Citroen Jumper: fotografije, specifikacije, leto izdaje in povratne informacije lastnika

Citroen Jumper je serija majhnih tonskih vozil na sprednji kolesi francoske proizvodnje. Te avtomobile izda podjetje Peugeot-Citroen že od 94. leta. Ta avto ima veliko sprememb, najbolj priljubljen med njimi - tovorni kombi. Obstajajo tudi potniške različice z ohišjem različnih dolžin.

Videz

Konstrukcija prve generacije tega tovornjaka ni izjemna. Da, avto ima preproste, nerodne žaromete, preprost črni odbijač in kratek, ploski pokrov. Mimogrede, motor delno vstopi v notranjost, kar nekoliko oteži popravilo in vzdrževanje. Med značilnostmi, ki jih je vredno omeniti, je, da je škatla Citroen Jumper izdelana s telesom različnih dolžin in višin. Da, obstajale so tako kratkovalovne kot podolgovate spremembe. Najbolj obsežni med njimi - "Maxi".


V tej obliki je bilo vozilo izvedeno do leta 2006. po drugi generaciji komercialnih kombijev. Kaj izgleda kot posodobljen Citroen Jumper, lahko bralec vidi na spodnji fotografiji.
Med pomembnimi razlikami je treba opozoriti na žaromete. Začeli so se umirjati skoraj pred sprednjim oknom. Prav tako je spremenil odbijač. Na večini različic je še vedno črna, vendar so bile odprtine za meglenke. Pokrov je kompakten - potreben je samo za prevrnitev tehničnih tekočin. V letu 2014 se je pojavila tretja generacija komercialnih kombijev, Citroen Jumper. Avto je zgrajen na isti platformi, vendar izgledaponovno spremenila. Ja, žarometi so postali ožji, LED luči so tekle. Rešetka hladilnika je postala širša, odbijač - relief. Glede na spremembe se lahko pod njimi nahajajo meglenke ali škripci.

Telo in korozija

Kaj pravite na kakovost kovinskih ocen Citroen Jumper? Lastniki ugotavljajo, da je tovornjak prve generacije močno nagnjen k rjavi. Še posebej občutljivi pragovi in ​​oboki zadnjih koles. Kar zadeva drugo generacijo Citroen Jumper, je njegovo telo bolje zaščiteno pred korozijo. Vendar se še vedno vidi napihnjenost na premazu za barve in laki. Tretja generacija "Jumperja" ima občutljivo barvno končno obdelavo, vendar pa kovina na telesu ne rjaven, če se površina od časa do časa oblikuje globoko. Boljši "Citroen Jumper" kot "Peugeot Boxer"? Peugeot Boxer in Citroen Jumper sta dva enaka avtomobila, vendar sta izdelana v različnih obratih. So odporni proti koroziji enako, in v tehničnem smislu, v bistvu, "dvojčki". Zato ni posebne razlike med njimi, razen ikone na rešetki radiatorja.

Salon

Salon avtomobila "Citroen Jumper" se zbira kakovostno - pravijo pregledi. Vendar pa obstaja pomanjkljivost. Da, mnogi se pritožujejo zaradi trde plastike, ki povzroča slabšanje zvočne izolacije. V drugi je notranjost zelo udobna in ergonomska. Za voznika je sedež z dobro ledveno in bočno podporo. Volan je štirikraka z udobnim oprijemom.
Prestavna ročica se nahaja na sprednji plošči. To je omogočilo povečanje prostega prostora v kabini. Tudi naprejCentralna konzola je prostorni predal za rokavice. Druga se nahaja na strani potnika. Potniški sedež - dvojni, tkanina. Ko govorimo o sodobnih avtomobilih Citroen Jumper, so opremljeni s centralnim zaklepanjem, električnimi okni in klimatsko napravo.

Citroen Jumper: Specifikacije

Kombi je opremljen z dizelskimi motorji treh modifikacij. Najbolj priljubljeni v Rusiji so motorji 100 in 120 konjskih moči z delovno prostornino 22 litrov. Te enote so na voljo v Ford Motor Group v Dagenhamu. Ugotavljamo tudi, da je bil Citroen Jumper opremljen z Iveco motorjem s kapaciteto 3 litre in močjo 157 konjskih moči. Toda ti motorji niso dobili razširjeno zaradi dodatnega doplačila do 90 tisoč rubljev za ceno avtomobila. Kateri motor je bolje izbrati? Kot je navedeno s pregledi, najbolj optimalno - 22-litrski motorji za 120 sil. Ta motor je bil posebej zasnovan za mali tonažni kombi. Motor ima glavo s 16 ventili z dvema odmikalnima gredi in krmilno napravo za verižni pogon. Poleg tega ima motor turbopolnilec japonske družbe Mitsubishi. Sistem za vbrizgavanje - "Komponentna tirnica" s šobami "Denso". Kar zadeva tri-litrski motor, ima tudi japonsko turbino, vendar Boschevo znamko opreme za gorivo.

