 2G bo naložena približno 50 sekund, 3G - 1 sek in pri hitrosti 4G - takoj.
 • Pesem približno 5 MB: hitrost 2G - 8 minut, 3G - 11 sekund, 4G - 4 sekunde, 4G + - takoj.
 • Majhen video: 2G - 42 minut, 3G - 1 minut, 4G - 13 sekund, 4G + - 7 sekund.
 • Film (750 MB): 2G - 21 ur, 3G - 30 minut, 4G - 7 minut, 4G + - 3 minute.
 • HD film (15 GB): 2G - 42 ur, 3G - 1 ura, 4 G - 14 minut, 4 G + - 6 minut.

  Povzamemo vse, kar je bilo omenjeno zgoraj

  Na splošno je 1 GB interneta najmanjša zahteva za sodoben pametni telefon. Druga stvar je, če imate nekaj zelo preprostega, recimo na Java ali Symbian. Toda takšni telefoni so hitrejša izjema od pravil in postopoma izginejo v preteklosti. In aplikacije za Android in iOs zahtevajo veliko prometa in z dobro hitrostjo. Torej, če ste lastnik telefona najnovejše generacije in ga želite v celoti izkoristiti, morate kupiti več interneta. Če se sprašujete, ali je na vašem telefonu dovolj 1 Gb interneta na mesec in koliko stane, najprej določite svoje potrebe in se obrnite na svojega operaterja za več informacij o tarifni opciji. Včasih se internetne možnosti, ki jih ponujajo operaterji, ne razlikujejo po ceni, ampak se razlikujejo po količini prometa. Torej, na primer, ena cena lahko stane samo 50-100 rubljev več kot drugi, in internet dobite 2-krat več. Zato je včasih bolje preučiti vse storitve, ki jih zagotavljajo izvajalci, in se, če je mogoče, izogniti pastem. Kot je za glasne oglaševalske slogane o domnevno "neomejen internet", v resnici, ni brezmejno. Tako ali drugače boste prejeli določeno količino prometa, vendar bo veliko več (vendarker bo cena višja). Ko boste izpolnili gigabajte, ki ste jih dodelili, boste morali dodati "Turbo gumb" ali počakati na naslednji odpis denarja. Danes ni takšne tarife, ki bi vam omogočala, da brskate neskončno za en mesec, prenesete filme in glasbo, distribuirate Wi-Fi na desno in levo, ne da bi skrbeli za posledice.
 • Sorodne publikacije