Philips Xenium W8500 Smartphone: Funkcije, možnosti, pregledi

V realnosti sodobnega sveta pametni telefon ne bi smel biti samo večfunkcijski, temveč tudi sposoben prenesti delo v različnih kritičnih razmerah ali podnebnih razmerah. Philips Xenium W8500 trdi, da je ta naprava popolnoma enaka - z zaščito IP67. Kljub temu je večina pregledov na pametnem telefonu popolnoma razočarljiva. Kaj je narobe s tem pametnim telefonom? Ali bo res zadela voda ali prah?

Dimenzije naprave

Res je neverjetno, da je pametni telefon Philips Xenium zelo natančen za napravo z visoko stopnjo zaščite. To je dokaj lahka in vitka naprava: dolžina je 132 milimetrov, širina je 71 in 123 debeline pri teži 172 gramov. Kljub temu je pripomoček v roki precej prijeten zaradi posebnih materialov, ki so bili uporabljeni pri izdelavi tega modela.

Ohišje in njegovi sestavni deli

Telefon je prevzet vestno, vendar nekaj škripanja zadnjega pokrova, ki se pojavi sčasoma, ne ustreza lastnikom Philips Xenium W8500. Pri obračanju ni niti povratne reakcije niti krčenja.

Ohišje je izdelano iz matirane plastike, ki prihaja na sprednjo ploščo. In če govorimo o slabostih videza telefona - ti okviri so preširoki in ne do kraja. Proizvajalec trdi, da je zaradi povečanja zmogljivosti baterije in zaščite, naprava morala narediti več kot običajno, toda zakaj je bilo nemogoče postaviti zaslon nad 43 palcev in ga narediti na celotni sprednji plošči brez "brade", ostaja skrivnost do danes. Sprednja stran pametnega telefona jeGorilla Glass, ki bo omogočil, da bo zaslon čim dlje ostal brez prask, čeprav ne bo zaščitil pred mehanskimi poškodbami. Na žalost je zaslon precej nejasen in super je zbrati prstne odtise, ki jih ni lahko brisati. Na zgornjem delu sprednje plošče je govorni zvočnik, katerega kakovost je višja od povprečja, kot tudi zvok, v katerem prevladujejo visoke in povprečne frekvence. Za prijeten pogovor je to več kot dovolj. Levo od dinamike so razvijalci lepo vstavili diodo, ki utripa v različnih barvah, odvisno od dogodka (polnjenje baterije, neodgovorjeni klici, sporočila itd.). Tam lahko tudi ločite senzor bližine in svetlobo. Nato ne bo težko najti prednje kamere, o katerih bomo kasneje govorili.

Na dnu zaslona so tri tipke na dotik, ki so označene v temno beli barvi. Pod enim od njih je mikrofon. Če pogledate konce, potem je priključek microUSB skrit z dna, ki je prekrit z gostim pokrovom na majhni kamniti plošči iz visokokakovostne gume. Na vrhu istega načrta vtič pokriva avdio izhod klasičnih velikosti - 3,5 mm. V bližini je gumb za vklop. Gumbi za glasnost sta na desni strani in na levi ni ničesar. Mimogrede, če govorimo o gumbih na splošno, potem se morate, da bi jih uporabili, navaditi.

Zadnji del pripomočka

Zadnja plošča je odstranljiva, kar je nekoliko nepričakovano za pripomoček z zaščito pred vlago in prahom. Ta del je narejen iz plastike in prekrit z mehkim dotikom. Mimogrede, njegova tekstura spominja nasatovja satja, zaradi česar je pripomoček bolj udoben. Pokrov je hkrati prožen in trden. Je zelo trdno pritrjen in odpravlja prebijanje.
Na tem delu pametnega telefona je glavna kamera z bliskavico in mikrofonom za zmanjšanje šuma. Spodaj je glasni zvočnik. Da bi videli, kaj je skrito pod pokrovom, ga je treba potegniti navzgor v levem spodnjem kotu. Nato morate odstraniti odprt pogled na kovinsko gumirano ploščo. Pod njim je režo za klasično pomnilniško kartico micro-SD in dva priključka za kartico SIM. Kot je za predal za baterije, je precej kakovostno zapečatena, poudarja varnost pripomočkov.

