Kako upravljati računalnik preko telefona? Sodobni telefoni. Daljinski upravljalnik TeamViewer

Sodobne telefone je mogoče varno enačiti z originalnimi računalniškimi napravami, saj imajo številne podobne funkcije in zmogljivosti. Zato lahko tudi z mobilno napravo izvedete popoln ali delni nadzor domačega stacionarnega terminala ali prenosnika. V nadaljevanju je opisano, kako upravljati računalnik prek telefona, z uporabo nekaterih standardnih orodij operacijskega sistema ali dodatnih nameščenih pripomočkov. Ločeno bomo obravnavali najbolj priljubljen program TeamViewer, saj je to najprimernejši način za izvedbo te vrste ukrepov.

Splošna načela za dostop do računalnika iz mobilne naprave in možnosti povezave

Za povezavo z mobilne naprave v domači ali pisarniški terminal, dostopite do tehnologije, imenovane RDP, ali preprosteje, do povezave z daljinskim upravljalnikom. Namizje. "

Za dostop do računalnika na daljavo pa je potrebno tako v sistemu kot na pametnem telefonu namestiti posebno programsko opremo v obliki odjemalca RDP, ki bo povezal obe napravi prek interneta. In v večini primerov je popolnoma nepomembno, kako se računalnik ali mobilna naprava na isti način poveže z internetom. Na primer, računalnik ali prenosni računalnik lahko uporablja povezavo Wi-Fi, dostop do pametnega telefona pa se izvede z uporabo modula 3G /4G, ki uporablja storitvemobilni operater.
Če naj bi računalnik in pametni telefon (tablični računalnik) sinhronizirali doma, je najpreprostejša rešitev povezava z enim Wi-Fi omrežjem ali vzpostavitev povezave z modulom Bluetooth. Vendar niso vsi računalniki in prenosni računalniki na voljo. Zato se morate najprej prepričati, da so in da so v aktivnem stanju.

Obvezni pogoji za neprekinjen dostop do računalnika

Če lahko razumete, kako upravljati računalnik na daljavo prek telefona, ne morete obiti nekaterih pomembnih vidikov, ne da bi vedeli, kateri poskusi povezovanja naprav prek interneta bodo obsojeni na propad. do neuspeha. Da ne omenjamo aktivacije strank RDP in pravilne nastavitve povezav na osebnem računalniku in pametnem telefonu, je treba vedeti, da sta bili obe napravi v času povezave povezani z internetom.

In za vse vrste povezav je nujno, da je računalnik ali prenosni računalnik vklopljen. Poleg tega je zelo priporočljivo, da popolnoma izklopite način mirovanja (hibernacija, ki je povsem osnovna v nastavitvah napajalnih krogov.

Kako upravljati računalnik preko telefona prek WiFi?

Za povezavo prek omrežja VPN za dostop prek interneta Posebna zahteva se imenuje "stranke RDP". Danes je to veliko dela, nekateri izmed najbolj priljubljenih programov pa se bodo ustavili ločeno, vendar v večini primerov ta pristop večinoma velja za naprave Android. in ne povezanih operacijskih sistemovvzorec povezav Mac OS X in iOS ali Windows katere koli različice sistema Windows Phone.

Dostop do sistema z uporabo povezave Bluetooth

Zdaj pa si poglejmo, kako upravljati računalnik prek telefona Bluetooth. Uporabite lahko tudi oddaljeni dostop do stacionarnega terminala ali prenosnika, ki uporablja tehnologijo Bluetooth, vendar obstajajo omejitve.
Najprej se nanašajo na polmer samih vgrajenih radijskih komunikacijskih modulov in na nižjo hitrost povezave. Poleg tega je pogosto možno naleteti na težave, povezane z dejstvom, da je oddaljen dostop do računalnika nemogoče samo zaradi nepravilne identifikacije povezanih naprav, včasih pa lahko tudi definicija pametnega računalnika in obratno ni prisotna. tudi če je nameščen, ustreza. Zato ta način povezovanja ni posebej priljubljen.

