Eraser za hišnika: vrste, izbire, pregledi. Katere gume za hišnike so boljše?

Vožnja z avtomobilom v slabem vremenu - to je že tveganje in kaj reči, če je znatno zmanjšal sprednji pregled. Kot kaže praksa, nedostopni brisalci pogosto povzročijo nesreče. Spregovorimo o tem, kako je čopič brisalca v redu, ali, v ljudeh, radirka za hišnika. Danes je takšen izdelek v trgovinah dovolj, vendar je prava izbira dokaj težka.

Splošno

Redno je treba preverjati, v kakšnem stanju se nahaja gumica za brisanje. Če je izdelek kakovosten, služi približno 2 leti, čeprav je vse odvisno neposredno od proizvajalca. Bolje je, da spremenite ščetke enkrat na leto, njihova cena ni tako velika, da bi jo prihranili.


Treba je tudi razumeti, da so brisalci različnih vrst:
 • brez okvirja;
 • okvir;
 • hibrid.
 • Frameless design je vpenjalna plošča in ustrezna krtača. Pomanjkljivost je ne-univerzalnost. Dejstvo je, da je za zagotovitev pravilnega vpenjanja potrebno pravilno izbrati brisalce. V primeru frameless design, so kupili za določeno blagovno znamko avtomobila, kot ne v vseh trgovinah kupite. Ampak tukaj je vredno poudariti takšno prednost kot vse leto.

  Katere gume za čistilke so boljše: hibrid ali okvir

  Metlice brisalcev so dobre za zagotovitev tesnega prileganja gume na steklo, ko pa je konstrukcija podvržena minusnim temperaturam, se lokacija ne zatemni,ne bo delovalo. Eraser za brisalce z okvirjem običajno bolje ščetka, vendar je tudi bolj nagnjen k škripanju, kot tudi mehanske okvare.


  Druga stvar so hibridni brisalci. To je enostavno uganiti, da imajo vse prednosti okvirja in frameless in hkrati, pomanjkanje pomanjkljivosti. Dejansko se takšno vozlišče šteje za sezonsko in ni nagnjeno k zamrzovanju, prav tako ima dokaj dolgo delovno dobo. Res je, da visoki stroški takoj prestrašijo številne avtomobiliste.

  Izbiranje dolžine ščetke brisalca

  Najlažji način za pobiranje gumija za brisalce brez okvirja. To je posledica dejstva, da nekaj smeti pride na enega in drugega hišnika. Če ne poznate zahtevane dolžine, jo vzemite s stokom.
  Kljub temu se pri izbiri hišnikov ne posveča svetovalcem avtomobilskih trgovin, seveda, če ne uporabljajo imenikov. Vedno zaupajte proizvajalcu. Z izbiro daljših brisalcev boste dobili približno naslednje:
 • potrebo po nastavitvi pršilnih šob;
 • poslabšanje kakovosti čiščenja stekla (manjši pritisk na čopič - slabše čiščenje);
 • Brisalci se lahko med delom oprimejo.
 • Torej, kakšna radirka za hišnika je predpisana v priročniku, to počnemo in potem se veselimo rezultata.

  Izbira materiala hišnikov

  Trenutno ni težav pri izbiri vrste materiala. Prej radirka je bila izdelana iz navadne gume. Slabosti so bile močne: praskanje, zamrzovanje pri nizkih temperaturah, razpoke. Nekatere vrste tegamaterial ni imel zadostne odpornosti proti obrabi v agresivnem okolju in hitro bledil.


  Ker je bila težava, je postopoma začela uporabljati silikonske brisalce. Njihovi stroški so bili vsaj višji, vendar so uspešnost in viri boljši.

  Silikonske ščetke: prednosti in slabosti

  Danes lahko najdemo metlice brisalcev z grafitnim brizganjem. Mnogi od njih se ne uporabljajo več, ker so moralno zastareli. Grafit ne zagotavlja zadostnega mazanja, zato je gumi zelo škripajoč, če ni podložke.
  Prisotnost silikonskega polnila je rešila številne težave. Še posebej, tak radirko za hišniki ne zamrzne na mrazu, in ledena skorja je odstranjena enostavno in hitro. Poleg tega, da popolnoma drsijo na vetrobransko steklo, škripanje ni v vseh načinih delovanja. Silikonske ščetke ne opraskajo stekla in pogosto delajo za 50% dlje kot njihovi grafitni konkurenti.

  Kratek pregled proizvajalcev

  Težko je takoj določiti, kateri radirki za brisalce brez okvirja so boljši, če so v vsaki avtomobilski trgovini v izobilju. Proizvajalec Mehike Anco contour se je na ruskem trgu pojavil že dolgo časa in se je dobro izkazal. Povprečni rezultat je 45. Frameless design ima eno pomanjkljivost - slabo očisti središče. Boscheve Aero krtače imajo tudi brez okvirja. Povprečna ocena je nekoliko nižja od mehiških ščetk. Čeprav je to dražje. Cena krtače iz Mehike - 1000 rubljev, in "Bosch" - 700 rubljev. Kar zadeva kakovostčiščenje, potem je popolnoma enako kot v prejšnjem primeru. Med vozniki večinoma obstajajo le dobri pregledi teh proizvajalcev. Heyner Hybrid - to je še en nemški proizvajalec, ki se je odlikoval na ruskem trgu. Ti hibridni brisalci imajo boljšo oceno, vendar je najvišja ocena 4,5 /5. Zasnova izgleda lepo, ne sije in dobro očisti. Nenavadno je, da je cena samo 500 rubljev, kar je še vedno zelo poceni. Te točke s pozitivne strani opozarjajo tudi na voznike. Brisalci za brisalce lahko zamenjajo zlomljene krtače in namestijo nove. To se naredi preprosto in hitro, tudi začetnik se lahko spopade.

  Katere sklepe je mogoče izpeljati?

  Tukaj smo pregledali, kaj so gume za hišnike boljše. V večini primerov je bolje izbrati hibridne modele. Združujejo ne le dolgo življenjsko dobo, temveč tudi visoko zmogljivost. Vendar pa je treba razumeti, da celo takšni brisalci zahtevajo redno pravočasno zamenjavo.
  Če proračun ne dovoljuje izbire hibridnih ščetk ali jih ni v sortimentu, je vredno pozornosti nameniti silikonom brez okvirja. Če lahko radirko zamenjate za hišnika, je še bolje. Tako lahko znatno prihranite in sami namestite kakovosten izdelek. Če grafitne ščetke škripajo ali slabo zdrsnejo na steklu, je priporočljivo, da jih mazate s silikonom. Kljub dejstvu, da je učinek začasen, lahko pomaga v času potovanja. V prihodnosti je seveda priporočljivo zamenjati ščetke s silikonom, po možnosti hibridnimvrsto

  Sorodne publikacije