Avto "Rover 400": opis, specifikacije, pregledi

Očitno so najbolj priljubljeni avtomobili v Rusiji od britanskega proizvajalca - "Renault" in "Land Rover". Toda malo ljudi ve, da so Britanci izdali ne samo džipe, ampak tudi redne avtomobilske limuzine. Eden od njih je "Rover-400". To je limuzina C-razreda, serijsko izdelana v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Oblikovanje

Videz tega avtomobila je zelo skromen in asketski. Britanci niso uporabljali svetlih in strogih linij. To je običajen družinski avto.
Spredaj so široki žarometi, ovalna rešetka in okrogla antifog svetilka (v slabih priključkih namesto črnih plastičnih čepov). V odbijač in bočni del telesa je integriran tudi plastični kalup. V vrhunski opremi avtomobila "Rover-400" so bili obarvani v barvi karoserije. Zadnji avto spominja na Mercedes C-razreda v 202. telesu. Vsaj Britanci so uporabili enako obliko in postavitev luči. Pokrov prtljažnika je izrezan pod kromirano sobo. Ličinka ključavnice prtljažnika se nahaja na desni strani.
Izpuh - sam, brez priključkov. Kar zadeva kovino Rover-400, so pregledi zelo odporni proti koroziji.

Mere, zračnost

Limuzina ima standardne dimenzije za vozila razreda C. Torej, dolžina "Rover-400" je 449 metrov, širina - 169 metrov, višina - 139 metrov. Kar zadeva svetlobni tok, je Rover čisto mestno vozilo. S svojim 15-centimetrskim odmikom ga je težko zapustitina temeljni premaz in druge premaze zunaj asfalta.

Salon

Večina avtomobilov je šla z desnim volanom. Notranjost je po sodobnih standardih zelo dolgočasna. Da, v avtomobilu je armaturna plošča, kolo brez gumbov in vstavkov ter majhna centralna konzola. Na zadnji komaj nameščeni radijski in klimatski enoti (tam je bil temperaturni senzor). Rover-400 ima precej asketsko notranjost. Edina stvar, ki se drži za oko, je širok trak obdelave "pod drevesom", ki se nahaja v potniškem delu plošče. Toda na vratih svoje sence spremembe - precej čudno odločitev. Salon v "Rover" - tkanina, z mehanskimi nastavitvami sedežev. Izjema je samo vrhunska oprema s svetlo beige notranjostjo in usnjeno oblazinjenje sedežev. Sprednji sedeži v takih izvedbah so bili na električnem pogonu.
Pregledi lastnikov upoštevajo visoko ergonomijo kabine in zvočno izolacijo. Plastika sčasoma ne škripa, in hrup motorja komaj pride v salon iz podvodnega prostora. Stroj je odličen tako za kratkotrajna kot dolga potovanja. V kabini je veliko niš, omar, naslonjal za roke in predal za rokavice. Značilnost avtomobila "Rover-400" - velik škorenj. Njegova prostornina je 470 litrov. Poleg tega je bila zagotovljena tudi tečaj za smučarsko opremo, ki omogoča prevoz tovora na dolge razdalje.

Specifikacije

Avto je bil opremljen s 4-valjnim bencinskim motorjem z vbrizgavanjem injektorja. Delovna prostornina motorja "Rover-400" je 1590 kubičnih centimetrov.Britanci so bili med prvimi, ki so uporabili "glavo" s 16 ventili. To je omogočilo povečanje moči avtomobila na 110 konjskih moči in zmanjšanje stroškov goriva. Hkrati je kompresija tega motorja ostala pri 105 kgf. Ta motor ima veliko virov in ne zahteva dodatnega vzdrževanja. Z redno zamenjavo olj in filtrov zlahka zmanjka več kot dvesto tisoč kilometrov.

Menjalnik, pospešek, izkoristek

Eden od dveh menjalnikov je bil nameščen na "Rover-400". Da, osnovni je bil petstopenjski mehanik z enojno sklopko. Z njim se stroj pospeši na stotine v 108 sekundah. Največja hitrost je bila 190 kilometrov na uro. Kar zadeva porabo goriva, avtomobil ni bil slab v ekonomiji. Tako je v mestnem ciklu porabila 94 litrov, ob avtocesti - 51. V mešanem ciklu je pretok znašal 65 litrov na sto. Rezerva za en rezervoar je približno 800 kilometrov. Priporočeno za bencin Rover-400 AI-95.
Pri dražjih kompletih je bila zagotovljena štiristopenjska "avtomatska naprava". To je star, klasičen hidrotransformator. Ja, to je skoraj večno, toda daje nekaj nevšečnosti. Prvič, to vpliva na dinamiko overclockinga. Prvih sto avtomobilov pridobi 1-15 sekund kasneje kot z istim motorjem v mehaniki. Tudi poraba goriva ni prijetna. In čeprav je avtomobil porabil 81 litrov v mešanem ciklu, je bil v praksi ta številka veliko večja (10 ali več litrov). Prav tako ni "overdrive" načina (virtualna peta prestava), zaradi kateregagibanje s hitrostjo nad sto je bilo neprijetno in neekonomično.

Dizel "Rover"

V seriji pogonskih enot "Rover-400" je bilo tudi dizelsko gorivo. To je dvolitrski atmosferski motor z zmogljivostjo 86 konjskih moči. Opremljen je samo z mehanskim menjalnikom in proizvaja 170 Nm navora.
Pospešek na stotine je trajal kar 14 sekund. Največja hitrost je bila omejena na 167 kilometrov na uro. Edina prednost tega motorja je njegovo gospodarstvo. Tako je bilo v mejah stroja porabljenih 78 litrov dizelskega goriva, v mestu pa 44. V mešanem ciklu je ta parameter 57 litrov na 100 kilometrov poti.

Podvozje

Japonska družba Honda je sodelovala pri razvoju 400. Roverja. Zato je limuzina dobila posodobljeno vzmetenje. Spredaj in zadaj je neodvisen, na nosilcih blažilnikov. Vzmetenje ima visoko energetsko intenzivnost, saj je bilo veliko denarja. Zavore - disk (spredaj tudi prezračen), z ABS sistemom. Krmilni regal s hidravličnim ojačevalnikom.
Kolesa so bila odtisnjena s 14 palci ali odtisnjena na 15 glede na izbrano konfiguracijo. Avto je imel samo sprednji pogon - motor je bil nameščen prečno na telo.

Stroški

Zaradi svoje nelikvidnosti je "Rover-400" postal eden najcenejših limuzin C razreda v Rusiji. Torej, 16-litrski modeli lahko kupite po ceni od 100 do 140 tisoč rubljev. V bistvu so to modeli poznih 90-ih na mehanskem menjalniku. Skoraj vsi primerki na sekundarnem trgu imajo klimatsko napravo, polno moč in dve zračni blazini.Pregledi ne priporočajo uporabe dizelskih motorjev.
V primeru okvare je zelo težko najti specializirano službo za njihovo popravilo. Najbolj optimalna možnost je 16-litrski bencinski motor na mehanskem prenosu. Takšen avtomobil ni brez dinamike, saj je gospodarstvo v smislu porabe goriva in popravil več kot dizelska enota.

Sklep

Tako smo ugotovili značilnosti britanskega avtomobila "Rover-400". Ta avto je le redko viden na prostranstvih Rusije. Da, avto ima zelo trpežen motor in kaže dobre vozne lastnosti. Toda v primeru okvare bo zelo težko najti kaj o razčlenjevanju. In včasih bodo stroški popravil primerljivi s stroški samega vozila (še posebej, če gre za avtomatsko škatlo).

Sorodne publikacije