Git daljinski: opis, vrstni red dela, repozicije

Priljubljen sistem za nadzor različic Git vsakemu razvijalcu daje lastno kopijo skladišča projekta ali repozitorija, tj. Skladišča, skupaj z lastno lokalno zgodovino in strukturo. V terminologiji Git se takšno skladišče imenuje lokalno. Oddaljena skladišča ali git oddaljeni repozitorij so lokalne kopije, vendar so shranjene drugje na internetu. Takšen repozitorij lahko služi kot varnostna kopija za primere, ko se nekaj zgodi z računalnikom in sodeluje.

Oddaljeni dostop in njegove značilnosti

Učno delo na projektu je nemogoče brez usposabljanja upravljanja oddaljenih repozitorijev. Vsaka sprememba projekta je shranjena na spletu ali na strežniku sistema za nadzor različic, kot je Git. Obstaja več različic projekta z majhnimi razlikami in vse so na voljo drugim razvijalcem. Nekatera repozitoriji si lahko ogledate samo, druge pa lahko spreminjajo. Za vsako tako dejanje v sistemu Git obstaja več posebnih ukazov, ki omogočajo upravljanje oddaljenih kopij projektov. Vsi so modifikacija glavne ekipe - git remote.


Upravljanje z oddaljenim skladiščenjem v Gitu

Postopek dela z oddaljenimi repozitoriji v Gitu je opisan spodaj. Običajno morajo uporabniki sistema deliti komete namesto enega niza sprememb. Namesto pošiljanja sprememb iz delovne kopije v osrednji repozitorij, Git razvijalcem omogoča izmenjavo celotnih sektorjev med posameznimi repozitoriji. Vsak uporabnikObstaja lahko več skladišč, od katerih je vsako običajno samo za branje ali branje-pisanje. Sodelovanje z drugimi ljudmi vključuje upravljanje teh oddaljenih repozitorijev. To zahteva ukaz za oddaljeni dostop - git remote. Je eden od delov širšega sistema, ki je odgovoren za sinhronizacijo sprememb.


Značilnosti oddaljenega dostopa

Vnosi, registrirani z ukazom za oddaljeni dostop, ki se uporabljajo v povezavi z ukazi git remote, push in pull. Oba git fetch in git pull se lahko uporabita za branje iz oddaljenega skladišča. Git daljinski ukaz omogoča ustvarjanje, ogled in odstranjevanje povezav z drugimi repozitoriji. Na primer, push se uporablja za shranjevanje podatkov v skladišče in, nasprotno, vleče. Ukaz za pridobivanje je potreben za vse informacije, ki manjkajo na lokalni kopiji iz oddaljenega skladišča. Po izvedbi se sklicuje na vse nove podružnice, v katerih se nahajajo podatki. To pomeni, da se posodobitve ne združijo s trenutnim projektom, ampak so ločene.
Nato je treba podatke ročno izsušiti, če je to potrebno. Git remote pull se uporablja za samodejno odstranjevanje in shranjevanje. Oddaljene povezave so bolj podobne zaznamkom kot neposredne povezave do drugih repozitorijev. Namesto zagotavljanja dostopa v realnem času so uporabna imena, ki se lahko uporabijo za povezavo z neoznačljivim URL-jem.
Ukaz za oddaljeni dostop je v bistvu tamvmesnik za upravljanje seznama zapisov v datoteki ./.git/config. Potrebno je za upravljanje oddaljenih repozitorijev, brisanje neobstoječih, sledenje izbranim vejam in spreminjanje naslovov oddaljenih repozitorijev (git change remote).

Prikaže oddaljeno shranjevanje

Privzeto Git izbriše seznam predhodno shranjenih oddaljenih povezav z drugimi repozitoriji. To ustvari vrstico, v kateri bodo podana imena oddaljenih repozitorijev. Git oddaljeni klic z možnostjo -v prikaže seznam imen zaznamkov repozitorija in, poleg tega, ustreznih URL-jev. Možnost -v pomeni verbose. Git remote add ukaz ustvari nov zapis za oddaljeno povezavo. Ko je oddaljeni zapis konfiguriran z ekipo za oddaljeni dostop, se lahko njegovo ime posreduje drugim Git ukazom za komunikacijo s skladiščem.

