Sony Xperia M4 Aqua: pregled, primerjava s konkurenti in pregledi

Nič presenetljivega v tem, da se stranke resnično zanimajo za izdelke Sony. Pod to blagovno znamko se prodajajo srednje in premium mobilne naprave. Razvijalci uporabljajo napredno tehnologijo, da imajo pripomočke najnovejši snap-on. Leta 2015 je bil predstavljen pametni telefon Sony Xperia M4 Aqua. Glede na druge vladarje je nekje med poceni in dragimi pripomočki. Opremljen z zelo dobrimi lastnostmi. Za Sony ta kompromis ni pravilo, zato je novost pritegnila veliko pozornosti. Glavna prednost tega modela je, da je njegova cena približno 20.000 rubljev, kar je približno 2-krat manj kot pri teh vodilnih modelih.

Sony Xperia M4 Aqua: Specifikacije
Pred pregledovanjem lahko bralec vidi glavne značilnosti Xperia M4:
 • Teža z baterijo: 135 g
 • Dimenzije: 145x73x73 mm.
 • Chipset: Model - MSM8939 Število jeder - tip 8 - Cortex-A53.
 • Grafični pospeševalnik: zmogljivost GPU Adreno 405 - 550 MHz.
 • Sim kartice: dve, tip - nano.
 • Povezava Sony Xperia M4 Aqua Dual: LTE (4G), 2G in 3G.
 • Pomnilnik: zunanji pomnilnik - do 200 GB, native - 8/16 GB (odvisno od modifikacije), operativen - 2 GB.
 • Zaslon: matrika - IPS, diagonala - 5 ?, Ločljivost - 1280 x 720 px.
 • Platforma: Android Fifth Edition.
 • Kamere: čelni (Exmor R) - 5 Mp, zadaj (Exmor RS) - 13 Mp.
 • Baterija za polnjenje: tip - ne odstranljiv, zmogljivost - 2400 mAh.
 • Komunikacije: "Bluetooth" 4.1 GPS, Wi-Fi,GLONASS, LTE Cat.4.
 • Oprema: linearni pospeševalnik, kompas, bližinski senzorji, osvetlitev in smer, rotacija vektorjev.
 • Te lastnosti nam omogočajo, da dokončno sklepamo: pametni telefon Sony Xperia M4 Aqua si zasluži podrobno študijo. Začnimo s pregledom.

  Paket

  Kupec bo ta stroj videl v kartonski škatli. Izvaja se v izrazitem slogu modernizma. Oblikovalec je izbral klasično belo. Na sredini sprednje plošče je fotografija telefona. V zgornjem levem kotu je ime blagovne znamke in modela. Nasprotno, dve sim kartici sta prikazani spodaj. Vsebina embalaže je precej utilitarna. Karton ni premazan z lakom, ki je v očeh kupcev nekoliko cenejši. Vendar pa takšne nezahtevne ni značilnost pametni telefon. To odraža odnos družbe do okolja. Proizvajalec, ki ga varuje, uporablja reciklirane materiale, ki se po uporabi hitro razgradijo.

  Kaj je v škatli Sony Xperia M4 Aqua Dual? Poleg pametnega telefona bo kupec videl zelo skromen nabor dodatkov. Sestavljen je samo iz omrežnega vmesnika 5 in USB kablov. Seveda obstaja vsa potrebna dokumentacija. Ampak o slušalke ne sanjajo. Standardno ni na voljo. Prav tako ni drugih dodatkov. Kupec bo moral kupiti pomnilniško kartico in jo dodatno pokriti.

  Oblikovanje

  Sony Xperia M4 Aqua Dual zlahka vidi glavne značilnosti tega proizvajalca. Navzven je pripomoček zelo podoben prejšnjemu modelu. Spremembese je dotaknil le stranskih obrazov. Razvijalci so zdaj uporabljali zaokrožene meje, ki so se odrekli drugim elementom. Pomanjkanje robov in orehov nam je omogočilo, da smo napravo uporabljali bolj priročno. Vendar ima to svoje slabosti. Zdaj je začel malo zdrsniti v roko.

