Windows Media Center: Kaj je to in zakaj?

Program Windows Media Center (Windows Media Center). Na podlagi naslova je enostavno misliti, da je ta paket sredstvo za reproduciranje multimedijskega računa. Toda kako optimalno in hitro je uporabiti? Poskusimo ugotoviti.

Kaj je "Windsor Media Center"?

Takoj želim opozoriti vse uporabnike sistemov Windows, ki so zadnjič v lupini OS, ta komponenta je v sistemu Windows 7 prisotna kot "zaviti" program.


Za Windows 8.1 mora biti "Media Center", kot tudi za deseto različico sistema, nameščen ločeno, ker ni v glavni distribuciji. Toda ali je potrebno? Načeloma imajo sistemi nad sedmim svoja orodja za pregledovanje in upravljanje multimedijskih datotek (isti brskalniki ali predvajalniki). Težava je drugačna: za vsako večpredstavnostno datoteko morate odpreti ločeno aplikacijo. Toda »Windows Media Center« združuje vse v enem. Ni jasno, zakaj, toda ta programski paket po tem, ko je bil Windows 7 izključen iz aplikacij vgrajenih sistemov. Toda zaman

"Media Center" Winds 7 ": možnosti za razvoj

Do danes lahko distribucijo tega sistema programske opreme prenesete neposredno od Microsofta. Ta različica, čeprav je zasnovana za Windows 7, pa se dobro obnaša v osmih in desetih različicah (načeloma je vseh sedmih programov združljivih z različicami zgoraj).


Vprašanje je drugačno: Ali bo Microsoft razvil to smer? Sodeč ponič, ne. In škoda. Tak programski paket bi zahtevali mnogi uporabniki.

Uporaba programa

Če ste takoj pozorni na vmesnik programa, lahko sklepamo, da je vse tukaj ustvarjeno, da popolnoma poenostavi delovanje katerega koli, celo najbolj nepripravljenega uporabnika. Razdelitev kategorij takoj potrjuje.
Vendar ločen pogovor zasluži nastavitev televizije v spletnem načinu. Na žalost je ta možnost na voljo samo, če obstaja ustrezna predpona. Brez tega TV ne bo deloval, da ne omenjam, da AppleTV sploh ni podprt (za to morate namestiti dodaten applet). Poleg tega Windows Media Center lahko povzroči sistemske napake, čeprav je sistemska aplikacija, ki je prišita v različici operacijskega sistema Windows 7 in spodaj. Pri osmih in desetih spremembah so bile opažene tudi napake, vendar ker je paket nameščen kot programska oprema tretjih oseb, to v sistemu ni posebej opazno. Toda nazaj na vmesnik. Vse je povsem preprosto. Samo poiščite ga. Ne pozabite takoj, da bo preusmerjen na vire programske opreme same, tj. Ročna mapa istih MP3 datotek ne bo določena. Načeloma je ta program zasnovan. Prednostna naloga je uporaba spletnih strani, ne lokalnih virov.

Težave s posodobitvami in napakami

V zvezi z namestitvijo posodobitev, ki so pogosto nameščene v operacijskem sistemu Windows 8 in novejših, multimedijski center poskuša takoj namestiti posodobitve. Zdi se, da o tem ni nič strašnega.vendar nekateri paketi, ki niso zasnovani za delovanje v operacijskih sistemih nad sedmo, lahko povzročijo kritične napake.
Prišlo je tudi do napak. Vendar pa so predvsem posledica nezmožnosti reproduciranja datotek določene vrste ali pomanjkanja ustreznih kodekov in dekoderjev. Kot je jasno, so takšna vprašanja določena samo s ponovno namestitvijo ustreznih izdelkov programske opreme. Ko gre za Windows 7 in spodaj, je lahko eno od najpreprostejših orodij, ki jih lahko uporabite, standardna pripomoček Microsoft Fix It, ki je bil prvotno zasnovan za odpravljanje težav pri prenosu in namestitvi ključnih posodobitev sistema.

Sorodne publikacije