Cave Johnson: Zgodba o liku iz vesolja "Portal"

Oseba Cave Johnson bi morala biti dobro poznana vsem ljubiteljem vesolja serije Portal. Ta izmišljeni lik je bil v korenu celotnega dejanja, ki se odvija v glavno akcijo enega igralca iz dveh delov. Več o tem najdete v članku. Tukaj je kratka biografija, pa tudi zanimiva dejstva.

Prva omemba

jama Johnson se je prvič pojavila leta 1943, ko je napredoval v Aperture Fixtures, najboljši prodajalec zaves za tuš. Že drugič se je njegovo ime pojavilo v časopisu Michigan. Na severu polotoka je kupil rudnik soli, ki je bil dolgo časa zaprt zaradi pomanjkanja virov. Ta dogodek so poudarili mediji, ki so Kavea imenovali za podjetnika. Spremenil je ime Aperture Science in začel uporabljati znanstvene metode pri ustvarjanju prh. To nam je omogočilo, da smo sprožili velik promet blaga in vodili podjetja na trgu, kasneje pa postali ena najbolj vplivnih organizacij v Združenih državah. Tak preboj je Johnsona postal milijonar, omogočil je spoznavanje potrebnih poznanstev in povezav.


Poskusi obvladati znanost

Ime jame Johnson je bilo znano po vsej državi, čeprav se je sam poklonil tajnici Caroline. Podjetnik je verjel, da je uspeh podjetja zgolj zasluga njegovega briljantnega uma. V petdesetih letih je organizacija vzpostavila oskrbo ameriškega ministrstva za obrambo. Že zahvaljujoč tuš-zavesi Aperture Science je bila priznana kot najboljši dobavitelj v celotni državi. V vesolju Portal Cave Johnson je bil odličenljubitelj znanosti, vendar je on sam ni razumel. Njegovo podjetje je redno dodeljevalo sredstva za preučevanje različnih vidikov. Glavni poudarek je bil na portalih, testirali pa so jih slavni športniki, astronavti in drugi ljudje. Mnogi so umrli, Johnson pa se ni ustavil. Še naprej je izvajal mahne poskuse, poskušal prečkati človeka z bogomoljko, kasneje pa je iskal vire za uničenje mutantov. Vodja podjetja je sponzoriral eksperiment o vnosu čipov v človeške možgane, proučevanje delovanja reaktivnega motorja na telo ljudi: takšne ideje so bile ogromne.


Crazy John

Cave Johnson je v svojem prizadevanju za znanost začel ravnati nepremišljeno. On ni upošteval človeških žrtev, ki so se končale z različnimi poskusi. Če je nekdo iz podjetja nasprotoval takim dejanjem, je bil takoj izpuščen in ime tega zaposlenega je bilo prepovedano omenjati. Za Johnsona je bila varnost zadnja stvar, ki je nikoli ni motila. Ko so bili testirani različni laboratoriji za portale, so bili uporabljeni številni azbest, toksični gel in druge nevarne snovi. To je povzročilo nastanek žrtev med gradbeniki. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja se je prodaja močno zmanjšala, Aperture Science je šla v stečaj. Jama je postala vse bolj mračna, njegove ideje se mu niso zdele tako domiselne. Izdelki podjetja so bili ocenjeni kot nevarni, treba jih je umakniti s trga. Tekmovalci iz podjetja "Chorna Mesa" so v postopku reševali delrazvoja, in v tej svetli prihodnosti se Aperture Science ni zdela takšna.

Nedavni poskusi

Cave Johnson tudi po vseh težavah ni prenehala verjeti v svoje podjetje. Nekateri laboratoriji so še vedno obstajali in oprema v njih je bila primerna. Namesto znanih osebnosti, sirot, brezdomcev, so bili poskusi pritegnili revne ljudi. Plačali so jih 60 dolarjev, toda kmalu sploh niso imeli teh sredstev. Nato so morali zaposleni v Aperture Science testirati. Johnson je uspel pridobiti 70 milijonov v slabih pogojih in kupil lunino zemljo. S svojo pomočjo je bilo na kateri koli površini mogoče odpreti portal: ta trenutek je prisoten v igri Portal. Pri delu z zemljo se je izkazalo, da je ta snov zelo strupena, vendar je bilo prepozno. Johnson je prejel smrtonosno dozo obsevanja in do konca osemdesetih let 20. stoletja je umrl. On je celo začel projekt digitalizacije osebe, vendar do njegove smrti ni bil dokončan. Carolyn je naredil svojega psevdo-znanstvenika, ki ga je moral digitalizirati.

Kontaktne igre

Ustanovitelj velikega znanstvenega podjetja je ljubil glasne izreke. Med citati Cave Johnson je treba omeniti: Znanost ne rešuje vprašanja "Zakaj?", Rešuje vprašanje "Zakaj ne?" Če zakoni fizike v vaši prihodnosti ne delujejo več, vam bo Bog pomagal. Njegov prvi nastop je določen v izvirni igri "Portal". Če najdete Rattmanovo zavetje, so nekatere slike jame. Za en podpis o ustanovitvi Aperture Science,drugi priča o njegovi smrti. Glas je prisoten v nadaljevanju serije, kjer so najdeni zapisi njegove replike. Poziva ljudi, ki so v svojem življenju izvajali poskuse. Pogosto Cave Johnson komunicira z njim, razpravlja o dosežkih in rezultatih testov. Če imajo uporabniki željo, da jih poslušajo, morate skrbno preučiti ravni v šestem in sedmem poglavju portala 2. Johnson je pomembna osebnost v vesolju, ki so jo zgradili razvijalci Valve. Hkrati se v samih igrah ne čuti. Morda bo tretji del nekaj spremenil v tem načrtu.

Sorodne publikacije