Kaj je "Telegram" in kako ga uporabljati - opis, značilnosti in pregledi

Telegram je priljubljen glasnik, ki ga je v letu 2013 ustvaril Pavlo Durov. Prvi zagon je bil izveden avgusta. Od takrat se je občinstvo programa povečalo na 100 milijonov ljudi. Škandalozen in glasen glasnik zadnjih let se lahko uporablja na različnih platformah. Spoznajmo, kaj je Telegram in kako ga podrobneje uporabiti.

Zgodovina ustvarjanja

Zamisel o ustvarjanju glasnika z zaščito pred korespondenco od zunaj Paul Durov se je vrnila leta 2011. Ko se je pridružil bratu, je razvil prvo verzijo glasnika in jo pokazal leta 2013.


Že oktobra letos je bila predstavljena uradna različica za "Android" in odprta je bila uradna stran programa. Stranke programa so se začele pojavljati na drugih operacijskih sistemih od novembra. Do konca leta je Telegram že imel več kot milijon uporabnikov. Poleti leta 2014 se je pojavila prva uradna različica Messengerja za platformo iOS. Hkrati je na voljo različica za računalnike in spletni odjemalec. Zaradi tega se občinstvo storitve močno poveča. Lastnik sporočila je v letu 2016 povedal, da je število uporabnikov programa doseglo 100 milijonov. Število dnevnih sporočil je 15 milijard, kar je rekordna številka za segment mobilnih selivcev. V zadnjih nekaj letih je projekt večkrat poskušal kupiti velika podjetja, ustvarjalec pa je bil večkrat izpostavljen grožnjam in prepovedim s strani oblasti. Vendar pavse to ne vpliva na obstoj glasnika za 6 let aktivnega razvoja v prihodnosti.


Zdaj veste, kakšen je telegram. In kako jih uporabljati - vam bomo povedali spodaj. Oglejmo si več o odjemalcih za vsako od podprtih platform.

Za mobilne naprave

Največje občinstvo glasnika obstaja natančno v okviru mobilnih platform. Aplikacijski odjemalec je mogoče namestiti na naprave, ki uporabljajo Android, iOS, Windows Phone. V vseh primerih sta funkcionalnost in vmesnik programa skoraj enaka, postopek prenosa /namestitve pa je približno enak. Poglejmo, kako uporabiti telegram v telefonu. Najprej ga je treba namestiti. To storite tako, da povežete mobilno napravo (tablični računalnik ali pametni telefon) z internetom in naredite naslednje:
 • Pojdite v trgovino Play Market za Android, App Store za iOS in Microsoft za Windows Phone.
 • V iskalno polje katere koli trgovine vpišite ime v ruskem ali angleškem jeziku.
 • Pojdite na stran z aplikacijo iz rezultatov iskanja.
 • Kliknite gumb "Prenos" ali "Namesti".
 • Počakajte, da se namestitev zaključi in zaženete.
 • Registracija

  Zdaj zaženite program iz menija ali namizja. Nato morate registrirati račun. Preden uporabite Telegram v telefonu, vnesite številko mobilnega telefona. Telefon bo prejel SMS s potrditveno kodo. Vnesite ga v ustrezno polje v aplikaciji. Vsi pripravljeni! Uporabite ga lahkosel V levem delu je meniski gumb, preko katerega lahko vstopite v nastavitve, seznam kanalov, prijatelje itd. V glavnem oknu programa kliknite gumb za iskanje kot ikono povečevalnega stekla in vnesite ime svojega prijatelja, pod katerim je registriran v Messenger. Nato kliknite, da začnete pogovorno okno.
  V korespondenci z ljudmi lahko uporabite:
 • besedilna sporočila;
 • glasovna sporočila;
 • fotografije in video posnetki;
 • nalepke in smeški.
 • Poleg običajnih pogovorov za eno osebo lahko tukaj ustvarite ogromne klepete, kanale in pošto. Prvič, prijava bo v angleščini. Vprašali ste, kako uporabljati telegram v telefonu v ruskem jeziku? Preprosto: v stranskem meniju pojdite v Nastavitve, v polju Jezik izberite »Ruski«. Spremembe se uporabljajo samodejno.

