Polnjenje CL-441 je Canonova tiskalna kartuša

Kartuša Canon CL-441 je primerna za vrsto Canonovih brizgalnih tiskalnikov PIXMA. Pred ponovnim polnjenjem morate preveriti, ali deluje. Če je tiskalnik dolgo deloval brez dela, je verjetno, da je črnilo suho in kartuša izprana.

Priprava za polnjenje in polnjenje z gorivom

Črnilo v kartušah Canonovega brizgalnega tiskalnika ima posebno gobico. Zato pri polnjenju CL-441 ni potrebno zagotoviti tesnosti kartuše. Postopek oskrbe z gorivom praviloma ni zapleten niti za začetnike. Če želite napolniti barvni vložek, potrebujete tri brizge po 10 ml V celoti uporabljena brizga je dovolj za popolno polnjenje vložka. Priporočljivo je, da vzamete črnilo, ki je posebej zasnovano za kartuše te serije. Ni priporočljivo uporabljati univerzalnih črnil.


Črnilo njihove barve (rumena, modra, rdeča) se potegne v vsako brizgo. Nalepka se odstrani iz vložka. To naredimo s posebno natančnostjo, saj jo je treba nato prilepiti na mesto. Po potrebi se luknja za polnjenje razširi z nožem, tramom ali svedrom s premerom 4 mm. Injekcijska brizga se vstavi v luknjo za refluks CL-441, črnilo pa previdno vstavimo v vložek. Hkrati ne hitenja. Ker je kartušo mogoče napolniti s črnilom, jo ​​je treba dolgo časa umiti. Takoj, ko se na vrhu luknje pojavi črnilo, je treba ustaviti polnjenje kartuše CL-441.

Čiščenje

Pri uporabi ene brizge za polnjenje kartuš za črnilo različnih barv, uporabite brizgo z drugo barvno črnilo, da jo temeljito operete. Po polnjenju s CL-441 s črnilom se vse tri vrste površine kartuše očistijo s suho krpo. Nalepka je prilepljena na prvotno mesto. Če lepljiva plast ne drži na površini kartuše, lahko uporabite trak. Istočasno je trak zalepljen tako, da del zračnih kanalov ostane odprt.


Po lepljenju nalepke je napolnjena kartuša nameščena na prtiček. Priporočljivo je, da ga držite nekaj minut do krošnje. Ko se črnilo ustavi, se opere s toplo vodo in obriše s prtičkom. Kontaktna površina se drgne z raztopino na osnovi alkohola.

Preverjanje kakovosti oskrbe z gorivom

Za preverjanje kakovosti polnjenja se kartuša vstavi v tiskalnik in natisne preskusni list. Preden namestite kartušo na tiskalnik, se prepričajte, da je kontaktni del suh, sicer obstaja nevarnost okvare. Če po polnjenju Canon CL-441 tiskalnik noče tiskati in se prikaže sporočilo o prazni kartuši, morate ponastaviti števec črnila. V ta namen pritisnite gumb STOP in ga zadržite pol minute. Po izvedbi tega postopka bo tiskalnik odstranil ključavnico in začel tiskati.

Priporočila za visoko kakovost oskrbe z gorivom CL-441

Tukaj je nekaj pomembnih nasvetov.
 • Priporoča se oskrbovanje z gorivom CL-441nosite gumijaste rokavice.
 • Delovna površina, na kateri se opravlja oskrba z gorivom, mora biti zapečatena s časopisi ali oljnim semenom.
 • Pri ponovnem polnjenju igle brizge ni treba potopiti do konca. Samo spustite ga na sredino kartuše.
 • Polnjenje z gorivom mora potekati ob ustreznih varnostnih ukrepih, da se prepreči nabiranje črnila na oblačilih, pohištvu, delih telesa.
 • Če črnilo pride v oči, jih je treba takoj izprati z vodo.
 • Polnjenje z gorivom bi moralo potekati pravočasno. Tiskalna kartuša na dan na stran bo trajala veliko dlje, tiska nekajkrat na mesec.
 • Možne težave

  Če ponastavitev števca črnila ne pomaga pri nadaljevanju tiskanja, obstaja verjetnost, da se med oddelki kartuše tvori zračni plutovinasto zamašek. Če želite odstraniti kartušo, jo lahko rahlo pretresete ali pa uporabite brizgo, da se zrak napihne skozi tiskalno glavo.

  Sorodne publikacije