Kako očistiti pomnilnik za Samsung: načini, navodila, priporočila

Telefoni pogosto trpijo zaradi pomanjkanja spomina. Tudi če kupec sam izbere različico mostu, bo prej ali slej še vedno naletel na takšen problem. To je najpogosteje posledica dejstva, da so programi in igre nameščeni s sistemskimi datotekami, ki zahtevajo dodaten prostor. Zato je koristno vedeti, kako očistiti spomin »Samsunga«, da bi se izognili drastičnim ukrepom.

Kaj je problem?

Vsi pametni telefoni Samsung imajo nameščen operacijski sistem Android. To pa vodi do številnih težav. Dejstvo je, da je sistemski pomnilnik naprav na Androidu in najbolj ranljivem mestu. Veliko pametnih telefonov trpi zaradi dejstva, da so napolnjeni arhivi napake. Včasih je težava v napačni uporabi pametnega telefona, včasih lahko povzročijo virusi in druga zlonamerna programska oprema. Včasih je ni mogoče preprečiti, vendar je včasih pazljiva uporaba v pomoč pri preprečevanju podobnih težav.


Pomnilnik pametnega telefona

Preden se odločite, kako očistiti pomnilnik Samsung-a, morate razumeti, kakšno vrsto arhiva želite očistiti. Proizvajalci poskušajo izdelati modele, ki vsebujejo takšno količino notranjega pomnilnika, tako da uporabniku ni bilo treba kupiti dodatne pomnilniške kartice. Ampak včasih 256 GB pomnilnika ni dovolj. Zato lastnik pridobi SD kartico, ki razširja ta nosilec.

Zunanji pomnilnik

Kako očistiti spomin Samsungu v tem primeru? Imate pomnilniško kartico s tem vprašanjemrazumeti veliko lažje. Običajno je z njim vključen bralnik kartic, ki vam omogoča priključitev na računalnik. V tem primeru ni treba imeti pametnega telefona. V tak adapter vstavite pomnilniško kartico in jo priključite na prenosni računalnik ali računalnik.


Sistem bo določil prisotnost pogona. Odpre se v ločenem pogovornem oknu, kjer lahko izbrišete datoteke. Običajno bodite pozorni na prenos map in osebnih podatkov. Obstajajo shranjeni podatki, ki jih je mogoče odstraniti brez ogrožanja sistema.
Če so datoteke pomembne, jih lahko prenesete na zunanji trdi disk ali računalnik.

Notranji pomnilnik

Kako očistiti pomnilnik v Samsungu? V tem primeru gre stvari nekoliko drugače. Vse je povezano s strukturo arhiva sistema. Za zagon Androida je odgovorno veliko število datotek. Če odstranite nekaj nepotrebnega, boste morda potrebovali pomoč strokovnjakov. Prostor lahko sprostite na več načinov:
 • preverite programe v telefonu;
 • brisanje datotek iz Raziskovalca;
 • uporabite upravitelja opravil;
 • zbriše podatke selnika;
 • namestiti posebno programsko opremo;
 • uporabljati shranjevanje v oblaku;
 • ponastavitev ali ponovno utripanje.
 • Preverite priloge na telefonu

  Kako počistite pomnilnik telefona Samsung? Poskusite se znebiti vseh iger in aplikacij. Zgodi se, da so mnogi od njih nameščeni na pametni telefon, kasneje pa so bili pozabljeni. Takšni programi še naprej prejemajo posodobitve in jih naložijo v arhivnjihove datoteke.
  Prav tako je treba razumeti, da obstaja nekaj iger, ki beležijo podatke in statistike v spomin. Včasih lahko zasedejo več kot 1 GB prostega prostora. Če prenehate igrati igro, jo je najbolje izbrisati.

  Brisanje datotek iz Raziskovalca

  Ta možnost je primerna za tiste, ki razumejo, katere datoteke se nahajajo v mapi. V prenosu se na primer običajno shranijo vsi naloženi dokumenti. Včasih so tam nameščene datoteke. Morda ste tukaj dobili fotografije s spleta, ki ste jih potrebovali za hitro nalaganje in po tem, ko ste jih pozabili odstraniti. Od vsega tega se morate hitro znebiti. Dovolj je razumeti, kaj je pomembno za vas in kaj ni. Kako očistiti spomin na "Samsung Galaxy"? Če želite to narediti, pojdite na lastnosti datoteke in izberite »Izbriši« ali kliknite datoteko in izberite nekaj naenkrat, nato pa kliknite ikono za smeti.