Vsebina paketa

Kot vsak drug pripomoček se pametni telefon prodaja v klasični kartonski škatli. Na spletu je veliko šal, da je za tako majhno napravo škatla prevelika, vendar dobijo tudi telefon, zato v tem primeru velikost ni pomembna. Poleg pametnega telefona in klasičnega polnilnika, ki je sestavljen iz bloka in kabla, je v kompletu stereo slušalke povprečne kakovosti. Na voljo je zaščitna folija Philips Xenium W8500. To je lepo, ker, kljub vlagi - in zaščito pred prahom, steklo želi, da se znebite prask in prask.

Zaslon

Skoraj vsak, ki pregleda pametni telefon Philips Xenium W8500, ugotavlja, da je zaslonska naprava premajhna za sodobnega uporabnika - le 43 palcev. Če govorimo o tem, kaj je v resnici - 54 s 95 milimetrov z resolucijo 540.960 točk.Ker gostote slike samo 256 slikovnih pik na palec ne moremo imenovati popolna, tudi to ni popolna grozota.

Matrica Philips Xenium W8500 temelji na najsodobnejši tehnologiji IPS. Kaj to pomeni? Vidni koti so skoraj popolni. Izkrivljanje ni v barvnem razponu, niti v ostrini slike kot celote. Malo frustrirajoče je nekoliko dolgočasno barvno prenašanje v tandemu z zelo slabo svetlostjo zaslona. Slednje je seveda dovolj za delo na ulici, vendar glede na najnovejše trende - ne to. Proizvajalec trdi, da ima oleofobni premaz, vendar ne shrani prstnega odtisa iz zbiranja prstov. Naprava ima tudi kaljeno zaščitno steklo, ki je znano vsem kot Gorilla Glass. To velja za dostojanstvo in hkrati slabost. Zakaj? Zaslon na dotik Philips Xenium W8500 je zelo odziven, vendar je težko delati z njim na ulici, ker vse sije. In kot je bilo omenjeno zgoraj, dobava svetlosti ne omogoča prikrivanja te slabosti.

Avtonomija pametnega telefona

Baterija Philips Xenium W8500 ima zmogljivost 2400 mAh. Je litij-ionski in popolnoma odstranljiv. Je dobro? Na žalost ne. Zaradi dejstva, da je pripomoček opremljen s čipom podjetja Qualcomm, postane zmogljivost baterije majhna. Čip je preveč neekonomičen in ogromen.
Če spremenite količino baterije med uporabo, potem ko je pripomoček aktiven, komaj dovolj za 8 ur. Proizvajalec trdi, da mora biti zmogljivost baterije pri poslušanju glasbe dovolj za 35 ur. Ocene se ne strinjajo vedno s tem.

spomin ali skleroza?

Pametni telefon Philips Xenium je najsvetlejši predstavnik pripomočka.proizvajalci, ki imajo vedno vprašanje "zakaj". Zato je v tako obetavnem pripomočku le 768 MB vgrajenega pomnilnika, od tega je samo 300 na voljo uporabniku? Ne, hvala za dejstvo, da naprava ni 512 MB, ampak zakaj ne en gigabajt? Če je proizvajalec želel razlikovati, zakaj tako čuden način? Če govorite, potrebujete pomnilniško kartico Philips Xenium W8500, potem bo odgovor pritrdilen. Dejstvo je, da ima naprava samo 4 gigabajte vgrajenega pomnilnika, od katerega lahko uporabnik uporablja samo polovico, medtem ko je sistem vklopljen. Zato je za udobno uporabo pripomočka vredno kupiti pomnilniško kartico do 32 gigabajtov.

