IP kamere: nastavitev preko usmerjevalnika, preko interneta. Nastavitev IP kamere

Omrežja ali kamere IP hitro pridobivajo na priljubljenosti med potrošniki zaradi njihove vedno večje kakovosti, učinkovitosti in padanja cen. Takšna naprava razreda HD, ki v letu 2012 stane več kot 200 dolarjev, bi lahko kupili za ceno do 60 dolarjev že v letu 2016. Tradicionalni tipični uporabniki omrežnih kamer so podjetja s strokovnjaki v svojem osebju za namestitev in vzdrževanje.

Mnogi potrošniki pa sami izberejo nastavitve za svoje naprave. V tem članku so povabljeni, da raziščejo različne načine za konfiguriranje IP kamer. Obstaja dobesedno na tisoče modelov uporabljenih omrežnih kamer. Ni mogoče najti niza navodil, ki bi ustrezala vsakemu od njih. Zato naslednji primer uporablja priljubljen model (M1034-W), ki ga je ustvaril ta pogon - Axis. Za večino drugih IP kamer so nastavitve enake ali zelo podobne.


Omrežna konfiguracija

Omrežne kamere se razlikujejo od spletnih in analognih video nadzornih kamer. Spletne kamere so povezane z računalniki prek kablov USB. Analogne kamere CCTV povezujejo strežnike s koaksialnimi kabli. IP-kamere so nato povezane z omrežjem za dostop do njih na enak način kot računalniki v omrežja. Vsaka taka naprava je računalnik s procesorjem in pomnilnikom. Z njihovo pomočjo lahko obdelujete slike iz senzorjev CCD (nabojnih) ali CMOS (komplementarnih)polprevodnike kovinskih oksidov), jih pošljejo strankam (npr. aplikacijam) in jih postavijo na spletni strežnik.


IP kamere: nastavitve omrežne povezave

LAN je pogosto domače omrežje potrošnika. Če se želite povezati z njim, vstavite ethernetni kabel (Cat.c.a. Cat 5) v ustrezno režo za omrežno kamero, nato pa drugi konec priključite na usmerjevalnik (prehod a.k.a ali dostopna točka). Če naprava nima omrežja Wi-Fi, je to morda edini potreben korak za konfiguracijo omrežja. Poiščite naslov IP omrežne kamere. To lahko storite na več načinov. Za iskanje uporabite pripomoček proizvajalca. Preverite, ali je protokol DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) uporabljen za zagotovitev, da omrežna kamera od usmerjevalnika prejme ustrezen naslov IP.

Izbira programa

Če za vaš model ni posebne aplikacije, boste morda potrebovali javni pripomoček, ki je odvisen od vrste in modela vaše naprave. Za pogone AXIS potrebujete na primer AXIS IP Utility. Pogosto se uporabljajo tudi naslednje IP kamere:
 • IPCSearch je univerzalni program.
 • Onvifer - za uporabo na napravah Android.
 • IP CENTCOM je nov pripomoček, izdelan za uporabo v operacijskem sistemu Windows 8.1 /10.
 • Druga različica IP CENTCOM je za Windows Phone.
 • S konfiguracijsko stranjo usmerjevalnika poiščite dodeljeni naslov IP kamere. Omrežni kabel lahko onemogočite in nato povežete, da vidite, katero ime naprave je navedeno na seznamu, da ga določite.Naslovi IP.

  Nastavitev Wi-Fi

  Nastavitev IP kamere prek usmerjevalnika je naslednja. Z brskalnikom obiščite spletni vmesnik naprave z njegovim naslovom IP in vrati (npr. Http: //1921680.20: 81). Če fotoaparat uporablja privzeta vrata HTTP 80, vam ni treba vnesti njegove številke na spletni naslov. Nekatere naprave za HTTP uporabljajo drugačno vrednost (na primer 81).
  Popravite naslov IP (to pomeni, da je statičen). Ker je dodeljen dinamičen, se lahko spremeni po ciklu napajanja omrežne kamere ali usmerjevalnika. Mnogi usmerjevalniki poskušajo uporabiti isti naslov IP za privzeto napravo, vendar se nanj ni treba zanašati. To lahko dosežete na dva načina:
 • Izvedite nastavitve IP kamere tako, da se dinamično dodeljeni naslov AIPP preklopi na statično. V ta namen lahko uporabite zgornji pripomoček.
 • Začnite uporabljati Wi-Fi. Odklopite kabel Ethernet, premaknite fotoaparat na želeno mesto. Ponovno poiščite novi IP. Pri nekaterih IP kamerah so nastavitve takšne, da prejemajo nove IP naslove za Wi-Fi, ki se razlikujejo od tistih, ki se uporabljajo za žične povezave. Morda se boste morali naučiti novega API-ja za konfiguracijo.
 • Kako dostopati do kamer prek WAN?