Kako upravljati računalnik prek telefona Windows: najpreprostejši način sinhronizacije

Ker so operacijski sistemi Windows in Windows Phone povezani, začnimo z njimi. Da bi rešili problem, kako upravljati računalnik prek telefona prek interneta, morate najprej nastaviti parametre dostopa do računalnika in aktivirati podobne nastavitve na pametnem telefonu WP.
Na osebnem računalniku se uporabljajo lastnosti računalnika, ki se prikliče iz menija z desnim klikom na ustrezno ikono na namizju, nato pa se izvede prehod na dodatne sistemske nastavitve in vzpostavi se dovoljenje na zavihku za oddaljeni dostop.


VprašanjeKako upravljati računalnik prek telefona, je treba opozoriti, da bo pametni telefon po iskanju našel samo oddaljeni računalnik, morate vnesti njegov IP naslov in uporabiti registracijo Microsoftovega računa za samo povezavo.
Ko se poskusite povezati, lahko občasno vidite sporočilo o napaki potrdila (in to ni redko). V tem primeru izberite kljukico ob vrstici za prezrtje (onemogočite ponovno zahtevo za potrdilo) in ponovno pritisnite gumb za nastavitev povezave. Vendar je najbolj žalostno, da metoda Remote Desktop deluje izključno v Windows Phone različici 8.1. Za vse druge spremembe boste morali uporabljati programe drugih proizvajalcev.

Najboljši programi za upravljanje

Med veliko število pripomočkov, ki vam omogočajo, da zlahka rešite problem, kako upravljati računalnik prek telefona, je treba omeniti nekaj najbolj priljubljenih pripomočkov, ki vam omogočajo optimalno in preprosto konfiguriranje potrebne povezave: Odjemalec Google Chrome
 • Unified Remote;
 • VLC odjemalec za večpredstavnostne vsebine;
 • TeamViewer et al.
 • Odjemalec Chrome RDP

  Ta stranka je nameščena hkrati na osebnem računalniku in na pametnem telefonu, vendar je za svoje delo v stacionarnem sistemu potrebna najnovejša različica brskalnika Google Chrome. V večini primerov je ta pripomoček idealen za reševanje vprašanja, kako upravljati računalnik prek telefona Android. Po namestitvi v brskalnik računalnika pojdite na chrome: //apps /, izberite nameščeno aplikacijo in uporabite gumb za zagon.delo Potem je izbrano dovoljenje za oddaljeno povezavo, po katerem se program samodejno namesti.
  Ko boste zagnali, boste morali oblikovati posebno PIN in pojdite na nastavitev pametnega telefona. Pri delujoči aplikaciji se bo priključeni računalnik samodejno zaznal in vnesli boste samo predhodno ustvarjeno kodo za potrditev povezave, nato pa se bo na zaslonu pametnega telefona prikazalo, kaj je trenutno prikazano na vašem računalniku ali prenosnem računalniku.

  Unified Remote

  Če želite uporabiti ta program, ga morate najprej najprej namestiti na računalnik, ki bo služil kot strežnik in na pametnem telefonu kot odjemalec. Operacijski sistem, v katerem bo uporabljen pripomoček, ne igra vloge.
  Ko se program zažene v računalniku, se odjemalec aktivira na mobilni napravi, kjer je izbran del strežnika. Iskanje bo samodejno povezalo osebni računalnik in samo se boste morali povezati z njim. Aplikacija podpira samo WiFi in Bluetooth, za druge načine povezovanja pa ni primerna. Poleg tega je na voljo v brezplačni različici z osnovnim naborom funkcij in plačanimi z naprednimi orodji.

  VLC Direct Pro Multimedia Client

  Odjemalca VLC lahko uporabite kot način za nadzor računalnika prek telefona. Res je, da omejitve veljajo samo za dostop do večpredstavnosti, nato pa pod pogojem, da se isti računalnik zažene na računalniku.
  Najprej v nastavitvah predvajalnika v razdelku za prikaz vseh parametrov, ki so v glavnem kompletu orodij,nastavite spletni vmesnik, nato pa se lahko povežete z njim iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Če se povezava zaradi nekega razloga ne zgodi, boste morda morali vnesti IP računalnika.

