DAC za proračun. USB DAC za običajen računalnik

Mnogi uporabniki osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov želijo, da bi njihove naprave zvenele bolje. Vgrajene zvočne kartice ne dosežejo takšnega učinka. In potem na sceni so zunanje enote začetne ravni, ki so sposobne pretvoriti in proizvesti visokokakovosten zvok. Proračun DAC je zelo uporabna stvar, če je lastnik računalnika avdio datoteka. Vendar pa Audiofilski Chapas ne more biti proračun. To je bolj verjetno za ljubitelje visokokakovostnega zvoka. V vsakem primeru je vredno razmisliti o najbolj priljubljenih modelih za izbiro najboljšega zvočnega procesorja. To ni lahko. Videli boste sami sebe.


Zakaj koza

Dejstvo je, da vgrajena zvočna kartica ne zagotavlja primernega zvoka (še posebej pri vrhunskem sistemu zvočnikov). Čeprav je večina vgrajenih "zvočnikov" in frekvenca vzorčenja 192 kHz prikazana, globina pa 32 bitov, je to daleč od primera. Toda zunanji DAC je povsem sposoben zagotoviti tako kakovost zvoka. Toda stroški take naprave je tudi dostojno. Čeprav obstajajo zelo poceni modeli, ki se povezujejo z osebnim računalnikom ali prenosnikom prek priključka USB. Take naprave so za povprečnega uporabnika najboljša rešitev. Toda avdiofili in profesionalni glasbeniki, tak avdio procesor ne ustreza.
Vendar pa ne samo DAC.Za zagotovitev visoko kakovostnega zvoka je pomemben ne le avdio procesor. Zelo pomembni so tudi drugi sestavni deli sistema: računalnik, akustika in drugo. Za uspešno uporabo USB-DAC morate imetiustrezno pc Pogovorimo se zdaj.


Izbira računalnika

Na vsako vibracijo in sevanje lahko vpliva telo zvočnega procesorja. Zato mora računalnik delovati čim bolj tiho. V idealnem primeru je tiho. Težava je v tem, da večina "škatel" ne ve, kako to storiti. Na silovit način hranijo z vsemi hladilniki, kot je Ferrari. Zato je najboljša možnost za DAC prenosnik. V idealnem primeru ultrabook (tihe so). Hipotetično je mogoče sistemsko enoto tudi delati tiho, vendar je kategorično ni priporočljivo, da bi to naredili sami, saj se lahko hlajenje komponent poslabša in celoten sistem se odpre. Laptop je najboljša rešitev. Zdaj lahko izberete proračun DAC z visokokakovostnim zvokom.

Arkam irDAC

Ta miniaturni zunanji DAC je težko imenovati proračun. Njegova cena je bližje stroškom modelov srednjega razreda, vendar je vredno. Ima brezhiben standard za pretvorbo zvoka 24/192, ima kup priključkov za povezavo stereo sistema in slušalk ter interakcijo z računalnikom prek USB-ja. Pripomoček je opremljen tudi z daljinskim upravljalnikom. Toda izgleda, kot da kupuje ščitnika. Uradno je Arkam vdrl pod napravo Apple. Ampak dobro dela z slabimi fanti. Vse ne bi bilo nič, toda nekoliko frustrirajoče je pomanjkanje uravnoteženih izhodov za povezovanje pasivnih monitorjev. Za takšno ceno bi jih lahko vključili v komplet. Ne glede na to, Arkam irDAC je najboljši proračun DAC z ojačevalnikom. Čeprav brez podpore uravnoteženih izhodov in DSD. Ampak to ni strašljivo. VelikoVstopni modeli so omejeni na dodatne možnosti. In ta avdio procesor ni izjema.

Cambridge Audio DacMagic Plus

To je pravi žetveni stroj za ljubitelje visokokakovostnega digitalnega zvoka. Ta naprava ima vse (razen podpore DSD): uravnotežene izhode, standardni ojačevalnik za slušalke 24/192 in še več. Stane veliko ceneje kot naš prejšnji "pacient". Cambridgeov proračun DAC obljublja uporabnikom visokokakovosten zvok brez znatnih materialnih stroškov. Res je, če so tudi druge komponente sistema na ustrezni ravni. Brez tega ne bo mogoče doseči dobrega zvoka.
Med vsemi, ki so trenutno na trgu, je Cambridgeov avdio procesor najboljša rešitev. Uravnoteženje kakovosti in cene je skoraj popolno. Ob nakupu tega proračuna DAC DAC, žal vam ne bo treba. Vedno boste imeli zelo profesionalen zvok.

ASUS Xonar Essence STU

To je eden najcenejših avdio procesorjev na današnjem trgu. Vendar pa ima vse potrebne možnosti. Obstajajo tudi uravnoteženi izhodi s fantomskim napajanjem. In to je redkost za naprave tega razreda. Format zvoka - 24/192. Plus podpora DSD. Ta proračun DAC izhaja iz Kitajske, vendar se iz tega ne poslabša, saj so se na Bližnjem vzhodu naučili kako izdelati visoko kakovostno opremo. Edina težava je, da iskanje tega bitja pri ASUS-u ni zelo enostavno. To je grozen primanjkljaj. Ker je povpraševanje po njem preprosto nečloveško. Kljub temu pa je ta avdio procesor ena najboljših rešitev za oblikovanje domačega studia. Po želji lahko priključite več zvočniški sistemali monolitne monitorje. Zadnja možnost vam lahko da zelo zanimive rezultate. Ker je ta USB-DAC precej poceni, si ga lahko skoraj vsak privošči. Ampak ne pozabite na visoko kakovostne akustike.

