Diagnostika internetne povezave: načini in možnosti

Za enostavno in hitro diagnostiko internetne povezave je mogoče uporabljati tako spletne storitve kot posebne programe, ki omogočajo določanje hitrosti prenosa podatkov. Storitve ne zahtevajo namestitve in lahko delujejo v katerem koli oknu brskalnika. Večina jih hitro preizkusi kakovost povezave in praviloma ne traja več kot pet minut.

Načela dela

Pri preverjanju hitrosti se prenesejo vsi podatki. V primeru katerega koli programa pošilja in prejema informacije vzporedno, prejmete netočne rezultate. V tem primeru je kanal v skupni rabi in uporabnik bo prejemal samo informacije o trenutno razpoložljivi hitrosti brskalnika. In morda je nižja od resnične.


Ker se informacije merijo v bitih in se uporabljajo njegovi derivati ​​(kilobiti in megabajti), se je treba zavedati, da je 1 kbit 1024 bitov, en bajt pa je enako 8 bitov. Če želite izvedeti predvideni čas nalaganja podatkov pri nastavljeni hitrosti, morate prevesti kilobite v kilobajte. Na primer, če je hitrost 512 kbps, bodo podatki preneseni s hitrostjo 64 kilobajtov. Iz teh informacij lahko najdete čas za prenos datoteke določene velikosti. Priporočilo: da bi dobili najbolj natančen rezultat, je bolje, da dokončate vse procese z uporabo internetnega kanala.

Spletne storitve

Začnimo z zelo funkcionalno storitvijo 2ip.ru. Na glavni strani lahko vidite rezultate vsehnedavne meritve drugih obiskovalcev strani. Storitev določa ponudnik, katerega storitve uporablja stranka. V primeru nepravilne vrednosti se lahko spremeni. S pritiskom na gumb "Test" zaženete preverjanje internetne povezave.


SpeedTest je priljubljena storitev, ki je na voljo v različnih jezikih, vključno z ruskim. Njegova posebnost je visoka natančnost meritev. Prav tako določa trenutni naslov IP in vrednost Ping. Poleg tega se ločeno meri hitrost pošiljanja in prejemanja podatkov. Če želite delati na spletnem mestu, morate namestiti najnovejšo različico programa Adobe Flash Player. S klikom na "Začni preverjanje" bo uporabnik prejel podrobno poročilo o diagnostiki internetne povezave, ki ga lahko primerjamo z drugimi rezultati ali posredujemo.
Storitev "Yandex Internet Meter" bo določila uporabljeni naslov IP, ločljivost monitorja, različico brskalnika in regijo vašega ponudnika internetnih storitev. Z gumbom "Merjenje" zaženete storitev in zelo hitro dobite rezultat v bitih in bajtih za sekundo. To je zelo priročno, ker meritev ne potrebujete sami. Vse prejete podatke je mogoče po potrebi kopirati in objaviti.

S pomočjo programov

Poleg tega obstaja veliko programov, ki merijo in prikazujejo uporabniku hitrost povezave. Večina od njih je zelo funkcionalna, in diagnostika internetne povezave je majhna priročna možnost za takšna orodja. Na primer, nalaganje torrent sledilcev iz uTorrenta lahko uporabnik vidi v realnem času.spremenite hitrost Vendar so ti kazalniki odvisni tako od zmogljivosti vašega internetnega kanala kot tudi od sposobnosti sledilca, da hitro razpošlje datoteke. Zato so lahko rezultati netočni.
Kako diagnosticirati internetno povezavo in kateri od programov za optimizacijo kanala, da izberejo od spodaj.

BWMeter

Ta aplikacija za spremljanje prometa in merjenje hitrosti povezave z internetom bo pomagala slediti vašemu internetnemu kanalu in si ogledala poročilo o odhodnem in dohodnem prometu. Poleg tega je na voljo analiza prenosa paketov in izhodne informacije o tem, kje je bil paket poslan, kje je prišel, kateri protokol in vrata so bila uporabljena.
Uporabniki tega diagnostičnega programa za internetno povezavo lahko neodvisno omejijo hitrost povezave ali prepovejo ali dovolijo dostop do omrežja aplikacijam. Na podlagi nadzorovanih povezav se prikažejo statistični podatki - si lahko ogledate celoten internet in lokalni promet. V tem primeru je mogoče uporabiti filtre in izhodni promet samo za določene naslove, aplikacije in vrata. Aplikacija je primerna tako za velika podjetja kot za domačo uporabo. Omogoča vam sledenje prometa, ki ga porabijo računalniki, priključeni na lokalno omrežje, in izvajajo:
 • generiranje poročil o uporabljenem prometu;
 • spremljanje izhodnega in vhodnega prometa v lokalnih omrežjih;
 • uporaba kot požarni zid;
 • filtriranje zbranih informacij.
 • Poleg tega obstajajo napredne zmožnosti za sledenje prejetim in poslanim paketom.

  Diagnostika internetne povezave s prenosnikom NetWorx

  To preprosto, a zmogljivo orodje vam bo pomagalo oceniti pasovno širino internetnega kanala.
  Utility se lahko uporablja za merjenje hitrosti in računa za internetni promet vaše povezave, kot tudi za vse druge omrežne povezave. Program bo pomagal odkriti možne vzroke za težave z omrežjem, pokazati, da uporaba internetnega prometa presega pasovno širino, ki jo je določil ponudnik, ali prikazati sumljivo dejavnost virusnih programov in hekerjev. Prednosti vključujejo:
 • digitalni in grafični prikaz;
 • možnost izvažanja ustvarjenih poročil v številnih oblikah;
 • Merjenje vrednosti prometa, hitrosti prenosa in časa delovanja;
 • delo na povezavi preko kabelskih modemov, ISDN, ADSL, Ethernet omrežnih kartic;
 • preizkusna orodja in omrežne informacije s razširjeno statistiko.
 • Sorodne publikacije