Dolgo naložene strani v brskalniku: možni vzroki in rešitve

Strani z dolgo obremenitvijo v brskalniku? Ne mudi se upočasniti internet, ker je v 90% primerov težava na strani uporabnika. Če ste soočeni s tem, je vredno porabiti 1 uro svojega časa, da ugotovite, kaj je razlog in povečate hitrost nalaganja strani. Začnimo.

Razlog # 1: overflow cache

Verjetno je vsakdo soočen z dejstvom, da na novo nameščen brskalnik "leti", vendar se po nekaj tednih začne hroščiti in zamrzniti, vse počasi nalaga in je skoraj nemogoče delati. Zakaj se to dogaja?


Ko uporabljate internet, so shranjene vse informacije o spletnih mestih, ki ste jih obiskali in dejanja. Sčasoma podatki zavzamejo več prostora in upočasnijo delovanje brskalnika.
Rešitev Počisti vse začasne datoteke predpomnilnika, arhive obiskanih spletnih mest in prenosov ter piškotke. Zgodovino lahko odprete prek nadzorne plošče ali z bližnjico na tipkovnici Ctrl + H (Zgodovina). Kliknite »Počisti zgodovino«, izberite možnosti in potrdite dejanje.

Razlog # 2: Razširitve in orodne vrstice

Druga možnost je, zakaj se strani naložijo dolgo časa - veliko število dodatnih aplikacij in orodnih vrstic, vgrajenih v brskalnik. V praksi jih skoraj ni, to pomeni, da ti dodatki preprosto zavzemajo prostor in porabijo promet.
Rešitev Pojdite v meni razširitev in izbrišite vse, razen tistih, ki jih želite. Najprej se morate znebiti vsega, kar se konča z -toolbar, -baritd. Priporočamo, da AdBlock pustite namišljeno blokiranje oglasov.


Enako velja za vtičnike. Če jih želite videti, v naslovno vrstico vnesite about: plugins ali "ime brskalnika: plugins" (na primer opera: plugins). Kaj naj zapustim?
 • Native Client;
 • Adobe Flash Player;
 • Google Update;
 • Java;
 • Shockwave Flash;
 • Spletni vtičnik QuickTime in VLC, če gledate videoposnetke na različnih mestih;
 • Adobe Acrobat in Chrome PDF Viewer, če pogosto pregledujete dokumente PDF v brskalniku.
 • Vse, kar smo odstranili ali onemogočili, potem morate ponovno zagnati program. Prosimo, upoštevajte: v nekaterih brskalnikih (še posebej, če gre v operacijskem sistemu Opera) na seznamu se lahko isti vtičnik pojavlja večkrat. V tem primeru morate zapustiti samo najnovejšo različico.

  Razlog # 3: Pomanjkanje prostora na sistemskem disku

  Bistveno je, da ima disk C vedno vsaj 10% prostega prostora, in idealno, nekaj gigabajtov. Če je poln, računalnik neizogibno začne "odložiti". Pogosto se brskalnik počasi nalaga prav iz tega razloga, sistem nima dovolj prostora za obdelavo vseh začasnih datotek in operacij.
  Rešitev Če je trdi disk razdeljen v sektorje, prenesite nekatere informacije iz pogona C v drugo, na primer D. Mnogi kraji lahko fotografirajo, glasbo, videe in različne dokumente, zato jih morate začeti. Če ni prostih diskov, odstranite programe in datoteke, ki jih ne uporabljate. Lahko pa se nekateri dokumenti premaknejo v shrambo v oblaku (na primer Google Drive ali Yandex.Disk) ali pošljejo na bliskovni pogon.

  Razlog # 4: Antivirus dolgo preverja strani

  Sodobni programi pregledujejo spletna mesta, ki jih obiščete, v načinu "v živo". To pomeni, da antivirus najprej analizira stran, ki jo želite odpreti, in le, če je vse v redu, da dovoljenje za nadaljevanje prenosa in prikazovanja informacij.
  Rešitev Če se stran naloži veliko v brskalnik, poskusite izklopiti zaščito za čas. Včasih pomaga. V tem primeru boste najverjetneje morali v nastavitvah postaviti nižjo raven zaščite ali izbrati drug protivirusni program.

  Razlog # 5: Ozadja

  Večina uporabnikov celo ne upošteva, kateri programi in storitve se izvajajo v ozadju. Vendar pa lahko ti prevzamejo pomemben del prometa. Eden najmočnejših "vampirjev" - vsi vaši najljubši odjemalci toka (ko prenesete datoteko, se začne s prenosom iz vašega računalnika, kar lahko resno zmanjša hitrost interneta).
  Rešitev Pojdite v Upravitelj opravil & gt; »Samodejno varnostno kopiranje« in si oglejte seznam aplikacij, ki se samodejno zaženejo ob vklopu računalnika. Priporočljivo je, da onemogočite vse sistemske programe, ki so odgovorni za delovanje zvočnikov, sledilne ploščice itd.

