Kako odstraniti "Reserved by system" pri namestitvi?

Mnogi uporabniki pri nameščanju operacijskega sistema Windows na svoje osebne računalnike in prenosne računalnike vidijo, kako namestitveni program operacijskega sistema na disku ustvari particijo, imenovano "Rezervirano za sistem". Vendar vsi ne vedo, kaj je ta oddelek in zakaj je potreben. Poleg tega nekateri nadležno tako "samoupravljanje" z OS iz Microsofta, in se borijo, da odstranite ta oddelek. Kako odstraniti "Rezervirano s sistemom", hkrati pa ohranjati operacijski sistem v delovnem stanju? O tem bomo razpravljali v gradivu. Najprej pa morate razumeti, kaj je to poglavje in zakaj je namenjeno.

Kaj je to poglavje?

Najprej je treba opozoriti, da se je ta vrsta particije pojavila le z izdajo "Winds 7". Niti KhR niti 2000 nista imela. Kaj je v tem delu? Obstaja upravitelj prenosa "Windows". Pred tem je bil v istem oddelku kot OS nameščen, potem pa so se razvijalci odločili, da bi bilo bolje dodeliti ločen prostor za njega. Največ bo. Podatke lahko shranite tudi za šifriranje trdega diska, če lastnik računalnika ali prenosnega računalnika uporablja sistemski pripomoček za šifriranje podatkov. Velikost tega razdelka se lahko giblje od 100 do 500 megabajtov. Zadnja številka velja samo za "vetrove 10". Kako odstraniti disk "Reserved by the system" in je varen? Odgovor na to vprašanje je odvisen od posebnega namena. Če je treba razdelek samo odstraniti iz menija Explorerja, z njim ni težav. Če jo želite fizično odstraniti, lahko pride do težav s tem. Ampak vse okolired.

Kako odstraniti odsek iz seznama raziskovalcev?

To je zelo enostavno. Pojdite v meni »Start« in izberite »Zaženi«. Tam morate vnesti "diskmgmt.msc". Odprlo se bo okno sistemskega orodja za delo z diski in particijami. Tukaj morate izbrati želeni del in izbrisati črko, pod katero je prikazana v Raziskovalcu. Če želite to narediti, morate operacijo potrditi dvakrat. Ko je postopek končan, znova zaženite računalnik. Več v tem razdelku vam ne bo razdražilo nezakonito prisotnost v Raziskovalcu. Treba je opozoriti, da če vidite ta razdelek v upravitelju datotek, potem je najverjetneje, da se nahaja na ločenem trdem disku, ki je nekoč stal operacijski sistem "Vetrovi". V tem primeru ga lahko popolnoma odstranite, saj ne vsebuje nobenih koristnih informacij. Kako popolnoma očistiti pogon, ki ga sistem rezervira? O tem bomo razpravljali v naslednjem poglavju.

Če je particija na drugem trdem disku

Če je tako, potem lahko ta del čistega čiščenja čiste. Kako očistiti sistem za rezervacijo diska, ki temelji na sistemu Windows 7? Pojdimo na meni Start, izberemo "Zaženi" in vnesemo ukaz za zagon diskovnega upravljalnika "diskmgmt.msc". Tukaj morate izbrati želeni del in klikniti na element "Izbriši". Program vas bo prosil za večkratno potrditev tega dejanja. Ko končate vse operacije, znova zaženite računalnik. To je vse. Zdaj jih lahko zlahka uporabite za shranjevanje datotek. Res je, da ni jasno, ali jih je mogoče zapisati natrenutno velikost avdio in video datotek. Kakovostne fotografije zdaj zavzemajo precej prostora. Ampak to ni pomembno. Glavna stvar je, da se uporabniku vrne 300 megabajtov. Vendar pa številnim uporabnikom to ni všeč. Zahteva, da se particija sploh ne prikaže ob namestitvi operacijskega sistema. Kako odstraniti rezerviran disk sistema Windows 7 pri nameščanju operacijskega sistema? O tem bomo razpravljali v naslednjem poglavju.

Namestitev operacijskega sistema

Možno je preprečiti, da bi namestitveni program »Windows« ustvaril to particijo v začetni fazi namestitve operacijskega sistema. Kako odstraniti "Reserved by system"? Zelo preprosto. Ko zaženete namestitveni program, morate pred pritiskom izbirnega okna pritisniti tipko Shift + F10. S tem dejanjem se zažene ukazna lupina. V njej morate vnesti "diskpart" in pritisniti Enter. S tem boste zagnali konzolno aplikacijo za delo z diski in particijami. Sedaj morate vnesti "select disk 0" in pritisniti Enter. S tem dejanjem izberete trdi disk kot glavno particijo za namestitev. Postopek zaključimo s pomočjo ustvarjanja primarnega ukaza particije. "Pomožni program bo ustvaril želeno particijo, sedaj pa morate zapustiti ukazno vrstico in nadaljevati z namestitvijo." Razdelek disketa "bo že pripravil razdelek, tako da" Rezervirano za sistem "ne bo več prikazano. Metoda je primerna samo, če imate na trdem disku samo eno particijo, če pa jih je več, bodo vse ostale particije uničene, skupaj z vsemi datotekami, ki so na njih shranjene.

