Kako uporabljati TeamSpeak 3: Podroben opis

Kaj uporabljate za govorno komunikacijo na internetu? Zdaj so glasniki postali več desetkrat večji kot pred 5-10 leti. Ljudje imajo vprašanja o tem, kako uporabljati TeamSpeak 3 Skype, Olympus in druge podobne aplikacije za osebne računalnike in pametne telefone. Težko je povedati o vseh programih v enem članku, zato bomo obravnavali TeamSpeak.

O programu

To je računalniški program, ki omogoča komunikacijo prek interneta prek glasovne komunikacije. Uporablja tehnologijo VoIP. Pogojno deluje ta funkcija na povezavo s protokolom IP. Ta telefonija uporablja številne komunikacijske protokole in metode, ki delujejo s tradicionalno telefonijo. Tako je uporabniku na voljo klicanje, dial up, dvosmerna komunikacija, itd. Program se razlikuje od tradicionalne telefonije. Ni omejitev glede števila naročnikov, ki komunicirajo istočasno. Torej, izgleda kot večkanalno desno. Pogosto je TeamSpeak znan v igralnih krogih. Uporabljajo jo v igrah, še posebej v "prtljažnikih", kadar je potrebna koordinacija velike skupine ljudi. Vendar to ne pomeni, da je vloga potrebna le za igralce. Koristno bo uporabiti v nekaterih projektih, kjer morate upravljati ekipo ali ekipo.

Raznolikost

Na začetku je treba opozoriti, da TeamSpeak ni edina aplikacija, ki se uporablja na podoben način. Tehnologijo takšnega glasovnega klepeta pogosto najdemo vigralnih aplikacij. Zelo uporaben v primeru, da igrate eno online igro. Tako lahko klepetate z neznanimi sodelavci.


Če ne veste, kako uporabljati TeamSpeak 3, ste verjetno prej uporabljali Skype. Toda kot kažejo vaje in povratne informacije od igralcev, se povezava pogosto pojavi, sliši zvoke in vse zvoke. Zato so se v zadnjem času uporabniki PC-ja s trdimi jedri preusmerili na TeamSpeak, Olympus, Ventrilo in druge aplikacije. V njih se pogovor aktivira z glasom, zato tuji zvoki, zvoki niso tako napeti. Tako imenovano konferenco lahko zbere več sto ljudi, ki lahko sodelujejo v pogovoru.

Kako deluje

Vse je delovalo pravilno in veste, kako uporabljati program TeamSpeak 3, morate imeti standardno opremo. Potrebujete slušalke z mikrofonom ali zvočnikom. Če želite govoriti tukaj, lahko kliknete miško, kliknete gumb na tipkovnici ali pa preprosto nastavite možnost »glasovno aktiviranje«.
Če želite razumeti, kdo govori, si lahko ogledate seznam naročnikov. Če se ob enem od imen pojavi modri indikator, to pomeni, da je vaš sogovornik. Če je nekdo tiho, bo njegovo ime temno modro. Tako kot slavni "Skype" lahko uporabite status, da svojemu sogovorniku sporočite dejanja. Lahko prikažete slušalke in ne slišite ničesar, kar lahko da ikono "oditi", potem bodo prijatelji razumeli, da niste v računalniku. Ponavadi obstaja veliko vprašanj o tem, kako uporabljati TeamSpeak 3 Client. Če želite to narediti, morate vedeti naslov strežnikaza katere sedijo vaši zavezniki, in geslo. Včasih ni, ampak navadno, da bi komunikacija postala zasebna, jo uporabniki dodelijo.
Ko se povežete s strežnikom, privzeto pridete do kanala. Če ste takoj pokazali pot na želeno "sobo", se povežite z njo. TeamSpeak je poseben strežnik s hierarhično strukturo. Obstajajo kanali, podkanali. Vsak nadzoruje moderator ali supermoder. Obstajajo ločene vrste dostopa. Kot smo že omenili, komunikacijski proces predstavlja množica konferenc, na kateri lahko govorimo, včasih celo prekinjamo.

