Solarne elektrarne za dom z lastnimi rokami: pregledi

Pred nekaj desetletji so bile sončne elektrarne za hišo videti kot nekaj iz znanstvene fantastike. Zdaj se ta smer aktivno razvija in nihče ni presenečen. Kljub dostojni vrednosti so ti viri energije v povpraševanju, saj vam omogočajo, da shranite in ustvarite svoj samostojni vir energije. Poglejmo značilnosti teh naprav, njihovo proizvodnjo in montažo z lastnimi rokami.

Značilnosti

Solarne elektrarne za dom v paketu so ugodne, ker ne zahtevajo dodatnih izračunov. Zasnova je predstavljena v končani obliki z določeno izhodno močjo, ki jo je treba med namestitvijo pravilno izbrati. Takšni sistemi so na obsegu dražji od podobnih komponent ločeno, vendar pri namestitvi ne zahtevajo veliko truda. V vsakem primeru morate izbirati med več spremembami.


Bolje je, da to storimo s poznavanjem primera, ne da bi prodajalcu slepo zaupali. Pri izbiri sončne elektrarne za dom je treba upoštevati ne toliko dejavnikov. Na splošno obstajajo štirje glavni vidiki. V nadaljevanju bomo podrobneje preučili te kazalnike.

Moč in vrsta panelov

Določite, da je indikator napajanja dokaj preprost. Izračuna se ob upoštevanju najmočnejšega potrošnika doma (redko gospodinjski aparati porabijo več kot 3 kW). Izbrani vrednosti se doda majhna marža, zahtevani indikator je pripravljen. Če vzamete živ primer, potem lahko na sončen danVključuje pralni stroj in hladilnik. Zato bodo elektrarne z izhodno močjo več kot 3 kW zadostovale za majhno zgradbo.


Drugo merilo za izbiro sončne elektrarne za zasebno stanovanje je vrsta plošč. Obstajajo tri vrste sodobnih modelov: filmski, monokristalni in polikristalni modeli. Najšibkejša kakovost je filmska različica, ki postopoma prehaja s trga. Izbira med mono in polikristalnimi ploščami je odvisna od povprečne oblačnosti regije. Druga sprememba v pogojih šibkega sonca deluje bolj učinkovito.

Inverter in krmilnik

Naslednji element, ki bi moral biti pozoren na izbiro sončnih elektrarn za dom, je pretvornik. Naprava je zasnovana za povečanje napetosti 612 ali 24 voltov, kar daje standardne plošče. Na izhodu se izkaže običajni indikator 220 voltov. Na izbiro te naprave vplivata dva glavna dejavnika:
 • moč. Mora biti sposoben prenesti zahtevano obremenitev z zalogami.
 • Vrsta izhodnega signala.
 • Da bi se izognili okvaram v gospodinjskih aparatih, je treba na izhodu izbrati plošče s čisto, ne pa modificirano sinewave. Drug delovni element zasnove je krmilnik. Naprava distribuira elektriko in ure za polnjenje baterij. Če ne pride do neposredne distribucije električne energije s plošč ali pa gre za vso energijo, bo krmilnik polnil baterijo. V primeru pomanjkanja sončne energije naprava vzame energijo iz posod. Pravzaprav naprava deluje monotono, a pomembno delo, brezkateri sistem ne more delovati celotnega sistema.

  Kako narediti sončno elektrarno doma z lastnimi rokami?

  Za lastno izdelavo konstrukcije so potrebni zgoraj navedeni materiali in nekatere dodatne naprave (posebno ožičenje s konektorji in priključki, helijske baterije, montažni deli).
  Sestavljanje lastne sončne postaje se začne z namestitvijo montažnih elementov. Predstavljajo togi okvir iz profilne cevi. Konstrukcija tega dela je odvisna od mesta namestitve, vendar ima celotna konfiguracija standardno postavitev. Je element pravokotnika, na katerega so pritrjene pritrjene sponke z gumijasto blazino. Konstrukcijo lahko sestavite neposredno na streho ali na tla.