  Uporaba upravitelja opravil

  Programi lahko odstranite iz posebnega menija. Je v nastavitvah. Ima celoten seznam pripomočkov za pametne telefone. Tam si lahko ogledate vse informacije o programih, njihovem obsegu in namenu.
  Strokovnjaki priporočajo ne samo brisanje programov iz tega menija, ampak tudi brisanje predpomnilnika. Vsaka aplikacija zbira smeti, ki jih je treba občasno odstraniti. Včasih je za to mogoče uporabiti posebne programe, včasih pa tudi izvajanje nalog prek upravitelja opravil. Nekateri menijo, da je to mogoče storiti tudi z uporabo inženirskega menija. Vendar pa je odgovoren za nastavitev pametnega telefona in ni namenjen brisanjudatotek V meniju inženiringa lahko konfigurirate frekvenco komunikacije GSM, preizkusite komponente telefona itd.

  Jasni podatki o sporočilih

  Kako očistiti pomnilnik na Androidu? Samsung in drugi pametni telefoni običajno shranjujejo skoraj vse informacije, ki so priložene napravi. Ni veliko ljudi, ki vedo, da se lahko fotografije iz hitrih sporočil in drugih datotek samodejno prenesejo v pomnilnik pametnega telefona. To ima za posledico dejstvo, da tudi odstranjevanje vseh slik, shranjenih v ustrezni mapi, ne more popolnoma sprostiti pomnilnika. In vse zaradi dejstva, da so v korenu sistema datoteke, ki so prenesle enega ali več kurirjev. To težavo odpravite enostavno. Dovolj je, da poiščete mapo, imenovano ime Messengerja v Raziskovalcu, in jo počistite.

  Namestite posebno programsko opremo

  Morda vaš Samsung Galaxy zavira. Kaj storiti v tem primeru? To je predvsem posledica sistemskih napak. Toda pomanjkanje pomnilnika lahko vpliva tudi na pravilno delovanje naprave. Zato morate poleg čiščenja arhivov pametnega telefona namestiti tudi pripomoček. Včasih so nameščeni in primerni za podobne naloge. Včasih jih morate namestiti iz storitve Google Play.
  Program Clean Master je koristen. Pomaga odstraniti ne le "smeti", očistiti predpomnilnik telefona kot celoto. Aplikacija se spoprijema s splošnim pospeševanjem sistema, pomaga najti napake in jih popravi.

  Uporabite shranjevanje v oblaku

  Če pogosto naletite na pomanjkanje pomnilnika in možnost nakupa karticeni pomnilnika, lahko namestite mobilno različico shrambe v oblaku. Na primer Google Disk. Pripomoček bo samodejno sinhroniziral datoteke in jih poslal na strežnik.

  Ta možnost je odlična za tiste, ki delajo takoj iz več naprav, tudi iz pametnega telefona. Kadar je mogoče, lahko urejate datoteke, popravki se samodejno shranijo.

  Ponastavitev ali ponovni zagon

  Včasih sistemske napake povzročijo uporabniku, da sprejme drastične korake. Včasih ročno odstranjevanje ali pomožni pripomočki ne dajejo ustreznega rezultata. Telefon zavre in pomnilnik napolni z "nevidnimi" datotekami. V tem primeru je treba omeniti koncept "sivega sektorja". To je pogost problem s Androidom. Naprave so nenadoma poseljene z datotekami, ki jih ni mogoče najti ali jih ni mogoče izbrisati.
  V tem primeru morate uporabiti oblikovanje (v primeru zunanjega pomnilnika) ali ponastaviti na tovarniške nastavitve, če je to notranji repozitorij. Nekateri uporabljajo tudi prepisovalno programsko opremo, vendar z napačno namestitvijo lahko poškoduje sistem. Zato je bolje uporabiti Hard Reset, ki bo telefonu prihranil ne le zaradi zrušitev sistema, temveč tudi pred zlonamerno programsko opremo, ki jo je antivirus težko odkriti ali ročno.

  Sorodne publikacije