  Kako ustvariti klepet ali kanal?

  Ustvarjanje klepetov in kanalov je na voljo na vseh platformah. Klepet je konferenca za komunikacijo več ljudi. Trenutno lahko število ljudi doseže stotine ali več. Če želite ustvariti takšno konferenco, naredite naslednje:
 • Pojdite v meni.
 • Kliknite gumb "Nova skupina".
 • Iz seznama izberite prihodnje člane.
 • Sledite navodilom za ustvarjanje kanala:
 • Pojdite v meni preko stranskega gumba na vrhu.
 • Izberite Ustvari kanal.
 • Vnesite ime in opis prihodnjega kanala.
 • Izberite vrsto kanala, javno ali zasebno.
 • Vnesite povezavo, na katero lahko greste na kanal.
 • Za razliko od skupin in klepetov ljudje v kanalu ne bodo mogli komunicirati. Ta skupnost je analogna pubov iz "Vkontakte": uporabniki se lahko naročijo in prejmejo sporočila o novih objavah.

  Kako uporabljati telegram na vašem računalniku?

  Na računalniku obstajata dve možnosti uporabe: polnopravni odjemalec in spletna različica. V prvem primeru je program nameščen na vašem trdem disku, v drugem pa na spletno mesto v brskalniku in ga pooblastite. Ker je spletna različica omejena v funkcionalnem nizu, lahko skozi celoten program uporabite vse zmožnosti, celo spremenite videz vmesnika. Oglejmo si, kako uporabljati telegram v računalniku v obe smeri.
  Za spletno različico odprite povezave https://web.telegram.org/#/login v brskalniku in se prijavite. To naredite tako, da vnesete državo in telefonsko številko. V telefonu bo prikazana aplikacija z avtorizacijsko kodo. Preko različice na spletnem mestu lahko klepetate s prijatelji in ustvarite skupine.

  Namestitev

  Če želite namestiti celotno različico programske opreme, pojdite na https://tlgrm.ru/apps, izberite različico za vaš operacijski sistem. Pred prenosom boste takoj videli informacije o funkcijah različice za računalnik. Tako lahko ugotovite, kaj je Telegram in kako ga uporabljate v računalniku. Različica PC nima tajnih pogovorov, vendar je celotna funkcionalnost vzpostavljena. Po namestitvi namestitvenega programa namestite in se prijavite iz svojega računa. Postopek je enak kot v primeruspletna različica programa messenger. Preden uporabite telegram v ruskem jeziku, nastavite ta jezik na Nastavitve. Uradna različica podpira ruski prevod.

  Zakaj potrebujete pošto?

  V Telegramu je treba omeniti tudi robote, saj v nobenem drugem podobnem projektu ne obstaja tak čip. Odpirajo nove priložnosti in uporabljajo glasnika v praksi. Poglejmo, kako uporabljati bot v Telegraphu. Bot je program, ki na zahtevo uporabnika izvaja določene akcije. V mnogih pogledih so kot roboti z zastarelim ICQ-jem. Uporabite menijske ukaze ali pa jih prosite, da izvede dejanje. V bistvu so vsi roboti tematski: pomoč voznikom, iskanje avtorjev knjig, zabavne, glasbene zbirke in tako naprej. Vendar pa so popolnoma varni in se ne uporabljajo za hekanje uporabniških profilov. Če se želite pridružiti pametnemu pomočniku, ga poiščite, pojdite v klepet in kliknite Začni ali vnesite isti ukaz (/start). Po tem se bo pojavil opis orodij z vsemi ukazi in zmožnostmi tega pomočnika. Zdaj veste, kako uporabljati bot v Telegramu. V glasniku je veliko takšnih pomočnikov, zato poskušajte delati z roboti na različnih temah!

  Povzetek

  Ugotovili smo, kaj je Telegram in kako ga uporabljati. Ta glasnik je danes najbolj obetaven, funkcionalen in, kar je najpomembnejše za mnoge uporabnike, varen med vsemi konkurenti. Program kljub vsem zmožnostim uspeenostavno in razumljivo za vsakega uporabnika.

  Sorodne publikacije