Denon DA-300USB

Miniaturni DAC za domačo uporabo nikogar ne bo pustil ravnodušnega. Ta proračun DAC je povsem sposoben izpolniti željo celo avdio datoteke. Ima vse možnosti dobrega zvočnega procesorja: visokokakovostni ojačevalnik za slušalke, vse potrebne priključke, DSD podporo, 24/192 format privlačen videz. Kaj je še potrebno za srečo? Najpomembnejša stvar pa je njegova cena. To je celo ceneje kot izdelek podjetja ASUS, vendar se mu ne da kot funkcionalno. Za povezavo z računalnikom se uporablja priključek USB. Vendar pa je to običajen nizkocenovni zvočni procesor.
Ta naprava se lahko uporablja tudi kot proračunski pretvornik za slušalke. Od prenosnega avdio procesorja se razlikuje le zaradi dejstva, da ga je težko vzeti s seboj. Toda kakovost zvoka je veliko boljša. Prav tako se zaradi svoje edinstvene oblike popolnoma prilega v vsako notranjost. Vse je strogo v skladu s klasičnimi kanoni.

TEAC UD-301

To je brezpogojni vodja. In ne samo v smislu kakovosti zvoka. Ima popoln sklop vmesnikov za povezovanje akustičnih sistemov. Uporabniške storitve so uravnoteženi izhodi, RCA, koaksialni in optični priključki. Na splošno je potreben le visokokakovostna profesionalna naprava. In cena je precej višja od cene prejšnjega kandidata. Ta "pošast" bo vredna okraska vsakeganotranjost in prvovrstni zvok. Podpora je tudi za DSD. In to, se strinjate, je drago. Proračunski DAC te ravni je redkost. Torej niti ne pomisli na to.
Če pa že kupite napravo te ravni, potem morate poskrbeti za ustrezne stolpce. Zlato pravilo o avdiofilih navaja, da bi moral biti akustični sistem pol in pol dražji od uporabljenega zvočnega procesorja. Šele takrat se bo razkril ves njegov potencial.

Zvočna kartica v primerjavi s proračunom DAC

Mnogi menijo, da če boste v računalnik vstavili zvočno kartico napredne ravni, bo zlahka nadomestila kateri koli DAC. Ta izjava nima pravice do življenja. Dejstvo, da je ustrezen zemljevid, ki je sposoben podati tisto, kar je sposoben celo najbolj proračunski DAC, je zelo velik. Iz čisto praktičnih razlogov ne smemo občudovati takšnih nesmisel. In ne pozabite, da v zvočni kartici zaradi svoje zasnove in ne more biti nobenih dodatnih priključkov (kot so uravnoteženi).
Tako je primerjava "zvočne kartice s proračunom DAC" popolnoma neuporabna. Tudi zaradi oblikovnih značilnosti ločenega zvočnega procesorja je bolje. Da ne omenjam cene in kakovosti zvoka. Torej vam ni treba loviti po vgrajenih možnostih - še vedno ne bodo boljši. Še huje. In dražje. Celo polprofesionalne rešitve so dragi denar.

Nekaj ​​o DVD-ju

Proračunski programerji včasih namestijo zelo dobre zvočne procesorje. Vendar pa je uporaba takšnih naprav kot DAC izjemno težka. Da ne omenjam polnega funkcionalnegaTudi poceni procesor od njih je težko doseči. Najboljši avdio trakovi na proračunskih DVD-jih, seveda, zagotavljajo visokokakovosten zvok, vendar so funkcionalno močno obrezani. Za mnoge je to odločilen dejavnik.
Take naprave so dovolj za predvajanje filmov. Prav tako dobro opravljajo glasbeno delo. Vendar pa vsaj en način za povezavo s takšno napravo ni ustrezen akustični sistem ni mogoče. Da ne omenjam studijskih monitorjev, ki potrebujejo uravnotežen priključek. Po drugi strani pa bi morala biti za domačo uporabo takšnega sistema dovolj.

Nekaj ​​o CD-ju

To je na splošno ločena tema. Visokokakovostni CD predvajalnik ne more biti proračun. Imeti mora tehnologijo dušenja vibracij in kompenzacijo za napake pri branju. V nasprotnem primeru bo kakovost zvoka ogabna. Torej, če ne veste, kaj izbrati - proračun CD predvajalnik ali poceni DVD-DAC, bi raje raje slednje. Da, format CD-ja je že brezupno zastarel. Hi-RES stereo na standardnem predvajalniku ne bo mogoče poslušati. Toda na DVD-ju je enostavno. Poleg tega se zdi, da je DVD bolj vsestranski kot celo najbolj kul CD predvajalnik. Če želite, si lahko film ogledate zadnji. Toda z običajnim CD predvajalnikom to ne bo uspelo. In vendar ni boljše rešitve kot je proračunski avdio procesor. Glavna stvar - ga opremiti z dobrim akustičnim sistemom.

Zaključek

Izbira avdio procesorja - to ni preprosto vprašanje. Med različnimi modeli izbrati dober proračun DAC ni enostavno. Obstaja pa tudi nekaj zanimivih stvarirešitev za zadosten denar. Pomembno je vedeti, da je avdio procesor le vrh ledene gore. Ker brez akustičnega sistema ustrezne ravni vsa vaša prizadevanja niso uspešna. Ali ne boste poslušali zvoka iz DAC na goljufijah od Geniusa? Izračunajte svoje želje glede na finančne možnosti. In izbrati nekaj vrednega med različnimi delavci ne bo. Obstaja veliko število dobrih avdio procesorjev vstopne ravni v cenovnem razponu do petdeset tisoč rubljev.

Sorodne publikacije