  Razlog št. Dejstvo je, da so informacije zapisane v Winchester neenakomerno, to pomeni, da je lahko začetek datoteke na robu diska, drugi del - nekje na sredini in na koncu - nedaleč od začetka. To se imenuje razdrobljenost. Kaj je ona?je nevarno? Namesto, da bi mirno zdrsnila, glava nenehno skoči iz ene strani na drugo. Poleg tega vaš pogon opravlja večkrat večjo hitrost, kar upočasni celoten sistem.
  Rešitev Defragmentiraj napravo (ogrozi fizično lokacijo informacij na trdem disku). To storite tako, da izberete »Začni« & gt; Standardno & gt; »Storitev« & gt; "Disk za defragmentacijo". \ T Zaženite program in počakajte na konec informacij o ponovnem zapisovanju. Kot rezultat, hitrejše delo se bo začel ne le brskalnik, ampak računalnik kot celoto.

  Razlog # 7: nastavitve brskalnika

  Nekateri sodobni brskalniki imajo vgrajene možnosti, ki po eni strani omogočajo udobnejše delo v omrežju, po drugi strani pa vodi do dejstva, da imate strani z dolgim ​​učinkom v brskalniku. Osupljiv primer je napovedovanje omrežja Google Chrome.
  Rešitev Odprite nastavitve brskalnika in izklopite podobne funkcije. Dejanje napovedi je na primer na kartici »Napredne nastavitve« na zavihku »Zasebnost«. Če težave ne morete odpraviti, priporočamo, da ponovno aktivirate vse funkcije.

  Razlog # 8: Virusi

  Če je internet dolgo naložen, so lahko banalni virusi vzrok - zlonamerni programi, ki so nekako prinesli vaš računalnik.
  Rešitev Preverite sistem za virusne in vohunske programe. Najbolje je, da uporabite več programov - običajno protivirusno ("Kaspersky Antivirus", AVAST, AVG, McAffee, itd), kot tudi posebne programske opreme, skenerji. Najbolj priljubljeni sta Dr.Web, Kaspersky, HitmanPro in SpyHunter. Nasvet!: Najbolje je, da ga preizkusite v varnem načinu Windows (s podporo za omrežne gonilnike). Če želite to narediti, ko zaganjate računalnik, samo pritisnite F8 in izberite ustrezno postavko. Ko je skeniranje končano in se okužene datoteke izbrišejo, morate znova zagnati računalnik, da se vrnete v običajni način.

  Vzrok # 8: Zastarela strojna oprema

  Kaj naj storim, če se moj brskalnik še vedno počasi nalaga? Če noben poskus "goljufanja" ni uspešen, najverjetneje imate šibek računalnik. Vsako leto mesta uporabljajo vse bolj izpopolnjeno tehnologijo, s katero se zastarela tehnologija spopada s težavami.
  Rešitev Seveda je v najboljšem primeru vredno vsaj delno nadgraditi strojno opremo, kot je nakup močnejšega RAM-a. Vendar to ni vedno mogoče. V tem primeru lahko poskusite namestiti starejšo različico brskalnika, praviloma porabijo manj sredstev (npr. Opera 10 "motika" je 15-krat več RAM-a kot Opera 9). Res je, da morate priznati, da se nekatera spletna mesta ne prikazujejo pravilno.

  Koristni programi

  Nazadnje, govorimo o nekaj programih, ki vam bodo pomagali razumeti, zakaj se strani naložijo v brskalnik že dolgo časa in rešijo problem.
 • Speedtest.net. Spletna storitev za analizo hitrosti internetne povezave - samo kliknite na gumb "Začni preverjanje". Če je hitrost povezave nizka in se ne ujema z dogovorom ponudnika, se morate obrniti na podjetje, ki omogoča dostop.
 • CCleaner. Najbolj priljubljenaprogram za čiščenje smeti na osebnem računalniku. Aplikacija samodejno reši težave v sistemu, odstrani začasne datoteke in deponije pomnilnika ter odpravi napake v registru. Hkrati lahko izberete programe za zagon.
 • ​​
 • Aktivna hitrost. Poseben program, namenjen pospeševanju brskalnika. Omogoča vam, da hitro izbrišete zgodovino in predpomnilnik, se naučite hitrosti interneta in optimizirate internetno povezavo. V nastavitvah je veliko uporabnih funkcij in "čipov". Na primer, obstajajo dodatne priložnosti za izboljšanje učinkovitosti spletnih aplikacij (koristno bo, če je igra naložena dolgo časa).
 • Za stabilno in hitro delovanje brskalnika je zelo pomembno redno čiščenje programa in računalnika. Priporočljivo je, da postavite zgodovino in čiščenje predpomnilnika ter defragmentacijo v samodejni način (optimalna periodičnost - enkrat na teden).

  Sorodne publikacije