Trak za vezanje: pregled, vrste, značilnosti, značilnosti in pregledi

Pritrdilni pasovi so v nasprotju z drugimi sredstvi za pritrditev primerni za uporabo in so primerni za vsako vozilo, zato se pogosto uporabljajo za hitro in zanesljivo pritrditev različnih vrst blaga. Tekstilni elastični trak vam omogoča varno pritrditev tovora med prevozom, ne da bi poškodovali izdelek in ohranili njegov prodajni videz. Takšne prilagoditve se aktivno uporabljajo v organizacijah, specializiranih za prevoz tovora.

Pritrdilni pasovi za tovor

Pri postopku tkanja tovornih trakov se uporablja zelo močan tekstilni trak 2535 ali 50 mm iz poliestra, ki temelji na uporabi pasu in indeksu porušitvene obremenitve. Prav tako je možno izdelati vezalni trak s povečano trdnostjo 75 ali 100 mm v širino. Vsi podatki o največji dovoljeni obremenitvi in ​​delovni dolžini so označeni na posebni etiketi, ki je prišita v vsak trak. Te informacije je treba upoštevati, ker lahko pride do poškodbe bremena.

Dolga in klasična ključavnica za trakove

Na podlagi značilnosti konstrukcije so nosilni trakovi za pritrditev tovora obroč in kavelj. Oblika obročastega pasu je natezni element (ločena ali zaskočna ključavnica) in trak s prostimi konci, delovna dolžina takega traku mora biti izbrana glede na pogoje uporabe. Pas za kavelj je sestavljen izIgralni trak s kavlji na koncih in iz trka. Ripping (ali snoring lock) ohranja stalno napetost traku, ki zagotavlja ohranjanje natovorjenega tovora in varnost ljudi, ki sodelujejo v prevozu. S pritrdilnim obročem je mogoče kompaktno prenašati manjšo obremenitev ali obremenitev, ki je sestavljena iz več delov, tako da se ne razsuje, trak s pritrdilnim kavljem ohranja raztezanje zaradi pritrditve na več točkah. V tem primeru ne bi smeli na noben način dovoliti, da bi trak prišel v stik z ostrimi robovi avtomobila ali s tovorom. V nasprotnem primeru je možno zlomiti in poškodovati tovor. Danes so zelo priljubljeni trakovi z mehanizmom povratnega potiska, tj. Tak mehanizem potegne trak, ko se začne premikati navzdol. Posebnost takega pasu je pero, katerega dolžina je dvakrat večja od peresa v klasičnih mehanizmih. Tak ročaj daje traku maksimalno raztezanje, kar seveda prispeva k zanesljivosti pri prevozu izdelka. Tudi ta mehanizem ima pomožno vodilno os, ki trak preprečuje trenje. To omogoča prenašanje tovora na dolge razdalje.

3 osnovna pravila za uporabo trakov za spojke

Ni mogoče dovoliti, da bi se obremenitev traku zategnila več, kot je tista, ki je navedena na žici. S trakom ne poskušajte vleči ali dvigovati tovora.
Tovor, ki ga je treba pritrditi, mora biti trdno pritrjen na površino. Uporabite dodatne blokirne plošče, predpražnike ali distančnikepalice, če je potrebno, za večjo stabilnost tovora. Pri izbiri nosilnih pasov za pritrditev tovora je potrebno upoštevati (odgovori na to dokazujejo):
 • obliko, vrsto, mere in težo prepeljanega blaga, način pritrditve blaga in način pritrditve kotov jermena, stopnjo trenja med izdelkom in površino;
 • videz in struktura sredstev za pritrditev;
 • Oznaka s podatki proizvajalca, največja dovoljena obremenitev varnostnega pasu (LC), sila, ki deluje na napenjalno ročico (SHF), sila prednapetosti (STF) in delovna dolžina pasu.
 • Če je v traku več kot 2 dela, mora biti vsak od njih označen z informacijami o določenem delu pasu. Če uporabljate metodo pritrditve prekrivanja, uporabite najmanj 2 sklopna jermena. Če je način sidranja - uporabite najmanj 4 spojne trakove.

  Pravila za varno uporabo spojnih pasov za pritrjevanje obremenitev

  Pred uporabo traku je treba nujno pregledati morebitno poškodbo. V nobenem primeru ne smete uporabljati traku z morebitnimi poškodbami! Posebno škodo je mogoče pripisati:
 • koroziji ali deformaciji kovinskih elementov traku, kot so kavlji ali tricikli;
 • različne reze na traku;
 • liniji za trganje na povezovalnih šivih.
 • Glede na priporočila je priporočljivo uporabiti kravatne trakove v temperaturnem razponu od -350 ° C do +1000 ° C.površinske ali ostre dele, uporabite dodatne obloge, posebne vogale in druga sredstva za boljšo zaščito traku. Pritrdilne trakove za tovor je potrebno pritrditi za posebno montažo tako, da se večji del obremenitve z napetim trakom porazdeli po moči ojačenih vratnih kavljev.

  Uporaba tračnih pasov je strogo prepovedana.
 • Zavrtite ali zmanjšajte trak.
 • Obešeni na kavlje, se dotaknejo ene zadnje kljuke ali čez krov, brez posebnih ušes.
 • Trak očistite s kemikalijami z visoko aktivnostjo.
 • Pas očitno uporabljajte z rjo ali deformirano kovinsko zaporo in kavljem.
 • Uporabite trak, ki je poškodovan več kot 10% njegove širine.
 • Uporabite trak, ki poškoduje temperaturo.
 • Uporabite zapleten trak ali trak, ki ima vozlišča.
 • Uporabite trak ali brez oznake ali če podatki na njem niso berljivi.
 • Uporabite lahko samo pasovno zaponko brez okvar in poškodb.
  Ne pozabite! Poškodovano blago se lahko poškoduje ali, kar je še huje, škoduje zdravju ali življenju ljudi in živali!

  Primer

  Razširitev pasu v praksi pogosto ni dovolj resna. Predstavljajte si, da je delovna dolžina pasu 10 metrov, faktor raztezanja pa 7%, v takih okoliščinah pa se lahko trak podaljša za 70 cm, kar pomeni, da se pod vplivom fizične napetosti razlika razlikuje.Dolžina traku pasu je lahko več kot pol metra, kar pa bistveno zmanjša učinkovitost sile prejšnje napetosti (STF). Da bi se temu izognili, je potrebno po zagonu vozila dodatno pritrditi pas.

  Sorodne publikacije