Dexp Ixion M LTE 5 telefon: funkcije, pregledi

Z razvojem sodobnih komunikacijskih standardov se vedno pogosteje povprašujejo pametni telefoni z vgrajenim LTE. Vodilni modeli in naprave srednjega cenovnega razreda so že dolgo deležni te funkcije. Toda proračunske naprave so se pred kratkim začele opremljati s takšno funkcijo. Eden od predstavnikov razpoložljive kategorije naprav je Dexp Ixion M LTE 5. Mlada podjetja, ki poskušajo zavzeti svojo nišo na trgu, poskušajo narediti svoje naprave čim bolj privlačne. Hkrati je vodilni "nadev" pogosto v kombinaciji z nizko ceno.

Dexp Ixion M pametni telefon LTE 5: specifikacije

Nakup pametnega telefona je resen posel, ki ga je treba obravnavati z vso odgovornostjo. Če vas zanima pripomoček, kot je Dexp Ixion M LTE 5 - to je prva stvar, na katero morate biti pozorni. O tem pametnem telefonu morate vedeti naslednje:

 • diagonalni zaslon - 5 palcev;
 • kapacitivni zaslon na dotik;
 • procesor - Qualcomm;
 • 4 jedra;
 • frekvenca - 12 GHz;
 • Android KitKat;
 • 1 GB RAM-a;
 • 8 GB vgrajenega pomnilnika;
 • podpora za 2 SIM kartici;
 • glavna kamera z 8 milijoni slikovnih pik s samodejnim ostrenjem in bliskavico;
 • sprednja kamera 2 Mp;
 • bližinski senzorji, osvetlitev, kompas, merilnik pospeška;
 • GPS, GLONASS;
 • odstranljiva baterija z zmogljivostjo 2300 mAh.
 • Vsebina paketa

  Dexp Ixion M LTE 5 je pakiran v kompaktno črno škatlo z modrimi vložki. Na različnih obrazih je upodobljena tudi slika same napraveosnovne tehnične lastnosti. Z odpiranjem škatle boste poleg pametnega telefona našli tudi:
 • omrežni adapter;
 • mikro USB vmesnik;
 • uporabniški priročnik in druga dokumentacija.
 • Videz pametnega telefona

  Zasnova Dexp Ixion M LTE 5 je dokaj stroga in nima nobenih izjemnih lastnosti. Sama škatla je izdelana iz plastike, prednja plošča pa je prekrita z zaščitnim steklom. Na voljo v črni, modri in beli barvi. Treba je omeniti, da se senca spreminja le na zadnjem pokrovu, sprednja plošča pa vedno ostane črna. Tako je temna barva primera najbolj zmagovita.

  Če pogledamo na sprednjo ploščo naprave, lahko opazite precej ozek okvir okoli zaslona, ​​kar je seveda pozitivna značilnost. V zadnjem času obstaja težnja, da zaslon sovpada s širino prednje plošče. Toda proračunske naprave, žal, je ta trend zaobiten s strani stranke.

  Nad zaslonom so sprednja kamera, svetlobni in bližinski senzorji ter zvočnik. Na dnu so tri kontrolne tipke Android. Prijeten trenutek je, da so opremljeni z osvetlitvijo, zaradi česar je enostavna za uporabo v temi in je videz naprave bolj zanimiv.

  Oblika stranskih ploskev pomeni rahlo vdolbino v sredini. Tipka za zaklepanje je na desni strani in gumbi za nadzor glasnosti na levi. Na spodnji strani je najmanj elementov. Obstaja samo mikrofon in majhen mikrofonutor, ki služi za odstranitev zadnjega pokrova. Na vrhu lahko vidite priključek za slušalke in priključek micro-USB.

  Zadnja plošča je lakonična. V zgornjem levem kotu je objektiv glavne kamere in LED bliskavica. Na dnu je žar zunanje dinamike in logotip podjetja.

  Ergonomija

  Za kakovost Dexp Ixion M LTE 5 si zasluži oceno "Odlično". Ni bilo nobenih podvigov in nobenih louvers in prask. In tudi pri močni kompresiji se zapestnica ne upogiba. Posebno pozornost je treba nameniti kakovosti materialov. Na mat plastični mehki dotik, ki je zelo prijeten na otip, ni sledov prstov. In sprednja plošča je prekrita s steklom z oleofobnim razpršilom, ki prav tako izključuje nastanek grdih sledov iz rok.

