Glave v Excelu: Vstavi, Spremeni, Izbriši

V Excelu, ki je namenjen tiskanju, se pogosto najdejo elementi, ki so na vrhu ali na dnu strani. Imajo logotipe in podatke o podjetju, datum in čas ustvarjanja dokumenta, številke strani itd., Ti elementi se v Excelu imenujejo noge. Naučimo se, kako delati z njimi.

Postavitev strani

Ko delate z datoteko, lahko vidite samo noge, ko je stran prikazana v postavitvi strani. Ta način lahko izberete na kartici Pogled v razdelku Način ogleda knjige. Dodali bomo besedilo - naslov strani. Na primer, vnesemo ime potovalne družbe za tabelo poročila o hotelskih rezervacijah za obdobje. To naredite tako, da v seznamu ukazov "Besedilo" v zavihku "Vstavi" izberete točko menija "Glava" v Excelu.


List se bo takoj pojavil v označevalnem načinu in videli bomo izbrana polja pod besedilom na vrhu in dnu strani. Tukaj lahko vstavite zahtevane informacije. Zgornji in spodnji nogi sta razdeljeni na tri dele, vsak z ločenim besedilom ali objektom. Tako lahko v zgornjem levem kotu dodate logotip podjetja, v sredini pa ime, na desni pa rekvizite. Podobno na dnu strani. Opozoriti je treba, da je ikona znaka (& amp;) uradni simbol. Če je v besedilu dodan ta znak, vnesite 2 znaka v vrstici. To je v besedilu "Horns & amp; kopita "napišite" Horns & amp; & amp; kopita ".


Po končanem vnosu in urejanjuV Excelovem naslovu kliknite katero koli celico, da zaprete način urejanja. Če sprememb ne potrebujete, pritisnite tipko Esc.

Možnosti strani

Na zavihku Postavitev strani lahko pokličete okno z možnostmi. To storite tako, da kliknete gumb obrazca v spodnjem desnem kotu orodne vrstice kartice: Možnosti strani, Vstavi ali Možnosti strani. Odprto okno vsebuje 4 zavihke, od katerih nas zanima "Opombe".
Ta obrazec vam omogoča, da povečate naslove in kleti strani, jih omogočite ali izključite. Če želite začeti, kliknite gumb Ustvari spodnjo (ali spodnjo) nogo. Tukaj ne morete samo izdelati potrebnega besedila in ga formatirati. Isto okno vam omogoča nastavitve: nastavite posebne glave za sodo in liho, prvo in naslednje strani, povečajte in poravnajte polja ter izbrišite noge v glavi v Excelu. Iste nastavitve so na voljo v nožici na kartici Designer. Na voljo samo v načinu urejanja glave.

Vgrajeni elementi

MS Excel ponuja že nameščene in pripravljene za uporabo vgrajene elemente in celo podnožje glave. Na voljo so za izbiro v meniju oziroma v zgornjem naslovu in v spodnji "kleti" v meniju z nogami glave.
Na seznamu izberite najpomembnejše besedilo, ki vsebuje številko strani, datum, naslov ali pot do datoteke. Če nobena od možnosti ni ustrezna, lahko poljubno združitePotrebujete elemente s pomočjo gumbov na plošči Elementi noge v Excelu (zavihek Designer), dodajte ne samo serijsko številko, ampak tudi število strani, datum in čas, ko je bila datoteka ustvarjena, ime in pot do datoteke, ime črke ali sliko.
Po delu z glavami za urejanje drugih informacij na listu lahko kliknete kjerkoli na strani. V tem primeru boste videli naslove z "kleti". Če potrebujete običajno pregledovanje e-poštnih sporočil, na kartici Pogled v orodni vrstici Pregledovalnik knjig vključite običajni način.

Odstranjevanje nog

Včasih morate v Excelu odstraniti nogo. Na primer, če je datoteka prišla od zunaj, za delo in za nadaljnjo uporabo, informacije, ki jih vsebujejo naslovi, ne predstavljajo vrednosti in so celo nezaželene. Če želite odstraniti noge, pojdite na način označevanja strani z ustreznim gumbom na kartici Pogled. Excel prikaže skrite informacije v načinu navadnega besedila. Drugi način prikaza glave in noge - uporabite isto orodje na plošči »Besedilo« na kartici »Postavitev strani«. Če želite odstraniti enega ali več blokov, izberite želeno in pritisnite tipko Delete ali tipko Backspace na tipkovnici. Če želite popolnoma odstraniti zgornji, spodnji ali obe glavi, lahko to storite v načinu graditelja, tako da v orodni vrstici "Opombe" v meniju v glavi ali nogi izberete "ne".
Zdaj veste, kako vstavitiExcelove glave, prilagoditve in jih po potrebi izbrišite.

Sorodne publikacije