To je treba črtatioddelek?

Pred odstranitvijo sistema "Reserved by System" je treba Windows 7 večkrat obravnavati. Dejstvo je, da ta disk ne vsebuje samo OS zagonskega nalagalnika s šifri. Obstajajo tudi informacije za obnovitev operacijskega sistema. Nekateri prenosniki uporabljajo ta razdelek, da uporabniku zagotovijo možnost obnovitve z enim gumbom. Če tega dela ni, nič ne bo obnovljeno. V primeru okvare boste morali znova namestiti operacijski sistem. In to je dolgo in dolgočasno. Načeloma ta oddelek ne posega. In njegova velikost je takšna, da je za uporabo sproščenih 100-300 megabajtov za shranjevanje podatkov preprosto smešno. Bolje je pustiti vse, kar je. Za nepredvidene situacije pa bo dodatno zavarovanje.

Posledice odstranitve particije iz delovnega OS

Recimo, da ste našli način, da odstranite "Rezervirano s sistemom" in ga naredite v vašem operacijskem sistemu. Kakšne so posledice? Najbolj žalosten S svojimi dejanji ste popolnoma odstranili zagonski nalagalnik "Windsor", ki je bil uporabljen za zagon operacijskega sistema po zagonu BIOS-a. Na zaslonu boste videli sporočilo, kot je "NTLDR manjka". Zdaj ne morete ničesar popraviti. Ostaja le ponovna namestitev operacijskega sistema. Zdi se, da ni nič zapletenega, vendar bo čas za ta proces veliko. In že dolgo časa igra odločilno vlogo. Zato ni nujno, da se brez akutne potrebe po dotikanju določenega dela: 100-300 megabajtov vloge ne bo igralo, vendar se lahko pojavijo težave, ko jih poskušate sprostiti. Najbolje je, da pustite vse, kar je. In računalnik bodelo tako, kot mu pripada.

Značilnosti tega oddelka v sistemu Windows 10

V tem operacijskem sistemu ima ta razdelek veliko večjo velikost. To je posledica dejstva, da "deset" uporablja popolnoma drugačno vrsto bootloaderja. Njegova velikost je opazno večja. Zato je velikost odseka drugačna. Če iščete odgovor na vprašanje, kako odstraniti "Reserved by system" v "Winds 10", potem takoj zapustite to lekcijo. "Ten" - zelo muhast sistem. In če nekaj spremenite v njej, bo zavrnila delo. Ali ga potrebujete? Obstaja tudi mnenje, da "ducat" shrani podatke o uporabnikih, ki jih je zbrala za pošiljanje Microsoftu. Ta operacijski sistem se ukvarja z vohunsko programsko opremo (znano je vsem), vendar shranjevanje podatkov na disk v rezerviranem - to je preveč. Najverjetneje je velikost podatkov, potrebnih za obnovitev operacijskega sistema OS, več kot v prejšnjih različicah. Zato je velikost rezerviranega diska večja.

Nasveti strokovnjakov v tem poglavju

Kaj strokovnjaki za informacijsko tehnologijo pravijo o oddelku "Rezervirano za sistem"? Kako odstraniti ta fragment v "vetru 7" in naj to stori? Vodilni strokovnjaki se strinjajo, da se dotika tega odseka brez nujnih potreb ne splača. Posledice so lahko najhujše: od nestabilnega delovanja sistema do popolne odpovedi opreme, ki je nameščena v računalniku. Če ta razdelek že zaduši oči uporabnika, ga lahko odstranite le, če je na drugem trdem disku in ne velja za glavni delovni sistem. Samoda Microsoftovi strokovnjaki pravijo isto stvar. Kdo in kdaj so jih poslušali? Ker imajo en cilj: več denarja. Vendar so še vedno strokovnjaki na tem področju. Včasih jih je treba poslušati. Številni uporabniki se soočajo z veliko težavami pri poskusu odstranitve tega razdelka. Ne ponavljajte svojih napak.


Namesto zaključka

Tako smo obravnavali vprašanje, kako odstraniti "Rezervirano s sistemom" s seznama oddelkov. Ta operacija je zelo preprosta in uporabniku ne obljublja nobenih težav. Med namestitvijo lahko tudi onemogočite sistem za ustvarjanje particije. Tudi s tem ne bo nobenih težav. Če pa se je uporabnik odločil odstraniti particijo svojega glavnega sistema, s katerim dela, potem lahko takšno dejanje povzroči nepredvidljive in zelo neprijetne posledice. Dotik »Rezervirano za sistem« ni priporočljiv brez posebnih potreb. In če ga sploh nimate, morate biti pri tem delu zelo previdni.

Sorodne publikacije