  Lokacija mehanskih tipk in tipk na dotik je klasična za naprave, ki uporabljajo Android. Če to ni vaš prvi pametni telefon, se vam ne bo treba navaditi, saj bodo kontrole potekale na ravni intuicije in mišičnega spomina. Čeprav imajo gumbe nemoten potek, so precej elastični, kar zmanjšuje verjetnost nenamernega stiskanja.

  Treba je posebej navesti lokacijo elementov pod zadnjo stranjo. Torej, Dexp Ixion M LTE 5 baterija je precej nižja od reže SIM kartice in dodatnega pomnilnika. Torej, da vstavite bliskovni pogon ali zamenjate kartico SIM, ne boste morali dobiti baterije, ki je značilna za mnoge druge pametne telefone.

  Zaslon

  5-palčni zaslon IPS je opremljen z Dexp Ixion M LTE 5. Zaslon na dotik prepozna do 5hkratni dotiki. V bistvu bo ta funkcija koristna za tiste, ki imajo radi igre. Seveda pa je prikaz te naprave daleč zadaj za vodilnimi modeli, vendar v svoji cenovni kategoriji izgleda precej vredno.

  Jasna in kontrastna slika, ki jo zagotavlja Dexp Ixion M LTE 5. Zaslon daje jasno sliko z dobrim kontrastom. Takoj živo v vaše oči svetle in bogate barve. Kar se tiče pikselizacije, jo je mogoče obravnavati le s skrbno preučitvijo zaslona. Kar se tiče kotov gledanja, so precej dobri in izkrivljanje, ko ga gledate, je minimalno.

  Delovanje senzorja ne povzroča nobenih pritožb. Zaslon se takoj odzove na dotik. Prijeten trenutek je prisotnost senzorja osvetlitve. Glede na natančno delo lahko nastavite samodejno nastavitev svetlosti. Toda pri močni svetlobi je zaslon "slep". Če si želite ogledati sliko ali besedilo, vključite osvetlitev ozadja na "maksimum", kar vodi do hitrega praznjenja baterije.


  Vmesnik

  Operacijski sistem Android 4 KitKat je nameščen na Dexp Ixion M LTE 5. Android 5 "je posodobljen" po zraku.

  DEXP je rusko podjetje, ki sodeluje s številnimi domačimi razvijalci programske opreme, zato je seznam nameščenih aplikacij določen s tem dejavnikom, zato je treba posebno pozornost nameniti navigacijskemu programu "2GIS", internetnemu brskalniku. iz "Yandex", knjigaSpletna trgovina "Litri", protivirusni Dr. Spletna in VKontakte aplikacija. Prijeten trenutek je zmožnost odstranjevanja nepotrebnih programov brez korenskih pravic.

  Učinkovitost

  Dober učinek pametnega telefona Dexp Ixion M LTE 5 zagotavlja procesor Adreno 306. Treba je omeniti, da je čipov Qualcomm Snapdragon 410 prvi v tej vrstici, ki podpira 64 bitno računalništvo. Vendar pa obstajajo nekatere nedoslednosti. Takšnih izračunov ne podpira predhodno nameščen sistem Android 444 KitKat, ki je zanemarljiv, vendar še vedno vpliva na zmogljivost.

  Za sodoben pametni telefon 1 GB RAM-a ni zelo trden kazalnik. Čeprav, da bi zagotovili nemoteno in nemoteno delovanje Android KitKat, je to povsem dovolj. Kot je za notranji pomnilnik, je le 8 GB. Približno polovico zaseda operacijski sistem in nameščene aplikacije. Če želite namestiti kartico microSD, njena velikost ne sme presegati 32 GB, kar je za modernega aktivnega uporabnika katastrofalno.

  Načeloma zmogljivost Dexp Ixion M LTE 5 ni dovolj le za običajne naloge, ampak tudi za igre. Kljub temu dober čipov in visokokakovostni procesor nekoliko izravnata majhno količino pomnilnika RAM. Ja, "težke" igre delujejo odlično, čeprav v ozadju deluje približno ducat aplikacij. Enako velja za video. Tudi pri dovoljenju 720p se spletni videi dobro igrajo in zvok ne zaostaja za sliko.


