Mestni avtobus MAZ 206: tehnične lastnosti, popravilo in delovanje

Leta 2006 je bila na razstavi v Moskvi priznana najboljša mestna avtobusna postaja MAZ-206 Minsk. Poglejmo, zakaj je ta model prejel nagrado.

Proizvajalec

Avtobus MAZ-206 proizvaja avtomobilska tovarna Minsk v glavnem mestu Belorusije. Podjetje je največji proizvajalec strojev med vsemi državami CIS. Izdelki rastline so priljubljeni ne le v domači Belorusiji, ampak tudi v Rusiji, pa tudi v državah jugovzhodne Azije.
Podjetje je bilo ustanovljeno takoj po osvoboditvi Minska, avgusta 1944. Obrat je prvič izdelal težke tovornjake in prikolice. Proizvodnja mestnih avtobusov se je začela ukvarjati ne tako dolgo nazaj, leta 1992. Dobava avtobusov iz Madžarske na ulice mest je bila ustavljena, zato je potniški promet v državi zahteval posodobitev. Kmalu je bilo odločeno, da se odpre podružnica avtomobilske tovarne v Minsku, ki se je imenovala "AMAZO".

Razvoj avtobusov se je začel s podpisom pogodbe z družbo Neoplan, ki se ukvarja s proizvodnjo avtobusov v Nemčiji. Že leta 1996 so strokovnjaki podjetja AMAZ na pregledu predstavili prvi nizkopodni model, izdelan v državi - to je bil MAZ-103. Nadaljeval se je razvoj številnih avtobusov. In že leta 2006 v Moskvi je bil predstavljen MAZ-206. To je model druge generacije, ki je sestavljen z uporabo uvoženih vozlišč in delov. Osnova za njegovo proizvodnjo je bila dolžina MAZ-203dvanajst metrov

Notranjost

Mestni avtobus MAZ-206 je namenjen za 25 sedežev. V tem primeru skupna zmogljivost potnikov dosega sedemdeset dve osebi. Sedeži so v štirih vrstah. Večina jih pade na zadnji del avtobusa. Zadnje vrste sedežev so na podstavku. To je posledica lokacije na tem mestu agregata.
V osrednjem delu je akumulacijska platforma velikih velikosti. Sami sedeži ne razumejo in niso urejeni. Precej tesne so. Po izbiri kupca se lahko namestijo izdelki, izdelani v Belorusiji ali na Poljskem.

Privlačnost kabine je opremljena s kovinskimi držali. Poslikane so s praškasto barvo. Na vrhu so nameščene svetilke za notranjo razsvetljavo.

Ohišje

Ohišje avtobusa MAZ-206 je popolnoma kovinsko. Za oblikovanje zadnjega in sprednjega dela se uporablja steklena vlakna. Iz istega materiala je izdelan odbijač. Celotno telo je pobarvano s poliuretansko večkomponentno barvo. V luknje se prilepi steklo. Opozoriti je treba, da so izdelani iz kaljenega stekla, ki lahko nabira toploto. S treh strani avtobusa so digitalni zasloni: za vetrobranskim steklom, nad steklom med sprednjim in osrednjim vratom, na zadnjem steklu. Informacijski sistem ima jezikovni informator.
Pnevmatska drsna vrata. Opremljeni so z zasilnim odpiranjem. Da bi zagotovili varnost potnikov, obstaja nadzorni sistem, ki avtobusom prepoveduje premikanje na odprtih vratih. Centralna vrata so opremljenazložljiva lestev Potreben je za ljudi z okvarjenim lokomotornim sistemom. Za njih je bila izdelana tudi posebna ograja.

Vozniška kabina

Vozniški sedež je zaščiten pred splošno kabino s stekleno pregrado. Nastala kabina je lahko dveh vrst:
 • Popolnoma zaprta s pregrado do stropa.
 • Zaprto s pregradno višino do pol metra. Ta zasnova omogoča vozniku, da potnikom izda vozovnice.
 • Instrumentna plošča je udobna za voznika. Vsi senzorji se nahajajo na oddaljenosti, kar vozniku omogoča, da ne doseže. Krmilne naprave so nameščene neposredno pred voznikom. Če jih želite gledati, vam ni treba motiti ravnanja.

  MAZ-206: specifikacije

  Motorna enota se nahaja na zadnji strani avtobusa. Dostop do njega je na račun dvižnega pokrova. Na avtobusu so nameščeni trije tipi motorjev:
 • motor Mercedes-Benz z zmogljivostjo štirih in pol litrov, z zmogljivostjo sto sedemdeset sedem litrov. z Karakteristike se nanašajo na zahteve standarda Euro-3.
 • Pri drugi spremembi avtobusa MAZ-206 je motor podoben prejšnjemu, vendar se nanaša na standard Euro-4.
 • Beloruski motor izdeluje MMZ D 24530. Proizvaja 154 konjskih moči. Ustreza standardom Euro-2.
 • Opisani so vsi štirivaljni turbopolnilni motorji. Menjalnik ima tudi več različic:
 • Samodejni menjalnik s šestostopnim pretvornikom navora. V tem primeru sklopka nimorate.
 • Mehanska sinhronizacija ima kabelsko kontrolo. Sklopka v tem hidravličnem ima pnevmatski ojačevalnik.
 • Vzmetenje pnevmatsko z elektronsko ali mehansko kontrolo. Za ogrevanje motorja v hladnem obdobju je na voljo sistem, imenovan "Webast". Gre za tekoči grelec. To olajša zagon motorja. Drugi namen sistema je podpreti motor v toplem stanju nekaj časa.

  Ogrevalni in prezračevalni sistemi

  Mestni avtobus se ogreva s trikolesnim sistemom. Salon se segreje zaradi temperature motorja hladilne tekočine. Za voznika je ločen ogrevalni sistem. Vključuje več radiatorjev in ventilatorjev.
  Kar zadeva prezračevanje kabine, se izvaja naravno. V ta namen se uporabljajo okna in jaški na strehi. Na željo kupca je mogoče namestiti dodatno prezračevanje na stropu ali klimatsko napravo.

  Slabosti avtobusa

  Kljub prejeti nagradi avtobus MAZ-206 ni popoln. Med njegovim delovanjem je našel nekaj slabosti:
 • Slaba raven zaščite pred vibracijami.
 • Prijavljena poraba goriva je močno podcenjena. V bistvu, avtobus porabi veliko več.
 • Pustite, da želite boljše zavorne ploščice. Ne delajo vedno dobro. Navsezadnje mora biti za mestni promet, prevoz toliko ljudi, varnostna oprema na prvem mestu.
 • V vsakem primeru je popravilo in delovanje avtobusa MAZ-206 dokaj preprosto. Vsa zahtevana vozlišča so vrazpoložljivih mestih. Tudi z nakupom rezervnih delov ni težav. Poleg tega jim pogosto ni treba kupiti. Glavne komponente in komponente imajo dolgo življenjsko dobo. Avtobus v zvezi s tem lahko imenujemo zanesljiv in trajen. Mestni avtobus MAZ-206 iz Belorusije ni popoln, vendar je odličen za uporabo v majhnih mestih z ozkimi ulicami. Avtobus je primeren za promet na progah z nizko obremenitvijo. Pogosto je ta model izbran kot uradni avtobus.

  Sorodne publikacije