  Domači kupec ima možnost izbire modela s tremi barvami zgradb. Za tiste, ki imajo raje klasiko, je priporočljivo kupiti Sony Xperia M4 Aqua Black (črna) ali bela (bela). Obstaja tudi živa in nestandardna varianta - koral. Idealna je za mlade in za šibko polovico človeštva. Na sprednji plošči sta dve odprtini, pokriti z rešetkami. Ta oblika je značilna za zvočnike. Vendar pa je tu majhna skrivnost, ki jo bomo razkrili malo kasneje. Tudi na vrhu je objektiv sprednje kamere in senzorji. Iz tega sledi, da je zasnova primera dokaj tipična, kot za sodoben pripomoček.
  Posodobljen okvir je izdelan iz plastike, prekrit s srebrno barvo. Sprednje in zadnje plošče so prekrite s stekleno oblogo. Če na površini izgleda precej izjemno, potem je v praksi naprava izgubila veliko v primerjavi s plastiko. Vsi lastniki se pritožujejo nad dejstvom, da ostaja na prstih veliko prstnih odtisov. Zato se šteje, da so te plošče precej blagovne znamke. Glavna kamera in lokacija bliskavice temelji na standardni postavitvi. Na hrbtni strani je tudi ime blagovne znamke in ravnilo, ki mu ta naprava pripada.


  Pri proučevanju Sony Xperia M4 Aqua Dual (LTE) morate biti pozorni na lokacijo priključkov. Glede na vrstobaterija ni odstranljiva, zadnja plošča v tej napravi je monolitna, tako da so reže za pomnilniško kartico in kartico SIM nameščene na stranskih straneh. Opremljeni so s posebnim vzmetnim mehanizmom zajemanja. Ampak iz plastičnih zložljivih palet je bilo odločeno, da zavrne. Za zaščito rež je proizvajalec uporabljal posebne pokrove z gumijastimi oblogami. Preprečujejo prodiranje vlage in prahu v ohišje. Zaradi njih ima Sony Xperia M4 Aqua varnostni razred, ki ustreza IP65 /68. Kaj piše? Proizvajalec opozarja potrošnike na dejstvo, da naprava popolnoma tolerira močenje v dežju, vendar je ni mogoče popolnoma potopiti v vodo, sicer se garancija prekliče. Žal je to sporno vprašanje. Navsezadnje standard IP68 zagotavlja bivanje v vodi na globini do enega metra. Najverjetneje je to posledica dejstva, da so mnogi lastniki, v nasprotju z obratovalnimi pogoji, uporabljali pametne telefone v slani ali klorirani vodi, katere lastnosti škodujejo tudi napravam s tem razredom zaščite.
  Nad režo za pomnilniško kartico je standardna vrata micro-USB. Ni zaščiten z dodatnimi pokrovi, zato je bilo veliko primernejše za njegovo uporabo. Na zgornjem koncu se oddaja priključek za priključitev slušalk. Ne brez mehanskih ključev. Nahajajo se na desni strani na bočni strani. To so standardni gumbi za glasnost v obliki "gugalnice", ključavnice in kamere. Po mnenju mnogih uporabnikov je njihov premik precej tesen. Toda to ima svoje prednosti, saj je odziv izrazit. Feature Sony Xperia M4 Aqua je prisotnost tretjegaluknje za zvočnik. Našel je mesto na spodnjem koncu. Zvok se predvaja. Na frontah je vrh njih zvočnik, spodnji pa mikrofon. Razvijalci tega modela so opustili standardno nadzorno ploščo z gumbi na dotik. Ta pripomoček uporablja navidezne ključe, ki se nahajajo neposredno na dnu zaslona. Indikator, ki je bil poleg prednje kamere, ni ostal neopažen. Predstavlja svetlobno točko, obvesti lastnika o dohodnih sporočilih in količini polnjenja baterije.