  Kamere

  Telefon Dexp Ixion M LTE 5 ima dve kameri. Glavni 8 Mp, spredaj - 2 Mp. Treba je omeniti prisotnostSamodejno ostrenje, ki deluje hitro in omogoča jasne slike. Pri šibki svetlobi lahko uporabite LED bliskavico (samo glavno kamero).

  Aplikacija kamere se pojavi v "budnosti" v približno 1 sekundi po kliku na bližnjico. To je čas, da ustvarite posnetek. Glede na majhno število nastavitev je programski vmesnik lahko preprost in razumljiv. Pozornost namenjate gumbom, ki opravljajo geografsko označevanje, sprožilec in izbiro načina. Zadnje tri so na voljo: "Panorama", "Foto" in "Video".

  S kratkim potegom na katerem koli delu zaslona lahko pokličete meni dodatnih nastavitev. Tukaj lahko vklopite način HDR, preklopite iz glavne kamere na sprednjo stran. Omogoča tudi izklop zvoka zaklopa, izbiro načina prizora, omogočanje prepoznavanja obrazov, prilagajanje ravnotežja beline, uporabo barvnih učinkov itd.

  Pri dobri dnevni svetlobi fotoaparat pripravi svetle in jasne posnetke. Tudi premikajoči se predmeti niso videti zamegljeni. Z nastopom mraka, lahko dobite tudi dobre okvirje, če obstajajo svetli viri umetne razsvetljave. Toda bliskavica pušča veliko želje. Primerna je samo za fotografiranje od blizu.

  Avtonomija

  Za baterijo Dexp Ixion M LTE 5 je značilna zmogljivost 2300 mAh. Glede na velikost zaslona in celotno konfiguracijo pametnega telefona, se lahko ta kazalnik šteje za dokaj zadovoljivo. Torej, če uporabljate telefon v zmernem načinu, lahko deluje dva dni. DaV času poskusa je bil uporabljen popolnoma napolnjen telefon za klice, snemanje fotografij (približno 50), gledanje videa (približno eno uro), brskanje po internetu, za 12 ur gre 39-45% stroškov. Ura ogleda videoposnetkov pri maksimalni svetlosti doseže 21%. Spletna igra na uro porabi do 30%. Za popolno polnjenje baterije je potrebno 3-4 ure.

  Analogi

  Za katero koli napravo lahko izberete podoben po ceni in karakteristikah analog.
  Dexp Ixion M LTE 5 nima nobenih izjemnih funkcij, zato lahko drugi proizvajalci najdejo veliko podobnih naprav. Posebno pozornost je treba nameniti naslednjim pripomočkom:
 • ASUS Zenfone 5 LTE vas bo stalo več za 2.000 rubljev, vendar boste dobili napravo od znane blagovne znamke. Vendar pa je ta naprava glede debeline in teže nekoliko slabša od obravnavanega modela. In morda je glavna razlika v tem, da ta pametni telefon podpira samo eno kartico SIM.
 • Lenovo K3 Music Lemon je še en predstavnik segmenta, ki je lahko vreden analog Dexp Ixion M LTE 5. Ocene zabeležijo muzikalnost pametnega telefona, ki se kaže v dobri kakovosti zvoka in široki paleti prilagoditev.
 • Lenovo A806 - še en dober "kitajski", ki je podoben značilnostim modela, ki ga obravnavamo.Poping 2000 rubljev, dobite močan procesor in 2 GB RAM-a. Prav tako je zmogljivejši od obravnavanega modela. n primeru, ko govorimo o nizki ceni, to velja le za "sivo"različica Toda naprava z uradno garancijo vas bo stala red velikosti.
 • Elephone P3000S ni dobro znan in ni najpogosteje uporabljena naprava na domačem trgu. Njegove glavne prednosti so velika količina pomnilnika, kapacitivna baterija in odličen procesor, podprt z dobrim RAM-om. Dodatna prednost je prisotnost bralnika prstnih odtisov. Ena od pomanjkljivosti je poudariti grobo zasnovo in veliko maso naprave.
 • Elephone P3000 je poenostavljena različica prejšnje naprave. Kljub temu, če primerjamo razliko v značilnostih in razponu nad ceno, je vredno reči, da bodo prihranki neupravičeni.
 • Pozitivne povratne informacije

