Kaj lahko pobarvamo v Pintu, orodjih in barvah

Paint je standardni grafični urejevalnik Windows. In čeprav se ne more pohvaliti s široko funkcionalnostjo, z njo pa je zelo enostavno delati. Ta program vam omogoča ustvarjanje enostavnih risb in manjših popravkov fotografije ali slike. Oglejmo si, kaj lahko naslikamo v Pintu.

Orodja za barve

"Pisava" ima dokaj omejen nabor funkcij, vendar se morate še vedno seznaniti z njimi, preden nadaljujete z risanjem. Po zagonu programa boste na zgornji plošči našli vsa razpoložljiva orodja. Na voljo sta dva zavihka: »Domov« in »Pogled«. Glavni zavihek vsebuje naslednje skupine orodij:
 • "Odložišče" - vsebuje standardne možnosti za vstavljanje, izrezovanje in lepljenje slike ali njenega fragmenta.
 • "Slike" - omogoča izbiro, vrtenje in spreminjanje velikosti slik ali fotografij.
 • "Orodje" - vsebuje majhen nabor čopičev in niz standardnih orodij za risanje.
 • "Številke" - vam omogočajo, da dodate sliko, spremenite barvo polnila in konturo, izberete debelino črte.
 • "Barva" - omogoča izbiro barve linij in polivanje.
 • V zavihku "Pogled" lahko povečate ali pomanjšate, vključite ravnilo, mrežo in prikažete vrstico stanja ter razširite sliko na celoten zaslon.


  Kako narisati barvo

  V Pintu lahko narišete s svinčnikom ali čopičem in s pomočjo številk. Če želite narisati pot, morate izbrati svinčnik ali priljubljeno krtačo in narisati črto,držite gumb miške. Če želite dodati sliko, potem kliknite na predmet, ki vas zanima, iz razpoložljivih predlog, postavite kazalec na platno in ga povlecite v želeno smer. Lahko premaknete obliko, spremenite njeno velikost. Prav tako lahko spremenite barvo konture in izpolnite. Barva konture ustreza "Color 1" v orodni vrstici, barva polnila pa "Color 2". Kot polnilo in konturo objekta lahko uporabite teksturo ene od razpoložljivih ščetk.

  Kaj lahko slikamo za Painete za začetnike?

  Če prvič risate na računalniku, poskusite prikazati nekaj preprostega s predlogami oblik. Na primer, najlažja zgradba, sestavljena iz pravokotnika, trikotnika in več kvadratov. Prav tako lahko prikažete »smeška« s krogi in vrsticami.


  V "Painte" lahko narišete karkoli, vse je odvisno od vaše domišljije. Seveda slike, ustvarjene v Paint, so daleč od profesionalnih slik, vendar so popolnoma primerne kot preproste ilustracije.

  Kako narisati grad v barvi

  Hiša ali preprost človek ni edini, ki ga lahko v Paindu preprosto in lepo obarvamo. Na primer, v tem programu lahko prikažete celoten grad. Za to narišite tri pravokotnike s številkami. Osrednja številka mora biti nižja od druge. Na vrh vsakega pravokotnika dodajte tri pravokotnike. Če želite to narediti, lahko uporabite obliko "Pravokotnik" ali narišete zobe s svinčnikom. Na ta način boste dobili tri turrete. Na visokih stolpih narišite okna z zaobljenimi pravokotniki. AtV osrednji stolp dodamo vrata in na njih naredimo več linij.
  Na straneh lahko z zobatimi stenami in cesto pred vrati uporabite sliko "Črta". Ko končate risanje konture, uporabite polnilo za hitro in enostavno barvanje vzorca.

  Kako narisati drevo

  Če vas zanima risanje lahkega v Paineteju, poskusite narisati drevo. In lahko je predstavljena na različne načine. Na primer, lepo drevo bo izšlo iz številk "oblak v opombah" in "trikotnik", samo izbrisati nekaj dodatnih elementov z radirko. Prav tako lahko narišete drevo iz več krogov in pravokotnika. Iz treh trikotnikov in kvadrata boste dobili lepo drevo. Lahko naredite preprostejšo različico s samo enim trikotnikom.

  Pokrajina

  Če vas zanima, kaj je lepega lahko narišemo V Pinte, potem poskusite prikazati različne pokrajine, pri čemer uporabite vse iste figure v risbi ali risbi čopiča. Na primer, lahko narišete gore z uporabo trikotnikov, nekaj majhnih dreves ali jelk in ovalno jezero v sredini. Lahko naredite tudi nočno nebo z zvezdami in temno modro polnilo.

  Živali

  Med drugim lahko Pinte nariše različne živali iz geometrijskih oblik. Na primer, lahko prikažete lisico štirih trikotnikov različnih velikosti, par krogov in sliko »Lightning«. Za risanje mačke lahko uporabite trikotnike za telo, ušesa in rep, krog za glavo in diamant za oči. Za podobo medveda pa bodo potrebni le krogi in ovalivelikosti

  Kaj lahko naslikamo v Pinte na celicah?

  S funkcijo "Omogoči mrežo" je enostavno potegniti Pinto po celici. Sledite navodilom ali shemi in pripravite zanimivo sliko.
  Na primer poskusite narisati jabolko. To storite tako, da najprej poiščete zavihek Pogled v možnosti Natančno in omogočite mrežne črte, nato pa se znova vrnete na domačo stran. Če želite narisati malo lažje, lahko list kar se da približate in narišete s svinčnikom, nato pa po potrebi povečate sliko. Pojdite na glavno stran, izberite zeleno barvo in barve treh celic. Po tem smo umaknili sedem celic na desno in naslikali še tri celice. Vrnite se na prve tri celice, spustite svinčnik na en kvadrat na dno in levo ter pobarvajte vodoravno pet celic. Spet greva dol in levo na en sektor in pobarvajmo šest celic. Zdaj pod šestimi celicami pobarvajmo pet celic in nato še tri. Pri tem bo pripravljen prvi list jabolka, za drugi list na desni pa bo zrcalo ponovilo enako dejanje.
  Risanje obeh listov, izbira rjave barve, umikanje dveh celic iz zgornjega dela levega lista in navzdol navpično črto s petimi celicami. Skozi središče te črte smo horizontalno naslikali pet celic, ki povezujejo dve zeleni listi. Pod rjavo navpično črto, naslikajte drugo celico na desno, nato premaknite svinčnik navzdol na eno celico, spet v desno in navzdol.
  Zdaj nadaljujte z risanjem konture samega jabolka in izberite črno barvo. Pod vejico z listi barve tri črne celice vodoravno obarvamo. Premaknite svinčnik na eno celico desno navzgor in barvite še tri vodoravne celice. Tik pod desno narišemo dve celici vodoravno in nato še eno diagonalno navzdol. Po tem, tudi desno, narišemo črto v dve celici navzdol, se spustimo po eni celici diagonalno navzdol in barvamo še pet celic navpično. Pritrdite svinčnik na eno celico navzdol in levo ter barvite dva kvadrata navpično. Spodaj ponavljamo to dejanje. Naslikali smo diagonalno še dve celici. Spustimo se pod eno celico in naslikamo tri vodoravne kvadrate na levo. Nato narišite en kvadrat navzgor in dvakrat še dve celici vodoravno. Tako boste dobili polovico konture. V drugo polovico narišite, kot da se odraža v ogledalu. Po potrebi lahko preverite na zgornji sliki. Ko končate z risanjem poti, uporabite orodje za polnjenje, da narišete jabolko v želeni barvi.

  Sorodne publikacije