Kamere

Kot je postalo jasno iz zunanje ocene pametnega telefona Philips Xenium W8500, v njem ni dveh kamer. Glavni je 8 milijona slikovnih pik, s precej dostojnim samodejnim ostrenjem, spredaj pa 13 megapikslov. Slednji ni posebej fotografiran, ampak za delo s kurirji se popolnoma prilega. Največja ločljivost fotografije je 32002400 slikovnih pik. Zato so fotografije zelo kakovostne in sočne. Samodejno ostrenje deluje brez reklamacij. Enako lahko rečemo o samodejnem ravnovesju beline in razlagi. Z veseljem želim omeniti delo fotoaparata v načinu "zaznavanja nasmeha". Slike so jasne in "žive", ker čustva niso zapisana in napisana v trenutku, ko želite. Kamera posname video. Morda bi bilo bolje, če bi imeli gadget čipov Qualcomm MSM8625. Ker pa ga ni mogoče zamenjati, je video v ločljivosti 864 do 480 slikovnih pik z monos.

Komunikacije

Za sodoben pametni telefonPomanjkanje 4G je težava, če pa se spomnite, da je bil Philips Xenium W8500 izdan sredi leta 2013, stvari niso tako žalostne. Pravzaprav je v tem pripomočku poleg standardnega 2G tudi 3G s kazalniki 900/2100 MHz. Ob upoštevanju leta izdaje so takšni kazalniki več kot dostojni. Toda v tem proizvajalcu zdrsnil svojim uporabnikom prašič - 3G je na voljo samo za eno kartico SIM. Drugi samo na 2G. Wi-Fi IEEE 80211 b /g /n je na voljo iz drugih komunikacij naprave. Te nastavitve jasno kažejo, da lahko pametni telefon deluje kot modem. To storite tako, da omogočite to funkcijo v ustreznem razdelku nastavitev. Bluetooth Philips Xenium W8500 ima standard 3.0. EDR To je dovolj za prenos datotek ali glasu.

Zmogljivost

Če pogledate kritike Philips Xenium W8500, je očitno, da je pametni telefon šibek. To dokazujejo parametri polnjenja. Gadget je dual-core Qualcomm Snapdragon MSM 8625Q z 12 GHz uro. Če ga vključite v delo, potem telefon pogosto prekine in se obrne. To je še posebej očitno pri delu z brskalnikom, preklapljanju aplikacij in odzivnosti namizja. Ne gre za igre in pogovor - le lahka in preprosta. Mimogrede, Adreno 203 vpliva tudi na tako nestabilno delo pripomočka, ki je grafični pospeševalnik, ki se ni izkazal na najboljši strani. Naprava deluje na operacijskem sistemu Android različice 412. To je edina vdelana programska oprema na Philips Xenium W8500 B. Če že spremeni nekaj v njej, je označba pomnilnika. Toda to je mukotrpno delo, ne v vsakem servisnem centru, zaradi redkih primerov,ko se po taki "posodobitvi" pametni telefon preprosto ni ponovno vklopil.

Vmesnik

Dejansko, ne glede na nastavitev Philips Xenium W8500, se vmesnik pametnega telefona ne razlikuje veliko od klasičnega Jelly Beana. Zaklepni zaslon na klasiki vsebuje vse potrebne informacije:
 • datum;
 • ura;
 • Informacije o dogodku (Neodgovorjeni klici in SMS).
 • Napravo lahko odklenete tako, da s prstom povlečete v desno. V drugi smeri je kamera. Nič več. Namizje in meni tudi nista presenetila. V njih ne morete ničesar spremeniti. Združevanje ni v mapah, pet namiznih računalnikov pa vam omogoča, da vse gradnike postavite v ločen del. V primeru nepremostljive želje, da bi nekaj spremenili, lahko vedno prenesete nov zagon s trga. Toda to je stvar koristi.

  Stiki, klici, SMS

  Stiki so bodisi iz računov, na katere je povezan pripomoček, bodisi s kartico SIM. Lahko jih tudi shranite na več mestih. Mimogrede, poveljniki za popravilo in vzdrževanje takšne tehnike priporočajo, da podvojite vse potrebne podatke na virtualnem mediju, v primeru okvare pripomočka, da ne izgubite ničesar pomembnega. Klici so tudi enostavni. Ta meni ima priročno tipkovnico. Mimogrede, lahko išče tudi stike. Za vsako sedem kartico lahko postavite svojo melodijo. Nekateri pravijo, da se po ponovnem zagonu pokvari in večina lastnikov W8500 ima enako klasično zvonjenje. V telefonu je samo en radijski modem, torej v časupogovori so aktivni samo z eno SIM kartico. Za nekoga, ki vas bo poklical na drugo kartico, vaša številka ni na voljo in pozneje boste prejeli obvestilo operaterja. SMS se zlahka pretvori v MMS, z dodatkom katere koli slike ali melodije. Tipkovnica za komplet je klasična in ne povzroča vprašanj. Njegovo, kot vmesnik menija, lahko spremenite tako, da prenesete nekaj drugega.