  Omrežje predstavlja številne preglede nekaterih modelov pametnih telefonov. To velja tudi za Dexp Ixion M LTE 5 črno. Vendar lahko objektivno ocenijo le uporabniki, ki so lahko v praksi preskusili napravo. Da, treba je poudariti naslednje pozitivne točke, omenjene v pregledih:
 • odličen zaslon s sočnimi barvami, velikimi koti gledanja in dobro stopnjo kontrasta;
 • je dobra osnovna kamera, ki ustvarja jasne slike ne samo pri dobri svetlobi, temveč tudi v mraku in ponoči;
 • dolgo življenjsko dobo baterije (do 2-25 dni pri zmerni obremenitvi);
 • Podpora za omrežje LTE;
 • je cenovno ugodna v primerjavi s podobnimi napravami bolj znanih blagovnih znamk;
 • Telefon je v roki in je dovolj lahek;
 • Med uporabo ne najdete prstnih odtisov na plastiki ali na zaščitnem steklu.
 • Negativnopregledi

  Na žalost imajo proračunske naprave številne pomanjkljivosti. Dexp Ixion M LTE 5 pametni telefon ni nič drugačen. Med negativnimi ocenami je treba opozoriti na naslednje:
 • zastarelo različico operacijskega sistema;
 • Med delovanjem v načinu LTE se akumulator hitro nasloni;
 • začenja "prekiniti" nekaj časa pri delu z "težkimi" igrami in programi;
 • pri maksimalni obremenitvi je naprava močno segreta, kar pogosto vodi do neodvisnega ponovnega zagona;
 • material telesa ni najdražji, zato pametni telefon hitro izgubi svoj "blagovni" videz, če ga nosimo brez pokrova;
 • Težko je najti dodatno opremo za to enoto;
 • Neroden vmesnik fotoaparata (meni naprednih nastavitev je skrit in organiziran ne logično);
 • brez slušalk;
 • Omrežni adapter in telefon sta med polnjenjem močno segreta;
 • pametni telefon "ne vidi" slušalk (za to morate po ponovnem povezovanju ponovno zagnati pametni telefon);
 • V vseh barvnih rešitvah je sprednja plošča še vedno črna, kar izgleda ne zelo privlačno;
 • Dobra baterija se najprej seka zelo hitro in na koncu se pri zmerni obremenitvi začne zagrabiti le nekaj ur.
 • Splošni vtis

  Telefon Dexp Ixion M LTE 5 je odličen za tiste, ki iščejo proračunsko funkcijo z dobrim naborom funkcij. Ta pametni telefon omogoča udobno uporabo glavnih funkcij, kot tudi odlično kakovost brskanja po internetu. Kljub majhni količini pomnilnika RAM pametni telefon preprosto upravljacelo s težkimi programi in igrami. Svetel zaslon in zmogljiv procesor vam bodo dali pravi užitek pri delovanju stroja. Mimogrede, zaslon se lahko imenuje ena od najmočnejših strani te naprave. Kakovost barv in koti gledanja lahko konkurirajo celo modelom celo višje cenovne kategorije. Prav tako se ne more vsak pametni telefon ponašati s kvalitativnim oleofobnim premazom, ki bo zaščitil prednjo ploščo pred grdimi prstnimi odtisi. Glavna kamera naredi nepričakovano dobre posnetke. Fotografije niso nič slabše kot na fotoaparatih, "posodah za milo". Kljub temu se je meni nastavitev fotoaparata mnogim uporabnikom počutil neprijetno. Poleg tega je število načinov fotografiranja omejeno le na tri. Dodatna prednost se lahko šteje za elegantno telo z elegantno lakonično zasnovo, kjer, čeprav ni bilo prostora za izvirno rešitev, pa napak ni bilo mogoče najti. In morda je najbolj prijetno stvar cena. To je približno 8000 rubljev, kar je zelo poceni za napravo s tako dostojnim "polnilom". Vendar, če potrebujete dolgoročno zanesljivo napravo, ta model verjetno ne bo deloval. Na podlagi pregledov lahko zaključimo, da v nekaj mesecih v pametnem telefonu začnete resne prekinitve. Prav tako je prizadeta baterija.

  Sorodne publikacije