Konfiguracija skupine za oddaljeni dostop

V nadaljevanju so obravnavane možnosti za uporabo spodaj opisane skupine za upravljanje skladišča. Preprost git daljinski zapis prikaže seznam oddaljenih povezav. Obstaja več konfiguracij. Ukaz je primeren za spreminjanje datoteke ./.git/config. Uredite ga lahko tudi ročno z urejevalnikom besedila. Ukaz za oddaljeni dostop Git je tisti, ki sprejema dodatne "podkomande".
Možnosti namestitve:
 • Ukaz "git remote add" se uporablja za ustvarjanje nove povezave z oddaljenim repozitorijem. Po dodajanju se zdi, da se daljinski upravljalnik lahko uporablja kot priročna bližnjica za druge ukaze. katerododa ime veje takoj po ustvarjanju oddaljenega zapisa. Tudi parameter --tags, ki takoj sprejme in uvozi vsako oznako iz oddaljenega skladišča.
 • Drug ukaz git remote rm vam omogoča, da odstranite povezavo z oddaljenim skladiščem, spremeni /.git/config in izbriše datoteko z imenom.Če ta ukaz izvedete s predpono remote_test, lahko vidite, da zapis ne obstaja več. - novo. Če želite spremeniti oddaljeni URL skladišča, morate posodobiti konfiguracijsko datoteko z novim URL-jem.
 • Ukaz get-url prikaže URL-je za oddaljeni dostop.Če dodajate vse, bodo našteti vsi URL-ji razpoložljivih oddaljenih repozitorijev.
 • Povezava z oddaljenim skladiščem

  Git podpira številne načine za ustvarjanje povezave do oddaljenega skladišča. Dva najbolj preprosta sta: dostop do oddaljenega repozitorija prek HTTP in prek SSH.
  HTTP je najpreprostejši način za omogočanje anonimnega dostopa samo za branje. Toda v prvem primeru ni mogoče spreminjati projekta prek HTTP. Za dostop, ki omogoča branje in pisanje, morate uporabiti SSH. To zahteva aktivni SSH račun. Poleg tega Git podpira dostop za overjanje prek SSH.

  Značilnosti kloniranja odlagališča: git daljinski izvor

  Git je zasnovan tako, da vsakemu programerju zagotovi popolnoma izolirano okolje zaprojekt. To pomeni, da se informacije med repozitoriji ne sporočajo samodejno. Namesto tega morajo razvijalci ročno prenesti spremembe v lokalni repozitorij in poslati svoje komete nazaj v osrednji repozitorij. Zato je git daljinski ukaz preprost način za posredovanje URL-ja za izmenjavo informacij.

  Ko razvijalec klonira skladišče z git klonom, samodejno ustvari oddaljeno povezavo z njim. Pri kloniranju Git-a je privzeto ime osrednje skladišče - izvor, zato je ukaz za dostop do njega zapisan kot izvorno git oddaljeno. Ta funkcija je uporabna za tiste, ki ustvarjajo lokalno kopijo centralnega repozitorija, saj bo olajšala objavljanje provizij in shranjevanje sprememb.

  Daljinsko upravljanje podružnic

  Včasih morate ugotoviti, katere veje obstajajo v oddaljenem skladišču. Če uporabljate GitHub ali Gitweb za gostovanje vašega skladišča, je običajno enostavno določiti njihova imena. Vendar obstajajo priložnosti, ko niso na voljo. Prav tako lahko upravljate posamezne veje z ukazom git oddaljenih vej. Daljinsko sledenje vej je zapisano kot: /. Če želite na primer prikazati glavno vejo na izvornem strežniku, ko jo boste nazadnje dostopali, morate preveriti izvorno /glavno vejo. Če v procesu dela z drugim razvijalcem postavi posodobljen projekt z novo nitjo, bo na strežniku predstavljen kot referenca, ki kaže na vejico, imenovano z imenom te veje.

  Sorodne publikacije