Podrobna navodila: kako izklopiti mikrofon na prenosnem računalniku

Lastniki prenosnih računalnikov se pogosto sprašujejo, kako izklopiti mikrofon na prenosnem računalniku. Ne gre za dejstvo, da je na osebnih računalnikih to lažje, temveč da uporabnik sam nima tega znanja. Na splošno, da je na PC, da je na laptop operacije podobne, razen za nekatere nianse. V tem članku bomo odgovorili na vprašanje, kako izklopiti mikrofon na prenosnem računalniku. Windows 10 in Ubuntu - sta operacijska sistema.

Onemogočite mikrofon v operacijskem sistemu Windows 2. V operacijskem sistemu Windows, kot v vseh drugih, obstaja več načinov za onemogočanje vgrajenega mikrofona na prenosnem računalniku. Zdaj bomo pogledali najbolj priljubljene med njimi. Obveščanje javnosti bo predmet tako vgrajenih mikrofonov kot zunanjih slušalk.


Najprej je seveda vredno reči, da je na več prenosnih računalnikih na tipkovnici poseben gumb za izklop mikrofona. Ta tipka prikaže ikono mikrofona, najpogosteje pa jo najdete v zgornjem delu, kjer se nahajajo ključi, ki se začnejo pri F. Upoštevajte, da je ta funkcija pogosto aktivirana, če jo pritisnete skupaj s tipko Fn.
Zdaj pa preidimo na sistemske nastavitve. V nastavitvah zvoka lahko izklopite mikrofon (notranji in zunanji). Za začetek gremo tja. To storite tako, da se prijavite v "Nadzorno ploščo". Če želite doseči, kliknite na meni Start, nato kliknite na "Nadzorna plošča" v stranski vrstici na desni. Poiščite gaKategorija "Oprema in zvok", se prijavite tam. Zdaj pojdite na Nastavitve zvoka. Odprlo se bo okno, preden takoj kliknete na kartico »Snemanje«. Tam boste lahko opazovali vse trenutno priključene mikrofone - tako zunanje kot notranje. Če želite onemogočiti vse, kliknite na PCM in izberite možnost v meniju v meniju.Opomba: če imate več mikrofonov in ne veste, kateri od njih morate onemogočiti, ga lahko potisnete na njo, v tem primeru bo v nastavitvah Zvoka poleg tega mikrofona izpolnjena zelena lestvica. . Na ta način boste izvedeli, katera beseda je ikona v nastavitvah. Zdaj veste, kako izklopiti notranji mikrofon na prenosnem računalniku v operacijskem sistemu Windows. Vendar to ni edina pot, zato gremo naprej.

Onemogoči prek pripomočka Realtek

Vredno je reči, da je ta metoda primerna samo za tiste uporabnike, ki so namestili mikrofon iz Realtek-a. Dejstvo je, da ta proizvajalec skupaj z izdelkom in ponuja pripomoček, ki pomaga pri interakciji z njegovo napravo. Pogosto se ta pripomoček samodejno namesti skupaj z gonilnikom, kasneje pa ga lahko najdete v sistemski vrstici. Odprite pladenj in kliknite ikono Realtek. Odpre se vam Realtek HD dispečer. Najverjetneje bodo vidna dva zavihka - "Zvočniki" in "Mikrofon". Pojdi na drugo. Zdaj imate vse nastavitve mikrofona. Poleg tega, da lahko izklopite snemanje mikrofona, lahko še vedno omogočite možnost za preprečevanje hrupa ali odmeva in še veliko več. Zdaj si tiZnate, kako izklopiti mikrofon na prenosnem računalniku, če je iz vašega podjetja Realtek.

Izklopite Skype mikrofon

Večina ljudi želi med uporabo Skypea izklopiti mikrofon. V tem primeru si ne morete niti prizadevati za iskanje konfiguracij sistema, vse je narejeno veliko lažje. Obstajata tudi dve možnosti za izklop mikrofona na prenosnem računalniku. Najprej analiziramo najpreprostejše in najbolj znane. To storite tako, da se osredotočite na velik okrogli gumb z ikono mikrofona. Upoštevajte, da se prikaže samo med osebnim pogovorom. Če kliknete nanj, vas vaš sogovornik ne bo več slišal. Če želite vse vrniti v prvotno stanje, večkrat pritisnite gumb.
To je bil preprost način, vendar je tudi bolj zapleten. V ta namen pojdite na nastavitve za Skype. To naredite tako, da na zgornji plošči izberete »Orodja« in nato »Nastavitve«. V levem podoknu pojdite na "Nastavitve zvoka" in v stolpcu "Mikrofon" drsnik premaknite na skrajni levi položaj. Upoštevajte, da vas bodo sogovorniki po tem prenehali slišati.

Izključimo mikrofon v Ubuntuju.

Že smo povedali, kako izklopiti mikrofon na prenosnem računalniku na računalniku z operacijskim sistemom Windows, vendar smo obšli stran manj znanega OS Ubuntu. Čeprav ima tudi veliko oboževalcev.
Če želite izklopiti mikrofon v njem, kliknite na indikator glasnosti v zgornjem desnem kotu. Pred vami se odpre majhno okno, kjer lahko kliknete na indikator mikrofona in se takoj izklopi. Če želiteIzberite mikrofon, ki ga želite izklopiti, nato pojdite na Nastavitve zvoka. Na kartici "Dnevnik" bodo prikazani vsi mikrofoni. Izberite želeno in kliknite "Izklopi zvok" na vrhu okna. Vsi, mikrofon je izklopljen.

Sorodne publikacije