Kaj je interaktivna tablica?

Interaktivna tablica ali drug digitalizator je naprava, ki imetniku omogoča, da na daljavo uporablja funkcionalnost računalnika prek standardnih brezžičnih protokolov. Na trgu mobilnih pripomočkov je takšen načrt zelo velik in se med seboj razlikujejo tako po svojih zmožnostih kot po ceni in udobnosti uporabe.

Interaktivna tablica je lahek in najpomembnejši, priročen način, da izkoristite vse moderne tehnologije. Takšne naprave močno olajšajo izvedbo predstavitev, poročil, organizacijo izobraževalnih procesov in drugih pomembnih dogodkov.


Značilnosti naprave

Praktično vse interaktivne tablice se razlikujejo v majhnih dimenzijah, zato ni nobenih težav pri transportu. Devaysy je mogoče namestiti na mizo s posebnimi oklepaji in običajno je, da ostane v vaših rokah. Naprava zajame položaj posebnih označevalcev na namizju in prek brezžičnih protokolov posreduje podatke osebnemu računalniku. Ta sistem vam omogoča neposreden dostop do skoraj vseh aplikacij na osebnem računalniku in upravljanje na daljavo. Podobni označevalci ne delujejo le kot alternativa običajni miški, ampak v marsičem presegajo funkcionalnost.
Za nemoteno delovanje interaktivne tablice boste morali namestiti samo imenovano programsko opremo na obeh straneh in priključiti modul naskupaj z vmesnikom USB računalnika, in potem se bo vse zgodilo preko brezžičnega komunikacijskega sistema. Prav tako je treba opozoriti, da za upravljanje naprave niso potrebna posebna znanja ali spretnosti. Z njim se bo spopadla tudi novinka v tem primeru: funkcionalnost pripomočka je praviloma čim bolj enostavna in enostavna.


Funkcija deviceis

V bistvu se pripomočki takšnega načrta uporabljajo kot interaktivne grafične tablice, kar pomeni, da naprava simulira kos papirja, elektronska in večnamenska pisala pa ne le podvoji tipke miške, ampak je tudi analogna svinčnika ali peresa.
Vsa vaša dejanja na tabličnem računalniku so prikazana na monitorju osebnega računalnika ali prenosnega računalnika. Poleg tega je mogoče vse manipulacije na digitalizatorju podvojiti na televizorju ali na interaktivni tabli. Z najnovejšimi podobnimi pripomočki, ki so popolnoma sinergični, lahko prikažete ne le grafične, ampak tudi multimedijske podatke: zvok, video, fotografije in druge vizualne informacije. Interaktivne tablice močno delujejo v tandemu z drugačno zunanjo napravo, ne glede na to, ali gre za tiskalnik, optični bralnik, fotoaparat ali katero koli drugo napravo. Posebna programska oprema, ki je napisana za takšne pripomočke, lahko zapiske ali opombe ustvarja neposredno pri izvajanju aplikacij, visoka ločljivost matrice pripomočkov pa pomaga natančno vnašati podatke. Na primer, dobra polovica C popolnoma prepozna rokopisno besedilo in ga prevede v običajni računalniški format. Vse sprejete in posredovane informacije so lahko trenutneposlano na e-pošto, pretvorjeno v spletno obliko ali drug dokument (PDF, HTML, XSL itd.).
Skoraj vsi razvijalci pisarniške programske opreme zagotavljajo sinergijo z interaktivnimi tablicami, zato ne bo težav z Wardom, Excelom, Power Pointom in drugimi Microsoftovimi blagovnimi aplikacijami.

Področje uporabe

Koristi interaktivnih tablic so očitne, zato imajo veliko aplikacij. Skupno lahko ločite tri glavna področja, kjer so ti pripomočki najbolj zahtevni kot strokovnjaki v svojem podjetju, pa tudi novinci.

Izobraževanje

Izobraževalne interaktivne tablice so odlično orodje za izvajanje predavanj, predavanj in nekaterih seminarjev na enem ali drugem področju. Majhne dimenzije naprave omogočajo, da se prosto obnašate in premikate v zaprtih prostorih, ne da bi prekinili predavanja. S pomočjo digitalizatorja lahko uredite delo brez težav na kateri koli točki občinstva. Lahko se prenese na poslušalce in udeležence, ki brez izgube prostora popravijo ali popravijo gradivo.
Uporaba takšnih naprav spodbuja izobraževalno dejavnost študentov in dejavnost skupine ter zagotavlja splošno vključenost v učni proces. Na priročnem in velikem zaslonu lahko prikažete rezultate testov, anket ali drugih informacij. Poleg tega lahko najdete naprave za najmanjše uporabnike, to je interaktivne otroške tablice. Slednji bodo zagotovili informacije v obliki igre in bodo močno spodbudili ter olajšali proces učenja otroka.

Predstavitve in usposabljanja

Brezžični protokoli vam omogočajo, da ne skrbite za gostovanje predstavitvene opreme. Razlagalni pripomočki so opremljeni z dobrimi moduli z velikim radijem sprejema, ki lahko sprejmejo veliko dvorano ali občinstvo. Interaktivna tablica iz srednjega cenovnega segmenta lahko zlahka absorbira do 30 zunanjih naprav in oblikuje vse potrebne informacije o njih, kjer bo vsak udeleženec v skupini imel dostop do ločene kopije gradiva za nadaljnje delo.

Grafika in oblikovanje

Zelo pogosto se kot orodja za risanje uporabljajo interaktivne table. Tipična računalniška miška nima niti četrtine vseh podobnih pripomočkov. Za ustvarjalne ljudi je udobje daleč od zadnjega argumenta pri izbiri orodij za ustvarjanje.
Funkcionalnost interaktivnih naprav omogoča enostavno spreminjanje in spreminjanje posameznih področij v risbah in risbah. Elektronski peresnik in tablični računalnik skoraj povsem nadomestita umetniško platno, kjer ta ustvarja, omejeno le z njegovo izkušnjo in fantazijo. Elektronske označevalce lahko prilagodite za katerokoli orodje: krtačo, svinčnik, gumo, kompas itd. Z eno besedo, digitalizator je nekaj, brez česar je zelo težko narediti na področju grafike in oblikovanja.

Sorodne publikacije