  Zaslon

  Sony Xperia M4 Aqua ima značilnosti zaslona, ​​da je popolnoma v skladu s sodobnimi zahtevami. Zaslon uporablja matrico IPS. Razvijalci so ga zaprli z zaščitnim steklom. Velikost zaslona je 110x62 mm, kar ustreza diagonali 5 ?. Nekatera dovoljenja so dovoljena, ker je omejena na samo 1280x720 točk. Kot za sodobne pripomočke, so takšni kazalniki že nezadostni. Slika je prikazana jasno. Vendar pa je gostota slikovnih pik le 294 ppi. To nekoliko poslabša kakovost prikaza slike na zaslonu. Meja je črna, na robovih je debelina le 5 mm, na vrhu in na dnu pa na 17 mm. Uporabnik ima široko paleto nadzora svetlosti. Po želji lahko Sony Xperia M4 Aqua spremenite ročno ali samodejno. Izvaja se zaradi prisotnosti posebnega senzorja. Multitouch zasluži spoštovanje, saj podpira do 9 hkratnih dotikov. Ko govorimoZaslona na telefonu ni treba blokirati, saj je senzor bližine, ki to funkcijo opravi samodejno, ko je dvignjen na uho. Senzor se popolnoma odziva na dotik mokrih prstov, pripomoček pa lahko upravljate tudi v rokavicah. Uporaba matrice IPS zagotavlja odlične kote gledanja in udobno kontrastno razmerje. Na zaslonu na ulici ni težav. Za zagotovitev takšnih lastnosti so razvijalci uporabili posebno prevleko proti bleščanju.

  Zvok

  Nekateri nezemaljski vtisi predvajanja melodije zvonjenja prek glavnega zvočnika ne bodo prejeli uporabnikov Sony Xperia M4 Aqua. Zvok je več kot standarden. To je klic, vendar ravna, še posebej slabo reproducirana nizka frekvenca. Mnogi lastniki so opazili, da rezerva prostornine ni dovolj za udobno uporabo. Vendar, če priključite slušalko, se situacija nekoliko izboljša, vendar zvok še vedno ne postane živ, v njem je zvok in ton. Razvijalci so zagotovili več sistemov za izboljšanje predvajanja melodij. Lahko jih uporabite za nasičenje in povečanje glasnosti.

  Kamera

  Kot vsaka druga naprava ima Sony Xperia M4 Aqua Dual (E2312) visoko kakovostno optiko. Glavna kamera je dobila 13-megapixelno Exmor RS matrico. Na kakovost fotografij ni pripomb, saj je opremljen z samodejnim ostrenjem in bliskavico. Uporabnik lahko aktivira funkcijo sledenja objekta. " Deluje precej hitro, brez izjeme. Meni ima veliko število dodatnih možnosti. Uporabljajo se lahko tako med fotografiranjem kot za fotografiranjeprilagoditev fotografije Možno je snemanje videoposnetkov. Sprednja kamera, čeprav ima ločljivost samo 5 MP, je opremljena s širokokotnim objektivom. Prav tako ima fiksno fokus. Snemanje lahko upravljate v ročnem ali samodejnem načinu. Pomembna je možnost elektronske stabilizacije. Ljubitelji seffity so cenili možnosti sprednje kamere. Mnogim je bilo všeč sposobnost prepoznavanja nasmeha in drugih gest. Podobno kot 5-milijona slikovnih pik matrika, podrobni posnetki prihajajo z dobro stopnjo svetlosti in naravnega prenosa barv.

  Zmogljivost

  Za pametni telefon Sony Xperia M4 Aqua (LTE) je značilna visoka zmogljivost. Delo naprave temelji na zmogljivem procesorju Qualcomm Snapdragon 615, ki temelji na enem kristalnem sistemu, sestavljenem iz 8 jeder. Platforma - 64-bitna, uporablja sodobno tehnologijo - big.LITTLE. Konstrukcija procesorja je konfigurirana tako, da minimizira življenjsko dobo baterije. Zaradi postavitve "4 + 4" obstaja možnost zmanjšanja porabe energije. Kaj to pomeni? Prve štiri jedra, ki delujejo pri frekvenci 1 GHz, so tipa Cortex-A53. Drugi delujejo na 1500 MHz. Hitrost obdelave podatkov je odvisna od količine RAM-a. V tem modelu je 2 GB. Delo z intenzivnimi aplikacijami takšnih značilnosti je dovolj. Naprava ima vgrajen pomnilnik. Njegova zmogljivost je 16 GB. Ko gre za spremembe Sony Xperia M4 Aqua Dual (E2312), je vgrajeni pomnilnik samo 8 GB. Vendar pa uporabnik ne bo imel na voljo vse količinerepozitoriji Iz tega razloga proizvajalec predlaga uporabo zunanje naprave za shranjevanje. Odpira velike priložnosti, saj naprava podpira pomnilniške kartice do 200 GB. Uporabniki so preverili 128 GB flash pogonov. Naprava je z njimi delala samozavestno in pokazala veliko hitrost, brez obešalnikov. Pomanjkljivosti so dejstvo, da je med delovanjem čipov močno pregret. Pri temperaturi okolice +24 ° C lahko procesor doseže 48 °. Ta kazalnik je precej visok v primerjavi z drugimi pametnimi telefoni.

