Kako obnoviti internet: vzroke, odpravljanje težav in odpravljanje težav

Čas je potekel, ko je bil internet nestabilen. Začelo se je obdobje ultra hitrega interneta, ki se prenaša prek optičnega voda in Wi-Fi. Toda v majhnih mestih in naseljih še vedno deluje stari dober "zviti par". Povezava s ponudnikom poteka prek telefonske linije. To povzroča dodatne nevšečnosti, kot so nizka hitrost, slab stik, prekinitve linij. Internet je lahko izgubljen zaradi okvare modema, napake programske opreme, okvare omrežne kartice. Razmislite, kako obnoviti internetno povezavo in razloge za njeno odsotnost bomo preučili v tem članku.

Zakaj internet izgine

Za to je lahko veliko razlogov. Prva stvar, ki pride na misel, je problem na strani ponudnika internetnih storitev. Če je telefonska linija priključena, se lahko pojavi prekinitev kabla. Optični kabel lahko pokvari vsiljivce ali prestopnike. Tehnične storitve ponudnika spremlja odklop interneta, čeprav vas mora opozoriti na poštni seznam. Mobilna komunikacija trpi tudi zaradi te bolezni. V večji meri se to zgodi zaradi preobremenitve omrežja, ko številni naročniki hkrati uporabljajo internet. Najpogosteje se to dogaja ob vikendih ali praznikih.


Razčlenitev internetne povezave se lahko pojavi tudi zaradi notranjih težav. Razlog je lahko okvara modema ali usmerjevalnika. Mrežna kartica matične plošče računalnika morda ne bo uspela, kar je lahko tudi vzrok za skalo. Ne pozabite, da za vse napake v deluInternet, poleg računalniške napake, odgovarja vaš ISP. Motnjo mora odpraviti v prvih treh dneh vašega klica. Če želite izvedeti, kako obnoviti internetno povezavo, morate razumeti razloge za njegovo prekinitev.

Kako zaznati napako

Najprej preverimo stanje. To lahko storite na vašem osebnem mestu na spletnem mestu ponudnika. Če vaš račun nima sredstev, ima uprava pravico, da onemogoči vašo povezavo. To pravilo velja za žični internet in za mobilne naprave. Če je ravnovesje v redu, preverite vse kable, ki gredo v modem in od modema do računalnika. Lahko se po nesreči poškodujejo ali zapustijo gnezda. Če so kabli tudi dobri, poglejte, vse LED-lučke na modemu ali usmerjevalniku sveti. LED, ki je odgovoren za povezavo s ponudnikom, mora stalno goriti. Če utripa ali celo odpravi, potem ni povezave s ponudnikom.


Okvarjena omrežna kartica

Če imate dobre kable in modem, preverite omrežno kartico v računalniku. Omrežna kartica je naprava, odgovorna za prenos podatkov med modemom (usmerjevalnikom) in procesorjem. Okvara omrežne kartice je precej redek pojav. Gonilnik je med operacijo morda nepravilno posodobljen in zemljevid preprosto ni na voljo v upravitelju naprav. V tem primeru posodobimo gonilnik. To storite tako:
 • z desno miškino tipko kliknite ikono "start" v spodnjem levem kotu;
 • izberite s seznama "Dispatcher"
 • najti napravo "omrežne kartice" in odpreti seznam,
 • z desno tipko miške kliknite na zgornji korak in izberite "posodobitev gonilnika."
 • Po tem se bo gonilnik samodejno posodobil in internet bo deloval.

  Računalniška okvara

  Napaka programske opreme je še en razlog za pomanjkanje interneta. Kako jo obnoviti v tem primeru? Operacijski sistem računalnika se pogosto posodablja. Do neuspešne posodobitve lahko pride zaradi zrušitve. V takih primerih sistem vrnejo na kontrolno točko, če obstaja. Če kontrolne točke ni, se premaknejo v začetno stanje. Če želite računalnik povrniti v prvotno stanje, morate narediti naslednje:
 • levi gumb - v meniju "start" - "Parametri";
 • S seznama izberite "nadgradnja in varnost";
 • v novem oknu izberite zavihek "restore";
 • kliknite na gumb "start".
 • Računalnik bo začel postopek obnovitve. To bo trajalo nekaj časa, po ponovnem zagonu se bo povezava nadaljevala.

  Modem ne uspe

  Kako obnoviti internet v primeru napake modema? Modem je mogoče samostojno popraviti. To storijo servisni centri. Telefonske številke servisnih centrov so določene v pogodbi o storitvah interneta. Poleg tega, če je bil modem najet in nameščen, v skladu s sporazumom, čarovnik vašega ponudnika storitev. Potem bo slednji moral popraviti, in če ne morete storiti, potem spremenite modem brezplačno.

  Restavriranjemobilni internet

  Mobilni internet se razlikuje od žičnega. Utripa s pomočjo radia, zato je nestabilen, odvisen od razpoloženja vremena in razdalje med naročnikom in stolpom. Mobilni internet lahko izgine v gozdovih ali gorskih območjih. Če želite na primer obnoviti internet na "MTS", morate zmanjšati razdaljo do oddajne antene.
  Če je internet izgubljen samo za vas, drugi pa za popolno delo, morate poklicati ponudnika, da ugotovite razlog. Poleg tega lahko pride do okvare interneta zaradi okvare mobilne naprave ali modema. Če želite izvedeti, morate v nastavitvah spremeniti prednost. Namesto 3G točke 2G - lahko deluje. Če 2G telefon sprejema, je to odvisno od vas na mobilni napravi. Podobno lahko obnovite internet "MegaFon".

  Zaključek

  Izguba komunikacije je zelo neprijeten trenutek. To še posebej velja za mobilni internet. Veliko število kurirjev, v katerih ljudje komunicirajo, vam omogoča, da ste vedno v stiku drug z drugim, pošiljate sporočila, delite fotografije in videe. Večina aplikacij za navigacijo, iskanje taksija, nakupovanje na internetu - tako ali drugače - je odvisno od dobre internetne povezave. Zato bo vprašanje, kako obnoviti internet, dolgo časa pomembno. Nekaj ​​nasvetov iz tega članka vam bo pomagalo ostati v stiku in se ne izgubiti v težkih situacijah.

  Sorodne publikacije