Različice

TeamSpeak 3, kot lahko pričakujete od naslova, je tretja različica. Pred tem sta bila še dva. Prva klasika se je pojavila leta 2001. Pravkar je postala ustanoviteljica in osnova za vse nadaljnje posodobitve. Ta program ima odjemalec-strežnik, odjemalec za pogovore, nekaj kanalov, administracijo in celo podporo platforme za operacijske sisteme. Sedaj ni več kje najti to različico. Druga različica je prilagojena za pametne telefone. Čeprav je na splošno mogoče namestiti tudi na osebni računalnik. Toda od prihoda tretje različice se je veliko spremenilo. Končna posodobitev je potekala leta 2011. Programska oprema se lahko uporablja na računalnikih z različnimi operacijskimi sistemi. Na voljo sta različici za obe pametni telefoni v sistemih Android in iOS. Vprašanje, kako uporabiti TeamSpeak 3 v WOT, Dota, CS in drugih igrah, je takoj poplavilo internet. Profesionalni igralci računalniških iger so našli odličen glasovni klepet za usklajevanje skupinskih dejanj. Poleg tega je bilo zaradi strežnikov enostavno pobegniti pred zlobnimi navdušenci,ki so pogosto uporabljali DoS napade. Razvijalci so delali na izboljšanju kakovosti zvoka, dodajanju kodekov, souporabi datotek in ponovni obdelavi vmesnika.

Navodilo

Torej, če ne veste, kako uporabljati TeamSpeak 3, je naslednji korak za vas. Za začetek morate namestiti program. Lahko ga prenesete z uradne strani. Kljub temu, da je vse v angleščini, preprosto poiščemo gumb Prenesi in prenesemo namestitveno datoteko.
Sam postopek namestitve je tudi preprost. Kliknite Naprej, ko se strinjate z licenčnimi pogoji. V naslednjem oknu izberite drugo postavko, čeprav je prva priporočena. Ampak tukaj se odločite sami. Če izberete drugo možnost, bodo vse nastavitve in zaznamki v mapi z aplikacijo. Če želite, lahko vse spustite na pogon USB in ga hitro prenesete na drug računalnik. Naslednje, konfiguracijsko okno bo zahtevalo vzdevek. Vnesite ga in nadaljujte. Zdaj se morate odločiti o načinu pogovora. Nastavite lahko glasovno aktivacijo ali uporabite gumb za komunikacijo. Odvisno je tudi od vaših želja. Bolj udobno je uporabiti gumb, ker svojim prijateljem odvzamete dodaten hrup, ki ga vsakič, ko se aktivira vaš mikrofon. Potem lahko preizkusite, kako vse deluje in se odločite z gumbom za izklop mikrofona. Nato nastavitev omogoča, da izberete zvok za svoja dejanja, tukaj lahko vidite, kaj vam je všeč. V zadnjem oknu odstranite vse kljukice, sicer boste povezani z javnimi strežniki in greste narazvijalec.

Vmesnik

Običajno program v angleščini povzroča velike težave. Ampak, da bi začeli komunikacijo, morate samo klikniti na Connections - Connect. Odpre se novo okno. Tukaj potrebujete podatke o strežniku in geslo. Če že imate prijatelje, ki uporabljajo ta program, jih prosite za podatke. Če ne, lahko poskusite v spletu poiskati brezplačne strežnike in kanale. Če želite odpreti kateri koli drug kanal na strežniku, ga dvokliknite z miško.
Če ne veste, kako uporabiti TeamSpeak 3 na Androidu, to ni problem. S prenosom iz programa "Market Plot" lahko sledite istim korakom na pametnem telefonu ali se povežete z istim vzdevkom. Tako boste imeli, grobo rečeno, isti račun na vašem računalniku in telefonu.

Sorodne publikacije