  Galerija

  Vse slike, fotografije in videoposnetki, ki spadajo v pametni telefon, se samodejno shranijo v galerijo. Deluje gladko in hitro. Edina stvar, ki lahko vznemirja nekatere ljudi, je izbrisati fotografijo v preprostem gibanju in pomanjkanju košarice. Na žalost lahko nenamerno izbrišete nepotrebne predmete.

  Večpredstavnost

  Tisti, ki že uporabljajo pametni telefon, priporočajo namestitev video predvajalnika iz »trga«, saj vsi formati ne prepoznajo izvornega. Vendar za to ni neposredne potrebe. Ta predvajalnik je vreden vsake naprave v operacijskem sistemu Android. Predvajalnik glasbe je preprost za uporabo in ima klasično razvrščanje po abecednem vrstnem redu. Naprava ima radio, vendar deluje samo s slušalkami, kar pa ni novica. Zvočnik na pripomočku ni vokalen in celo malo gluh. Torej zvok ne bo prišel v vaše čute.

  Zaščita prahu in prahu

  V zvezi z varnostjo je naprava zelo tesna. Nekateri pravijo, da lahko prah ali voda občasno pade pod zadnji pokrov, a zaradi drugega pokrova grožnje ne ogrožajo nobene notranjosti. Vsi kanali so gosto in visoko kakovostni. Nekateri pregledovalci so se posebej odločili za telefon in ga dali v pesek. Kateroje bil rezultat? Ne Telefon je še naprej delal mirno, kot da se nič ni zgodilo. Edina stvar za tem varnim pametnim telefonom je pomanjkanje zaščite pred udarci. Najbolj razširjena prekinitev v W8500 je zelo pokvarjen zaslon na dotik.

  Koristi

  Philips Xenium W8500 je pravzaprav zelo nenavaden pripomoček. Če menite, da je v luči izdaje 2013, je res primeren za ljudi, ki delajo v nujnih primerih - telefon bo preživel in dež, in sneg, in prah nevihte. Druga prednost tega pripomočka se šteje za nizko ceno. Ampak, na drugi strani, za isto 10000 ruskih rubljev lahko kupite močnejšo napravo. Mnogi so ljubili ta pametni telefon za svojo matrico. Vendar brezhibno ne bo imenovan.

  Slabosti

  Tu so okvare naprave, kjer je veliko več, kot bi bilo zaželeno. Najprej je naprava zelo počasna. Preveč počasi Ne more se spopasti z obremenitvami in sodobnimi priključki, ki jih ni na rami. To drkanje tudi, ko pogledate na namizje. Poleg tega je pametni telefon neprivlačen od zunaj. Velik je in okoren. Namesto plastične obloge bi bilo bolje imeti velik zaslon na dotik. Telefon, ki je nameščen kot naprava za vsako nujno situacijo, ima zelo skromno baterijsko napajanje. Velike dimenzije naprave ne morejo upravičiti niti tega. Zdi se, da pametni telefon ne obljublja elegantnih indikatorjev fotoaparata, vendar v splošnem svetu zlahka zapolni vrsto pomanjkljivosti. Ja, dobro je osredotočena in tako naprej, vendar je vredno, da greš v stanovanje, saj je kakovost slik na nič.

  Sklepi

  To je eden najpomembnejšihsporne varne pametne telefone. Da, sposoben je preživeti slabo vreme in priti v vedro z raztopino, toda udarec po asfaltu bo uničil vso varnost z eno razpoko na zaslonu. "Možgani" v napravi očitno ni dovolj, čeprav je primerna za gledanje novic in poslušanje glasbe. Toda to je odvisno od dejstva, da niste preveč zahtevni glasbeni zvok.

  Sorodne publikacije