Specifikacije in pregledi: Nikon Coolpix L830

V svetu kamer se je zgodilo veliko zanimivih in inovativnih stvari. Na primer, superstum (optična povečava z množenjem 20 in več) je v primerjavi z očitno slabšim digitalnim zoomom pametnih telefonov odlična. Tu ni ničesar za primerjavo. In kaj je s kamero Coolpix L830 s ceno 300 $ z ogromno 34x povečavo in enakovredno povečavo 225-765mm! In to ni največja goriščna razdalja, ki jo lahko najdemo v takih napravah.

Lastnosti in oblika

Lahko pozabite nositi ta fotoaparat v žepu hlače. Tako kot vsi superstomi, L830 ladja za razsuti tovor - njena teža je 508 m in velikost - 111 x 76 x 91 mm, vendar obenem ni neprijetnosti med prenosom in se dobro prilega v žep plašča. Kamera je na voljo v črni, rdeči in slivovi izvedbi z lepo oblikovanim držalom.


Nikon Coolpix L830 Black Owner ocenjuje objektiv Nikkor z dostojno največjo zaslonko f /3-5.9 in 34x zoomom. Na 225 mm je odličen za snemanje pokrajin in lahko takoj preklopi na zajem vrhov Empire State Buildinga, ptic na drevesih in karkoli duša želi.
Zgornja plošča je res prava stvar - stereo mikrofon. To je korak pred novimi fotoaparati Canon in Nikon, ki lahko snemajo visokozmogljiv mono video. L830 ne deluje samo v načinu 1080 /30r, ampak posname tudi dvokanalni zvok, ki pozitivno ocenjuje številne kritike.


Nikon Coolpix L830 je opremljen s potrebnimi funkcijamistvari, kot so močna izvlečna bliskavica, zvočnik, gumbi za vklop in izklop, obkroženi s stikalom za povečavo. Za dodatno stabilnost na levi strani leče je tudi prestavna ročica med najmanjšo in največjo goriščno razdaljo. Ročaj je dovolj globok in prsti dobro ležijo na njem, vendar je individualen in vsakdo mora držati kamero v rokah, da se odloči. Ker je ta razred kamere "usmerjen in pozabljen", ni načina za izbiro diskov in ročnih nastavitev - ni možnosti PASM in ne morete prilagoditi zaslonke in hitrosti zaklopa. Za nekatere je to nesprejemljivo, toda za navadnega fotografa verjetno ne bo problem.
Zadnja plošča ima 3-palčni LCD monitor z 921 tisoč pik. Večino časa deluje dobro, toda z močno sončno svetlobo se lahko pojavijo težave z visoko odbojnostjo. Privzeto je svetlost nastavljena na 3 od 6, ko snemate iz prostora, da se prepričate, da so pravilne nastavitve - zato svetujemo veliko povratnih informacij. Nikon Coolpix L830 ima teksturno palčko na hrbtni strani, rdeče označeno blazinico za video in štiri tipke okoli krmilne palice z gumbom OK v sredini. Obstajajo gumbi za spreminjanje načinov predvajanja, klicanje menija in brisanje. Druge tipke omogočajo dostop do načinov bliskavice, kompenzacije osvetlitve, makra in časovnika. Na desni je napajalnik in majhen predel za priključke USB in HDMI. Spodaj je prostor za štiri AA baterije in SD kartico. L830 nima Wi-Fi, ampaknaprava sprejme dodatne Eye-Fi kartice za omrežne povezave.

Kaj je v škatli?

Poleg fotoaparata je v kompletu tudi pas, pokrov objektiva z vrvico in kabel USB. Nikon ponuja tudi 4 alkalne baterije, tako da lahko takoj začnete snemati brez čakanja na polnjenje baterije. Nakup kompleta litijevih baterij je smiseln, saj bo možno narediti do 1180 slik, v primerjavi z 390 z alkalnimi. Na voljo je tudi kratek uporabniški priročnik. Če želite shraniti "Nikon", ne vsebuje CD-ja iz programske opreme, program ViewNX2 pa lahko vedno prenesete s spletnega mesta proizvajalca.

Produktivnost in uporaba

Fotoaparat Nikon Coolpix L830 se imenuje kompaktna kompaktna oblika, ko gre za velikost senzorja. Uporablja 16-megapixel slikovni senzor 1/23 palcev, ki je veliko manjši od čipov Micro Four Thirds in APS-C. Še enkrat, kupec dobi tisto, za kar plača. Na primer, zelo spoštovani Sony RX10 z 1-palčnim senzorjem stane $ 1.000 več! Mnenja Nikon Coolpix L830 se imenuje kamera, ki prikazuje dostojne rezultate, vendar nič več. Pričakovanje majhnega čipa odlične zmogljivosti v ne povsem optimalnih pogojih za zunanjo razsvetljavo ni potrebno. Kljub temu pa L830 omogoča boljše posnetke kot nasprotno. Fotografije so jasne, z lepimi, realističnimi barvami. Flash portreti so najboljši, saj sistem za prepoznavanje oseb odlično deluje za poročno fotografijo in druge družabne dogodke.

Objektiv

Mnenja Nikon Coolpix L830 hvali za lepo 34x povečavo. Lahko zelo velikoHitro preklopite s širokega kota na ekstremno telefoto. Ampak ne pozabite, da je s takšnim povečanjem predmet fotografiranja enostavno izgubiti iz vida, premikanje kamere malo. Najboljši pogoj za takšno fotografiranje je stabilnost. Monopod ali stojalo bi bilo popolno, vendar se lahko prilega vsaka trdna podpora. Pravi plus je Hybrydov VR sistem, ki združuje premik leče in elektronsko dušenje vibracij. Nikon ponuja napredno 68-kratno digitalno povečavo, vendar se izogibajte temu, da se izognete hrupu.

Funkcionalnost

L830 je kompaktni fotoaparat. Samo pritisnite zeleni gumb za avtomatski menjalnik in na voljo so štiri možnosti: samodejno, pametni portret, posebni učinki (11 različic), prizori (18 različic) in preprost avto. V samodejnem načinu lahko nastavite ISO, ravnotežje beline, ločljivost, barvo in območje AF.

Video

Videoposnetek, posnet na Nikonu Coolpix L830 Red, se ocenjuje neenakomerno. Fotoaparat potrebuje nekaj sekund, da prilagodi osvetlitev in če je zatemnjen, se težko izostri. Toda mehanizem objektiva deluje tiho, kar je priročno pri snemanju zvoka. Tako kot pri fotografiranju bo vse v redu, ko bo dovolj sončne svetlobe.

Občutljivost na svetlobo

Obseg ISO 125-3200 je le del tega, kar ponujajo številni sodobni modeli. Toda glede na velikost senzorja se lahko le to razveseli. Natančen prenos barve in digitalni hrup je sprejemljiv za ISO 400 z dobrimi rezultati za 800.

Verdict

Nikon Coolpix L830 profesionalni pregledi se imenujejo kamera z navdušenjemnaprednejši fotoaparat, ki je v resnici dober kompaktni fotoaparat s super-zoom objektivom. Primerna je za navdušence, ki iščejo nekaj večjega od običajnega pametnega telefona, vendar ne bodo navdušili tistih, ki so uporabljali tehnologijo višjega razreda. Ampak s ceno 300 $ kamero in ne poskuša biti nekaj, kar bo majhen senzor le moti.

Sorodne publikacije