  Glavna faza

  Na naslednji stopnji izgradnje avtonomne sončne elektrarne za stavbo je treba pritrditi panele. V tem ni nič zapletenega. Vsak element je pritrjen z vijaki. Glavna stvar, ne kažejo pretirano prizadevnost, tako da ne izkrivljajo plošče.
  Nato se preklapljanje pritrjenih delov izvede v enem krogu. V ta namen so elementi plošče povezani zaporedno. Na mestih pritrditve so nameščeni tee s priključki. Ne smemo pozabiti, da po sončnem stiku zasnova začne proizvajati energijo. Da bi se izognili poškodbam razelektritve, je treba dosledno spoštovati zaporedje montaže. Priključki se začnejo s krmilnikom, pred njim pa so nameščeni stikalni avtomat. Prva stvarglavni prtljažnik je položen z vgradnjo tees v potrebnih mestih. Šele po zaključku teh del so nameščeni kratki kabli s priključki, preko katerih so plošče priključene na tee.

  Končna dela

  V zadnji fazi namestitve sončne elektrarne za stavbo je na krmilnik priključena baterijska enota. Bolj ko so v snopu, tem bolje (to vam bo omogočilo, da naredite veliko energije). Baterije je treba kupiti posebne (avtomobilski analogi z nizko močjo niso primerni). Predstavljajo električne rezervoarje z zmogljivostjo najmanj 150 A /h. Najboljša možnost so modeli helija, ki so med seboj povezani. Z medsebojnim povezovanjem plus plus in minus z minus, lahko shranite napetost, s čimer se poveča skupna zmogljivost.
  Nato je pretvornik priključen na baterije neposredno po istem načelu. V nasprotnem primeru element ne bo deloval. Izhod pretvornika 220 voltov je prek prekinjala priključen na domače omrežje. To je celoten proces ustvarjanja sončne elektrarne za dom (6 kW). Glavna stvar je pravilno načrtovati proces in razumeti načelo oblikovanja.

  Zanimive informacije

  Omeniti je treba, da še v domačem prostoru izračuni donosnosti obravnavanih virov energije niso zelo rožnati. Če se presežna energija ne proda sosedom po primerni ceni, se sistem ne izplača v celoti. Klasična oblika dobave neizkoriščene energije mestnemu omrežju za penine prinaša nobenih pozitivnih rezultatov. Država ne prepoveduje uporabe pripravljenih sončnih elektrarn za dom, čeprav to ne spodbuja. Zato je postavitev takšnih objektov optimalna, kjer ni električnega omrežja.
  Opisani koraki za vgradnjo in montažo sončne elektrarne so dovolj dovolj za pravilno izbiro ustrezne spremembe. Dodatno prihranite, če izvedete montažo z lastnimi rokami iz posameznih delov. Izračuni moči tudi ne predstavljajo težav. V skrajnem primeru lahko najamete strokovnjaka, ki bo za zmerno pristojbino naredil vse risbe in sheme.

  Solarne elektrarne za dom: pregledi

  Glede na lastniške izjave so sončne elektrarne enostavno namestiti. Lahko jih namestite ne le na streho, temveč tudi na stene sončne strani. V nekaj dneh lahko celotno konstrukcijo sestavi in ​​montira ena oseba. Komplet vključuje pritrdilno okovje, ki omogoča pritrditev plošč v različnih položajih. Če je sistem oskrbe z energijo mešan (omrežje in sončna energija), preverite tiste vtičnice in plošče, ki delujejo, in izračunajte prihranke v enem mesecu. Kot navajajo lastniki, kljub dejstvu, da bo najprej potrebno investirati finančno v projekt, se rezultat ne bo prisilil, da bi čakal dolgo, glede na to, da ne bo treba plačati avtonomne energije. Ravno nasprotno, lahko se proda.
  Potrošniki ugotavljajo, da če baterije ne zadostujejo za energijo, se ne nagibajte, da popolnoma zapustite osrednjopovezavo Ker vir sončnih elektrarn ni manj kot 20 let, bo vračilo precejšnje, čeprav dolgoročno.

  Sorodne publikacije