  Samostojno

  Sony Xperia M4 Aqua (LTE) je opremljen z neodstranljivo baterijo 2400 mAh. Na žalost naprava nima nobenih zapisov. Imenuje se "srednji razred". Na primer, če ga primerjamo s konkurenti, lahko naredimo določeno oceno. Način branja:
 • Xperia M4 teče približno 11 ur.
 • Kar zadeva kitajski pametni telefon Lenovo Vibe Shot, bo prikazal čas za 2 uri več.
 • Pri ZTE Blade S6 (z enako količino akumulatorja pri 2400 mAh) se bo življenjska doba baterije v načinu branja povečala za približno 10 minut.
 • Samsung Galaxy A7 bo imel veliko daljšo življenjsko dobo 2600 mAh. Razlika bo 11 ur.
 • Zdaj morate razmisliti, kako se bodo ti pripomočki obnašali, ko gledate video in 3D igre.
 • Sony Xperia M4 Aqua (E2312) izprazni baterijo po 9 urah oziroma 4 urah.
 • V modelu ZTE Blade S6 bo čas trajanja 85 ur in nekaj več kot 35 ur.
 • Ko je bil v načinu branja Lenovo, je Vibe Shot pokazal boljše rezultate, medtem ko se je število video posnetkov in iger na napravi zmanjšalo. . Sestavljajo skoraj 85oziroma 35 let.
 • Presenetljivo je, da se Galaxy A7 med igro igra veliko hitreje kot pametni telefon Sony, vendar baterija ni trajala niti do 4 ure, v video načinu pa je korejski pripomoček deloval dlje kot 3 ure.
 • Torej, kaj lahko uporabnik računa? Proizvajalec trdi, da bo naprava s povprečno obremenitvijo delovala približno 2 dni. Z aktivnim pogovorom lahko računate na 13 ur, v stanju pripravljenosti - 493. Traja približno 2 uri, da se baterija popolnoma napolni.

  Sony Xperia M4 Aqua: Pregledi

  Večina pregledov, ki so na internetu, je pozitivna. Imajo moderno zasnovo, visoko stopnjo zaščite pred prodiranjem v vlago in prah, dobro kakovost zaslona in fotoaparata. Obstaja nekaj pripomb na dolžino trajanja baterije, vendar za pametni telefon s takšnimi značilnostmi, se dva dni štejeta za dokaj dober rezultat. Obstaja tudi praktično nobenih pritožb glede učinkovitosti Sony Xperia M4 Aqua. Pregledi še posebej naprednih uporabnikov pa so malce kritični, saj v primerjavi s konkurenti ta pripomoček včasih ustvari modele, ki stanejo veliko manj, vendar kažejo boljše rezultate. Najpomembnejša estetska pomanjkljivost je označevanje sprednje in zadnje plošče. Na žalost, če ne uporabite primera, se ne boste mogli izogniti prstnim odtisom.

  Sklep

  Za mnoge kupce je bil telefon Sony Xperia M4 Aqua precej zanimiv. Nedvomno ima tako slabosti kot prednosti. Proizvajalec, ki je uporabil standard IP65 /68, se je znatno razširilciljno občinstvo. Delovanje in trajanje baterije je rahlo napihnjeno. Toda na splošno ta model zasluži pozornost domačega kupca.

  Sorodne publikacije