  Če niste seznanjeni s kamero in njeno konfiguracijo, je zelo pomembno, da poskrbite, da deluje v vašem lokalnem omrežju. To je posledica dejstva, da dostop WAN ne bo nikoli deloval, če ni na voljo povezava LAN. Če je takokamera deluje v vašem lokalnem omrežju, zato vam bo zelo enostavno diagnosticirati težave z dostopom do globalnega omrežja. Veliko aplikacij je v veliki meri avtomatiziralo postopek nastavitve IP kamer in ponavadi traja manj kot 1 minuto, preden začnete uporabljati video. Prvi korak je, da izberete vrsto naprave, ki jo želite konfigurirati. Skoraj vse nove sodobne omrežne kamere so združljive s tehnologijo ONVIF. Upoštevajte, da lahko večina teh pogonov uporablja tudi celoten tok RTSP ali MJPEG.
  Ko določite vrsto naprave, vnesite nekaj zahtevanih parametrov (na primer uporabniško ime, geslo). Nastavitve IP kamere (na primer D-Link) se običajno zaključijo v nekaj sekundah. Večina uporabnikov želi dostopati do omrežnih kamer zunaj lokalnega omrežja (na primer doma). To lahko storite prek mobilne povezave, dostopne točke Wi-Fi na delovnem mestu itd.

  Nastavitev IP kamere prek interneta

  Določeni koraki so v veliki meri odvisni od fotoaparata in usmerjevalnika. Vsaka omrežna kamera ima v lokalnem omrežju naslov IP (na primer 1921680.100). Nestrokovni uporabniki ga lahko predložijo kot ime ulice in hišne številke, lokalno omrežje pa kot ime mesta. Vsak računalnik v vašem LAN-u lahko najde omrežno kamero na svojem naslovu IP, tako kot vsi v mestu iščejo hišo po imenu ulice. IP kamera lahko uporablja več kot ena vrata (privzeto je HTTP 80), od katerih vsaka ponuja edinstvenostoritev Na primer, eno pristanišče deluje za spletni vmesnik, drugo pa za RTSP. Nespecialisti jih lahko predstavijo kot vrata hiše. Dobite različne storitve, tako da greste na druga vrata.

  Naslovi in ​​vrata

  Naslov IP omrežne kamere je zasebni naslov. Najpogostejši razpon je 1921680.0-192168255.255 in nato 1000.0-10255255.255. Zasebni naslovi IP so primerni za lokalno omrežje. Vsak LAN ima lahko napravo z istim AIP. Z razumevanjem tega lahko razumete, kako dostopati do IP-kamere iz lokalnega omrežja. Vsak LAN je za usmerjevalnikom (ali prehodom), ki ima svoj naslov IP. Ta iip je javna, ni zasebna (za razliko od omrežne kamere), čeprav ima enako obliko. Zaradi te lastnosti je dostop do usmerjevalnika dostopen na internetu kjerkoli na svetu. Kako mu povem, da se želite povezati z določeno omrežno kamero, ki je v lokalnem omrežju?

  Kaj naj storim?

  Reševanje tega vprašanja je preusmeritev pristanišč. Edini način za dostop do računalnika v omrežju - prek IP naslova in vrat. Če je v LAN-u samo ena omrežna kamera, lahko usmerjevalnik konfigurirate tako, da mu pošlje podatke. Zato bo naprava delovala popolnoma enako kot v LAN-u, z izjemo javnega naslova IP. Toda to ne bo delovalo, hkrati pa bo povezalo več omrežnih kamer. Če želite konfigurirati več naprav, morate izbrati druga vrata za različne naprave. Z drugimi besedami, vi stedostop do vsake omrežne kamere s povsem enakim naslovom IP - javnim usmerjevalnikom IPP, vendar z različnimi vrati. S pomočjo analogije z mestom boste pošiljali /zahtevali pakete v različnih stavbah z različnimi vrati. Večina kamer vam omogoča, da spremenite uporabljena vrata. Vrata 80 se običajno uporabljajo za HTTP in ONVIF in za RTSP 554. Čeprav to ni teoretično potrebno, je najbolje, da spremenite te vrednosti, da se ujemajo s posredovanjem zunanjih vrat. Na primer, če se 8080 pošlje v vrata HTTP kamere, bi bilo bolje, da to vrednost fotoaparata spremenite na 8080.

  Sorodne publikacije