Najbolj varna pošta: razvrstitev, primerjava, razvijalci, varnost in hitrost prenosa podatkov

Kaj je najboljši in varen email? Danes je varnost podatkov preprosto nemogoča, še posebej ko gre za zaupne osebne in strokovne informacije. Vaša pošta je lahko prekinjena, vendar se lahko tveganja zmanjšajo na minimum, če lahko pravilno ustvarite gesla in uporabljate zanesljive storitve. Kakšna pošta je najbolj zanesljiva in varna? Razmislite o več poštnih storitvah, pri čemer upoštevajte njihove značilnosti, prednosti in slabosti, prav tako pa govorite o varnostnih pravilih, ki bodo zaščitili vaše podatke pred krajo.

Najbolj varna pošta: rating

Pojdimo na obravnavo posebnih poštnih odjemalcev. Kaj je najbolj varna e-pošta na internetu? Oceno je težko izvesti, ker običajne storitve običajno niso dobro zaščitene pred hekanjem. Najbolj zanesljive so tuje storitve, zlasti ugledni uporabniki švicarskih in nemških poštnih odjemalcev. Če izberete med priljubljenimi in rusko-jezikovnimi različicami (Yandex. Mail, Mail.ru, Gmail, Outlook, Yahoo), je bolje, da ostanete osredotočeni na Gmail, vendar tudi šifriranje ni idealno. Zato morate razmisliti o varnosti gesla za dostop do pošte.


Po mnenju številnih uporabnikov iz celega sveta je najbolj varna pošta švicarska storitev Proton Mail. Res je, da pri registraciji potrebujete potrditev s telefonske številke ali nadomestnega e-poštnega naslova. Razvijalci zagotavljajo, da teh podatkov ne bodo mogli shraniti, vendar so vrednizaščitena z virtualno številko ali drugo pošto, pri kateri vam pri registraciji ni treba navesti teh podatkov. Naslednja na lestvici sta Mailfence, ConterMail, Tutanota, Posteo, VauletMail in tako naprej.

Distributed Mail.ru in «Yandex.Post»

Nezaželeno je, da uporabite «Myl.ru» in «Yandex.Postu» za delovno korespondenco in sprejem /pošiljanje pomembnih dokumentov, vendar so te storitve zelo primerne kot osebna pošta. Te e-poštne odjemalce lahko uporabite za branje novic in e-poštnih sporočil, vendar ne zavezujte elektronskih denarnic (razen Yandex.Money), spletnih mest in gostiteljev. Na lestvici najvarnejše pošte te storitve sploh niso.


Gmail: najbolj priljubljena e-pošta

Gmail je najbolj varna oblika "rednih" (to je, običajnih in priljubljenih spletnih poštnih odjemalcev v ruskem jeziku). V telefonskem računu je sidro in celo preverjanje v dveh korakih. Če se želite prijaviti z drugega geografskega naslova ali celo iz drugega brskalnika, morate tudi po vnosu pravilnega gesla potrditi svojo identiteto in pravico do uporabe e-poštnega naslova iz telefona, ki je bil pri registraciji povezan z računom. Gmail se trenutno imenuje tudi najbolj varna e-pošta mnogih programerjev.
Včasih se pojavijo minimalne napake pri preverjanju pristnosti, ker je stranka popolnoma brezplačna, zato uporabnikom ni vredno pritožbe. V nekaterih primerih koda ne pride takoj v sporočilu SMS, potem pa pride do glasovnega klica. Potrebujete odgovor in poslušanje kode, ki"Povej" računalniku. Z objavo spam mailer je tudi precej dobro. Seveda zaščita sploh ni 100%, vendar ko enkrat sporočilo označite kot neželeno, se bo poštni predal samodejno naučil in vsa sporočila iz te destinacije ali podobne vsebine še naprej usmerjal v ustrezno mapo. Da pa ne bi zamudili pomembnega pisma, na primer povabila na spletni seminar ali uporabne brezplačne materiale, je vredno dodati pošiljatelja v seznam dovoljenih in občasno preveriti mapo »Neželena pošta«.

Sodelovanje Yahoo in Outlook NSA

Poštne storitve, kot so Myl.ro, Yandex.Post, Outlook, Yahoo in Gmail, so sorazmerno varne, vendar slabo ščitijo zasebnost svojih uporabnikov. Najvarnejša pošta na internetu za poimenovanje teh storitev je težka. Yahoo je na primer razvil posebno programsko opremo, ki agenciji za nacionalno varnost omogoča tajno preverjanje korespondence posameznih uporabnikov. "Google" med sojenjem je priznal, da bere e-poštna sporočila, in od Microsofta stvari gredo še slabše. Kot del projekta PRISM je korporacija pomagala NSA nadzirati uporabnike Skype, Hotmail in Outlook.