  Povezljivost Bluetooth

  Bluetooth povezljivost je izjemno redka (razen za souporabo datotek), zato ni smisla ostati osredotočen nanj (večina operacij je podobna prejšnjim).
  V zvezi s priporočenimi programi je mogoče izločiti najmočnejši program Monect PC Remote, ki ima več načinov delovanja, in ga je mogoče uporabiti tudi za sodobne računalniške igre, ob upoštevanju njihove specifične zvrsti (strelec, letalski simulatorji ali dirke itd.). ), brez upoštevanja drugih možnosti.

  TeamViewer: namestitev, konfiguracija, uporaba

  Končno imamo najbolj priljubljen pripomoček - brezplačen program TeamViewer. Kot v drugih primerih je program nameščen na osebnem računalniku in v pametnem telefonu, z edino razliko, da mora računalnik zagnati namestitveni program v imenu skrbnika.
  V fazi namestitve morate določiti, da je program nameščen za daljinsko upravljanje računalnika, in označiti proti nekomercialni (osebni) vrstici uporabe. V nenadzorovanem dostopnem oknu preprosto kliknite na gumb za podaljšanje, po katerem boste morali potrditi ime računalnika in geslo.
  ​​Nato morate izbrati možnost dostopa. V prvem primeru, ki priporoča uporabo večine strokovnjakov, morate ustvaritiRačun TeamViewer, v drugem - vnesite IP oddaljenega računalnika.
  Recimo, da je izbrana prva možnost. Po tem boste videli okno, ki je sestavljeno iz treh delov: informacije o vašem ID-ju in geslu, vrstici za povezavo z oddaljenim računalnikom z vnosom ID-ja, seznam vseh razpoložljivih računalnikov. Če se želite povezati s partnerjem, morate vnesti ID in geslo, ki ga zahteva program. Opomba: Gesla se lahko stalno spreminjajo. Da bi to preprečili, morate v nastavitvah programa nastaviti trajno (statično) geslo.
  Na splošno se na podlagi povratnih informacij uporabnikov ta program odlikuje po zavidljivi stabilnosti ter enostavnosti namestitve in uporabe tako stacionarnih računalniških sistemov bodisi prenosnih računalnikov, pametnih telefonov ali tabličnih računalnikov. Na žalost pa je v tem sodu medu žlica katrana. Mnogi uporabniki ugotavljajo, da se v primeru, ko je na seznamu sistemov, ki so na voljo za povezavo, prikaže veliko število računalnikov, program zavrne delo za domnevno ne iz osebnih razlogov, ampak za komercialno uporabo (na primer, ko gre za izvajanje iger z uporabo mobilnih naprav). Ko je to povezano med stacionarnimi sistemi, tega ni. Vendar je to edino, čeprav zelo resno pomanjkljivost.

  Zaključek

  Tukaj pravzaprav vse, kar se nanaša na namestitev oddaljene povezave z računalniki. Sodobni telefoni in tablični računalniki v prisotnosti ustrezne programske opreme, ki te postopke izvaja brez težav. Kaj izbrati za uporabo?Mislim, da je to TeamViewer, ker je to program, ki ima največ pluse, in ni nobenih težav z eno-terminalno povezavo. Lahko se uporabljajo tudi drugi programi. Ampak za Chrome, morate namestiti brskalnik, Unified Remote ne podpira nekaterih komunikacijskih metod, odjemalec VLC ima le delni dostop do vsebine aktivnega predvajalnika in je primerno uporabiti povezavo Bluetooth, na primer, ko bi bilo zaželeno, da bi iz pametnega telefona ali običajno naredili nadzorno ploščo za računalnik prenosni računalnik in pametni telefon kot konzolo za upravljanje iger.

  Sorodne publikacije