Kar zadeva prenos, je bilo na Citroen Jumper nameščenih več zabojev. To je mehanski prenos pri petih in šestih hitrostih. Prvi - najpreprostejši, z enojno maso vztrajnik. Drugi je značilen z dvo masnim vztrajnikom, ki je zasnovan za preprečevanje prevelikih nihanj. Vendar pa lastniki svetujejoizberite prvi prenos. Čeprav nima šestega prenosa, je vzdrževanje in popravilo veliko lažje in cenejše. Navsezadnje ni zapletenega dvo-masovnega vztrajnika. Upoštevajte, da je avto zelo živahno in hkrati ekonomično. Največja hitrost avtomobila je od 140 do 155 kilometrov na uro, odvisno od motorja in škatle. Poraba goriva na podatkih o potnih listih - od 79 do 93 litrov na 100 kilometrov ceste v mešanem ciklu.

Kolesarski del "Citroen Jumper"

Kot smo že povedali, je avto zgrajen na platformi s pogonom na prednja kolesa s prečno razporeditvijo agregata. Spredaj je samostojna dvonivojska vzmetnica z amortizerji McPherson. Od zadaj je vse urejeno precej lažje: odvisen žarek in drobno-listne vzmeti. Na krajših izvedbah Jumperja je nameščen en list vzmeti. Na srednje velikem listu s podrezalnikom. Pri podaljšanih različicah imajo izboljšano vzmetenje. Torej je žarek opremljen z dvema vzmetema na vsaki strani.
Zavorni sistem - hidravličen, z vakuumskim ojačevalnikom. Zavorni mehanizmi - prednji del in zadnji boben. Pri tretji generaciji so diskasti elementi nameščeni na obeh oseh. Običajni avtomobil je opremljen s kolesi 15 ali 16 palcev. Najnovejši so v izvedbah z največjo težo 4 tone. Upoštevajte, da je rezervno kolo pod dnom, v zadnjem delu telesa. Med težavami je tudi nezanesljiv vitel, ki prek menjalnika ne deluje.

Krmiljenje

Krmiljenjekrmiljenje - vodilo s hidravličnim ojačevalnikom. Krmiljenje je podobno kot pri večini osebnih avtomobilov. Rake ni razdeljen na 200 tisoč kilometrov. Nasveti za upravljanje so približno 150 tisoč kilometrov. Brez hidravličnega ojačevalnika ni težav - črpalka ne teče in se ne odvaja.

Kako ta avtomobil vozi na poti?

Kot navajajo lastniki, se vozilo upravlja kot osebni avtomobil. Avtomobil se v zavojih ne dviguje precej in popolnoma ohranja cesto pri hitrosti 100 kilometrov na uro. Samo vzmetenje je nekoliko trdo - gre za napako vzmeti in zadnje gredi. Če pa telo napolni vsaj 200 kilogramov, postane avtomobil precej mehkejši.

Poglejmo

. Tako smo ugotovili, kaj je imel Citroen Jumper v smislu lastnosti in značilnosti. Pozitivni trenutki tega avtomobila so:
 • Zanesljiv in ekonomičen motor.
 • Sprejemljiv ugrez in navor.
 • Udoben salon.
 • Dobro ravnanje.
 • Dobre zmogljivosti tovora.
 • Vendar obstajajo slabosti:
 • Šibkost telesa proti koroziji (velja za avtomobile prve generacije).
 • Dobra storitev.
 • Nizko vzdrževanje. Večino popravil in nadomestnih delov je treba opraviti na bencinskem servisu.
 • Tudi pri takšnih slabostih ni mogoče reči, da je Citroen Jumper slab avto. To je odličen analog ruske Gazelle, ki prinaša le stroške storitev. V drugem se ta avto odlikuje s številnimi pozitivnimi lastnostmi in je popolnoma primeren za komercialni prevoz.

  Sorodne publikacije