Kako priključiti dva televizorja na eno anteno: vrstni red dela

Skoraj vsaka povprečna družina ima drugo televizijo: v kuhinji, v spalnici in včasih na hodniku. Zato je veliko vprašanj, kako povezati dva televizorja z eno anteno, precej akutna. Ni veliko načinov, vendar se bomo osredotočili na najbolj preproste in hkrati učinkovite variante.

Torej, ugotovimo, kako povezati dva televizorja z eno anteno, katera orodja jo potrebujejo, in določiti glavne faze tega procesa.

Kaj potrebujete

V procesu povezovanja bomo potrebovali nekaj podrobnosti. Instrumenti bodo piercingi, noži in običajni kuhinjski noži. Najprej potrebujemo TV razdelilnik ali razdelilnik. Ta naprava je sposobna razdeliti signal iz antene na več tokov (v našem primeru dva). To pomeni, da je na eni strani vhod, in na drugi - več izhodov za povezavo s sprejemnikom.


Nato bomo potrebovali pet priključkov, ki se ujemajo s premerom razcepljenih koncev, kot tudi dva vtična adapterja. Izberite antenski kabel po lastni presoji, vendar je bolje, da se ustavite tudi na dražjih, vendar preverjenih različicah - RG-6 ali domači LCD-75. Prav tako je treba omeniti, da ob nakupu razdelilnikov navedite število izhodov. Na primer, tri-pasovni modeli so zasnovani za povezavo treh televizorjev, vendar ne dveh. Če iz nekega razloga pri roki obstaja razdelilnik za tri sprejemnike, je lahko nepotreben izhodvlažno s posebnim balističnim uporom z upornostjo 75 ohmov. Bodite pozorni na to, preden na en anteno priključite dva televizorja.


Delovni nalog

Načeloma je postopek povezovanja preprost in ga lahko obvladuje vsak uporabnik, tudi tisti, ki ni slišal nič o radijski tehniki. Zaradi jasnosti celoten proces ločimo na ločene faze.

Izberite televizijski razdelilnik

Za začetek morate kupiti razdelilnik. Na policah trgovin najdete velik izbor modelov različnih proizvajalcev. Obstaja preprosto pravilo - dražje, boljše. Vendar pa obstaja še ena pomembna točka, ki jo je treba obravnavati pred povezavo dveh televizorjev na eno anteno. Gre za spajkanje. Če imate spretnosti uporabe spajkalnika, je najbolje, da mu daste model spajkanja. Takšni spoji, še posebej pa ta povezava, so vedno bolj zanesljivi, vključujejo bistveno manj izgube signala in ohranjanje kakovosti.
V primeru, da je spajkalnik za vas nekaj nerazumljivega, potem lahko vzamete klasični razdelilnik, vendar spet, glede na obstoječi tip kabla, ali obratno. Najbolj optimalno varianto lahko imenujemo razdelilnik s standardnimi priključki za koaksialne kable (antenski kabel RG-6 /RK-75). Ko določite adapter, morate dvigniti ustrezne konektorje. Najbolj priljubljen je bil priročen, zanesljiv in enostaven za namestitev F-vmesnik (adapter-ključ). Prav tako je treba posebno pozornost nameniti lokaciji razdelilnika.Optimalna možnost je približno enaka razdalji od razdelilnika do obeh televizorjev. Pomembno je, da je antenski kabel raztegnjen in ne zvit, kar pomeni, da vam ga ni treba poskušati raztegniti zaradi pomanjkanja posnetkov ali, nasprotno, ga zavrteti. Pripravite razdaljo od razdelilnika do televizorjev in odrežite presežek.

Priprava kabla

Kabel mora biti pritrjen tako, da ga lahko enostavno dosežete do cepilnika. Običajno se skupaj s kosom žice prekine tudi stari čep. Nato morate kabel za namestitev namestiti v F-priključek.
Najprej očistimo rob, tj. Prerežemo ovoj do pletenice (približno 15 mm od roba) in upognemo rob. Izolacijski "plašč" na kablu naj bi bil rahlo štrleč, sam živeči konec pa naj ne bi bil manjši od 4-7 mm, vse postopke za pripravo kabla za vtični adapter pa lahko izvedete s kuhinjskim nožem in vijaki.

