Kako nadgraditi gonilnik NVIDIA GeForce: najlažji način

Kot veste, grafični pospeševalniki ali grafične kartice v računalnikih in prenosnih računalnikih igrajo eno izmed najpomembnejših vlog med vso nameščeno opremo. Ampak za njih prepogosto je treba opraviti pravočasno posodabljanje voznikov, saj lahko pri zastarelem upravljavcu začnejo delati nepravilno. Nadalje bomo pogledali, kako nadgraditi gonilnik grafične kartice NVIDIA GeForce 9600 ali kateri koli drug model te linije (v tem primeru to ni nujno). Povprečen uporabnik lahko ponudi nekaj preprostih metod.

Kako nadgraditi gonilnik NVIDIA GeForce: najlažja metoda

V zvezi z osnovnimi tehnikami je najlažje uporabiti redne operacijske sisteme Windows, ki jih večina uporabnikov novic, ki ne poznajo specializiranih orodij, ki jih ponuja proizvajalec grafične kartice, pogosto uporabljajo.


Da, včasih je dovolj, da pokličete Upravitelja naprav, da najdete na seznamu nameščenih grafičnih kartic, nato pa iz PCM-ja izberite PC Driver Update. Vendar pa je zanašanje izključno na sistem možno le iz preprostega razloga, da se tudi pri nameščanju posodobljenih gonilnikov po internetu zanaša le na Microsoftove baze podatkov, ki lahko vsebujejo nedonošeno programsko opremo za upravljanje.

Prenos gonilnika z uradne spletne strani proizvajalca

Voznik NVIDIA GeForce je bolj priročen, če obiščete uradni spletni vir proizvajalca, ki je, glede na ime modelagrafični vmesnik lahko najdete ustrezen gonilnik.


Pri tem je treba vnaprej paziti, da njegov bit sovpada z arhitekturo operacijskega sistema. Značilno je, da vsi namestitveni programi prihajajo v obliki izvedljivih datotek EXE in da namestijo posodobitev, ki jo preprosto zaženejo v imenu skrbnika.

NVIDIA GeForce Experience ne posodobi gonilnika: kaj storiti?

Pogosto se za iskanje in namestitev programske opreme za posodabljanje ponudi uporaba programske opreme za upravljanje in specializiranih javnih služb, ki omogočajo izvajanje vseh potrebnih operacij brez izrecne udeležbe uporabnika. GeForce Experience je samo o pripomočkih tega razreda. Posodabljanje gonilnika NVIDIA GeForce v tej aplikaciji je veliko lažje. Res je, da v primeru kakršnih koli napak ali napak, morate izbrati točko tako imenovane "čiste" namestitev voznika, in včasih znebiti predhodno nameščen ročno ali z uporabo posebnih programov, vzorec Display Driver Uninstaller. Zelo pogosto pa se uporabniki pritožujejo, da voznik NVIDIA GeForce nekako ne more nadgraditi pripomočka proizvajalca video čipov. Najbolj očiten problem je staranje samega programa.
V takem primeru bo potrebno prenesti vsaj eno različico najprimernejšega gonilnika iz uradnega vira, potem pa bo moral namestnik opozoriti na točko namestitve komponent GeForce Experience (v tem primeru lahko uporabite čisto namestitev, da ne odstranite predhodno nameščenega programčka ročno) Po tem, aplikacija običajno deluje brez težav.

Dodatne rešitve za reševanje težav

Kot alternativne rešitve za posodabljanje gonilnikov je priporočljivo uporabiti aplikacije splošnega namena. Na primer, obstajajo programi, kot so DriverPack Solution, Driver Booster in podobno, ki so zelo priljubljeni med uporabniki vseh ravni usposabljanja. Njihova prednost ni le v popolni avtomatizaciji vseh procesov iskanja najsvežjega gonilnika na uradnih proizvodnih virih, temveč tudi, da ne proizvajajo posodobitev za katero koli napravo (v našem primeru je to grafična kartica), vendar iščejo in nameščajo posodobitev za vse. komponente računalniškega sistema, vključno z "železom", in nekaterimi virtualnimi napravami. Če nobena od predlaganih rešitev ne daje pozitivnega rezultata (kar je malo verjetno), v Upravljalniku naprav samostojno določite VEN in DEV grafične kartice, nastavite dolžino vrstice, ki jih vsebuje, poiščite internet, prenesite gonilnik in ga vključite v sistem. sami.
Prav tako je majhno orodje, imenovano TinyNvidiaUpdateChecker, v tem pogledu nekoliko dober, za kar je tudi zmanjšana udeležba uporabnika.

Sorodne publikacije