Outlook ali Outlook Express se ne zaženejo: Kako odpraviti težavo?

Kot veste, se Microsoftovi "domači" poštni odjemalci v obliki programov Outlook in Outlook Express pogosto obnašajo precej kapriciozno, kar onemogoča ne samo uporabo, temveč tudi zagon aplikacij. Zato, zakaj ne zaženete Microsoft Outlooka ali podobnega ekspresnega odjemalca in kako odpraviti nepredvidene napake ali napake, si poglejmo nekaj tipičnih primerov. In za začetek natančno določimo iz korespondence ali procesa visi;

 • aplikacije se ne odzivajo na uporabniške račune;
 • programi se ne povezujejo z internetom ali drugimi pripomočki itd.
 • Seveda lahko obstajajo tudi drugi primeri, vendar so najpogostejše naslednje različice napak.


  Preverjanje in obnavljanje datotek

  Vendar pa je pogosto dovolj, da se pojavijo težave, ki se pojavijo na stopnji obdelave dohodnih in odhodnih sporočil. Menijo, da je to posledica poškodb datotek OST in PST. Treba jih je pregledati in obnoviti. Kaj pa?
  Če želite to narediti, je v pisarniški zbirki MS Office poseben pripomoček SCANPST (da dolgo ne gremo skozi mape, samo določite iskanje datoteke po imenu v mapi Program Files). Ko zaženete program, morate podati lokacijo preverjenih objektov (ti se nahajajo v mapi odjemalca pošte, ki je v imeniku uporabnikov v imeniku dokumentov). Po zagonu in ponovnem zagonu po opravljenem preskusu morate izvesti potrditev za vsako datoteko, navedeno v določenih oblikah.
  Včasih nekateri uporabniki programa Outlook pravijo, da se ne izvajajo zaradi zlorabe formata XML (to je navedeno v sporočilu, ki se pojavi). V tem primeru morate v sistemskem pogonu v imeniku Uporabniki odpreti lastno mapo, prek imenikov AppData in Roaming, se pomakniti do mape Microsoft in nato v imenik poštnega odjemalca Outlook, da poiščete in izbrišete datoteko profile.name. Nato lahko pokličete program in znova vnesete poverilnice. Če profil ni konfiguriran za Microsoftove strežnike, lahko preizkusite nastavitve proxyja v nastavitvah programa ali v možnostih internetne povezave. Končno, včasih, čeprav izgleda popolnoma absurdno, lahko onemogočite vgrajeni požarni zid Windows naenkrat.

  Outlook Express se ne zažene: najboljša rešitev za odpravo morebitnih napak

  Kar zadeva odjemalca ekspresne pošte, lahko v veliki meri uporabite zgoraj opisane rešitve, vendar veliko strokovnjakov, ki temeljijo na situacijah z napakami zaradi pomanjkanja komponent Runtime Library, priporočamo, da namestite najnovejšo različico Microsoft Visual C ++ platforme tako, da prenesete namestitveni program iz uradnega vira korporacije. Obstajajo bolj drastične rešitve, ki omogočajo popolno odstranitev programa Outlook Express iz računalnika, z uporabo sredstev sistema in programa za odstranjevanje, kot je program za odstranjevanje iz računalnika iObit, in nato znova namestijo odjemalca. Opomba: Včasih naj bi pripomoglo k dostopu do oddelka programa in komponente v nadzorni plošči, vendar se program odloči, da ne bo izbrisan, ampak sprememba, po kateri lahkobo poskušal narediti njegovo obnovo.

  Sorodne publikacije