Opis formata MDI. Kako odpreti datoteko s to pripono?

Večina uporabnikov redko naleti na datoteke MDI. Vendar pa včasih dokumenti s takšnimi podaljšanji spadajo v njihove računalnike in povzročajo določene težave. Dejstvo je, da je za delo z njimi potreben poseben program, ki ga vsi ne poznamo. Če ste v tako neprijetni situaciji in ne veste, kako odpreti datoteko MDI, potem je ta članek za vas. Tukaj je opis te razširitve, pa tudi programi za delo z njo.

Opis

Preden odprete dokument MDI, morate logično ugotoviti, v kateri aplikaciji je bil ustvarjen. Pred tem, začnimo. Microsoft je tako razvil Microsoft Document Imaging, ki ga je razvil Microsoft za shranjevanje rastrskih slik, pridobljenih s pregledovanjem. Poleg tega ta oblika podpira možnost shranjevanja različnih sprotnih opomb, pripisov in priznanega besedila.


Uradna vloga za delo z razširitvijo MDI je program Imaging Document, ki je vključen v paket MS Office. Vendar pa obstaja ena velika težava s tem pripomočkom. Dejstvo je, da so se razvijalci iz nekega razloga odločili, da bodo Dokument Imaging izključili iz najnovejših zbirk urada, kar je navadne uporabnike prisililo, da si razbijejo glavo o tem, kako odpreti datoteko s končnico MDI. Ampak, na srečo, obstaja rešitev, in ne celo eno.

Standardni način

Kljub temu, da je program Document Imaging odstranjen iz sodobnih različic MS Officea, ga je še vedno mogoče najti. Za to je dovolj, da namestite Office 2007 v računalnik, ki je njegov delje koristnost. V tem primeru boste morali pri namestitvi programskega paketa ročno nastaviti nekatere nastavitve. To se stori:

 • V eni fazi namestitve boste pozvani, da izberete programe, ki jih želite videti na vašem računalniku. Odobrite to transakcijo.
 • Odpre se velik seznam komponent, ki so del MS Office. Pojdite na razdelek »Orodja za Microsoft Office«.
 • Zdaj poiščite Document Imaging in jo označite.
 • Kliknite "Naprej" in počakajte, da se postopek namestitve zaključi.
 • Po tem bo program nameščen na vašem računalniku in vprašanje, kako odpreti dokumente MDI, bo izginilo.

  Brez namestitve urada

  V nekem trenutku so Microsoftovi zaposleni spoznali svojo napako in vključili Document Imaging v Share Point. Poleg tega so dodali še možnost brezplačnega prenosa tega paketa. Z drugimi besedami, če še vedno ne veste, kako odpreti datoteko MDI, lahko preprosto prenesete Share Point z uradnim Microsoftovim spletnim iskanjem. Ta metoda je odlična za tiste, ki ne želijo namestiti zastarele različice MS Officea. Samo ne pozabite, da je točka za skupno rabo točke za prenos potrebna na uradni strani, sicer tvegate okužbo računalnika z zlonamerno programsko opremo.

  Dodatki tretjih oseb

  Pogosto se uporablja več programov za delo z določeno obliko. To velja tudi za razširitev MDI. Torej, takoj več razvijalci tretjih oseb so izdali svoje pripomočke za odpiranje datotek.
  Najprej sProgram je zasnovan za ta namen, imenovan MDI Viewer. Ponaša se z razumljivim vmesnikom in zmogljivostjo visoke hitrosti. Poleg tega je aplikacija razdeljena brezplačno, tako da ne boste imeli težav z njeno uporabo.
  Poleg tega lahko uporabite enega od tako imenovanih spletnih pretvornikov in pretvorite MDI v bolj primerno obliko za nadaljnje delo z njim. Ta funkcija je na primer na voljo v Kinati 2PDF. To je v bistvu običajno mesto, na katerega prenesete dokument MDI, nato pa po nekaj sekundah prenesete isto datoteko nazaj, vendar s pripono PDF.

  Sorodne publikacije