Značilnosti postopka

Prav tako je pomembno vedeti, da pletenje kabla ne sme biti povezano z osrednjim jedrom. Ta napaka je polna delne ali popolne izgube signala. Podobne težave se najpogosteje pojavljajo pri kablih blagovne znamke SAT 703V in DG-113, kjer je vsak sloj zelo tanek. Nato namestite priključek F na kabel. Ime "goljufija", ki ga je prejel na račun določene naprave, kjer je čep preprosto vetrovi na žico. Podoben postopek je treba izvesti na vseh kablih - na koncu pa bo na voljo pet priključkov: eden iz antene, dva za izhod in dva za vhod.

Priključitev

Priključite kable s cepilnikom v pravilnem zaporedju. NePomembno je, da priključek F povlečete trdno, saj lahko to povzroči izgubo glavnega kabla iz adapterja. Večina uporabnikov pusti razdelilnik, kot je, kar visi nekje na plošči ali pod nočno omarico. Strokovnjaki priporočajo pritrditev razdelilnika, kot bi ga morali, da bi se izognili razpočenju in padcu ven. Če so v hiši otroci, potem je ta postavka obvezna za izvedbo, poleg tega pa je nujno potrebno, da se razdelilnik skrije pod katero koli lažno ploščo.
Če je vse narejeno pravilno, mora biti slika na obeh televizorjih jasna in neovirana. V nasprotnem primeru lahko pride do specifičnega "snega" zaradi izgube dela signala ali odsotnosti slike.

Satelitska TB

Zelo pogosto se je kakovost slike, tudi po pravilni namestitvi cepil, znatno poslabšala. To se zgodi pri priključitvi dveh televizorjev na eno satelitsko anteno. Problem nastane, ker delilnik v vsakem primeru sodeluje pri signalu. Ena od možnosti za rešitev problema je nakup razdelilnika z vgrajenim ojačevalnikom signala. Takšne naprave so veliko dražje, vendar so hkrati veliko bolj učinkovite kot njihovi preprosti kolegi. Prav tako je treba omeniti, da imajo vsi razcepi z vgrajenimi ojačevalniki različne faktorje dobička. V nekaterih primerih je tudi jasno povečan signal neuporaben in tudi šibek. Poleg tega lahko povzroči še večje popačenje slike. S tem odtenkom tisti, ki želijo povezati dva televizorja na eno anteno "Tricolor" ali"Rainbow TB". Tukaj se morate obrniti na serviserja ponudnika internetnih storitev, ki lahko izmeri raven signala in svetuje pri izbiri določenega razdelilnika številk.

Antena z ojačevalnikom

Ko gre za običajno "poljsko" anteno za izboljšanje signala, lahko povežete ojačevalnik z napajalnikom, ki bo bistveno prispeval k kakovosti slike.
Za to morate narediti nekaj sprememb, ki so že seznanjene s shemo. Potrebno je odstraniti priključek F iz vhoda za razdelilnik, nato pa vtakniti v vtičnico, ki je priložena anteni "poljski". Po tem je treba adapter namestiti na vhod z antenskim priključkom ("mama") in priključiti priključek ojačevalnika. Ta postopek bo povečal dobiček, kjer za razliko od satelitske televizije največja vrednost ni tako pomembna, zato ne bi smelo biti težav s presežkom signala. Prav tako bo treba upoštevati, da vsaka naslednja TV bistveno zmanjša kakovost sprejema. Zato je za udobno gledanje vaših najljubših televizijskih oddaj bolje, da ne pičite in kupite dodatne antene namesto "navijanja" z razdelilnikom. Ta tip je še posebej pomemben, če je televizor daleč od sprejemnika.

Sorodne publikacije