Proton Mail: varna pošta iz Švice

Storitev, ki jo je Proton Technologies razvil v Švici leta 2013, vsi strežniki so na istem mestu, kar pomeni, da so uporabniški podatki zaščiteni z nacionalnimi zakoni. Ideja pripada študentom Coltecha in Harvarda Andy Yeunga. Švicarska zaupnost vključuje zagotavljanje maksimalne varnosti podatkov in nevtralnosti glede uporabnikov. Podjetje razvijalec ima veliko izkušenj in si zasluži bitiDobro ime, še posebej všeč ta najbolj varna pošta novinarjem, ki jih zanima visoka stopnja zaupnosti.
Pošiljatelj je zasnovan za dvojno šifriranje uporabniških sporočil. Vse črke so šifrirane in samo prejemnik ima kode za dostop. To pomeni, da informacije ne sodijo v roke tretjih oseb. Proton je anonimna objava. Če želite ustvariti račun, morate vnesti osebne podatke, vendar jih storitev ne shrani. Poleg tega razvijalci ne shranjujejo vnosov dnevnika IP, ki so lahko povezani z zapisom. Hkrati se nihče ni pritoževal glede hitrosti prenosa podatkov. Storitev je odprta. Razvijalci trdijo, da bo Proton vedno prost. Toda ljudje lahko podprejo projekt s prostovoljnim darovanjem ali nadgradnjo na plačani račun. Razlika med brezplačnimi in plačanimi računi praktično ni. Mail dobro deluje in vseeno upravičuje pričakovanja uporabnikov.
Proton se lahko uporablja na kateri koli napravi, ne da bi bilo treba namestiti dodatno programsko opremo, vendar potrebujete stabilno internetno povezavo. Računi so združljivi z drugimi e-poštnimi odjemalci. Prijeten bonus - premišljena moderna oblika in posebna optimizacija za visoko zmogljivost. Navzven je pošta podobna Gmailu, vendar še vedno izgleda zelo elegantno in sveže. Preberite, organizirajte in pošljite sporočila Protona zelo priročno, in celo rusko govoreči uporabniki lahko uporabljajo vmesnik ruskega jezika, kar še dodatno poenostavlja.uporaba odjemalca.

Zanesljiv e-poštni odziv

Katera pošta je najboljša in varna? Storitev Mailfence se je pojavila leta 2013 po zgodbi Edwarda Snowdena in NSA, kar je povzročilo široko odzivanje javnosti. Odprto šifriranje temelji na tehnologiji OpenPGP. To zagotavlja, da poslanih e-poštnih sporočil ne bo prebral noben drug, razen pošiljatelj ali prejemnik sporočila. Poleg tega, zahvaljujoč tehnologijam IMAP in SMTP, lahko uporabnik dostopa do računa prek katerega koli priročnega e-poštnega odjemalca.
Storitev deluje brez oglaševanja, možna je povezava z dvema faktorjema. Mailfence je popolnoma združljiv z OpenPGP in svojim uporabnikom ponuja najnovejšo tehnologijo za zaščito pred neželeno pošto in pošiljatelje črnih seznamov. Obstaja integrirana trgovina s ključi. Edina pomanjkljivost za rusko govoreče uporabnike je pomanjkanje vmesnika ruskega jezika.

Safe Swiss Service CounterMail

Kaj je najmanjša varna e-pošta na internetu? Švicarska služba CounterMail (kot prejšnja dva poštna odjemalca) zagotavlja dvojno šifriranje, zaradi česar je nemogoče dostopati do sporočil tretjim osebam. Razvijalci so uporabili več kot 4000 tipov ključev za zaščito uporabniških podatkov. Podatki se ne shranjujejo na trdih diskih ali strežnikih, kar pomeni, da zlonamerni uporabniki ne morejo slediti e-poštnim sporočilom, kar pomeni, da se ne govori o uhajanju zaupnih informacij.
Kontrolna pošta zagotavlja zaščito pred vmešavanjem države v zasebno življenje. Vendar je ena od slabosti poštnega odjemalca ta, da šifrirana e-pošta nilahko ga pošljete drugim uporabnikom, lahko pa komunicirate z vsakim, ki ima e-pošto, ki je združljiva z OpenPGP. Ni ruskega vmesnika. Vendar pa obstaja možnost USB ključa, Android aplikacije in Epl, MITM zaščita.

Tutanota z navzkrižnim šifriranjem

Kaj je najbolj varna e-pošta? Tutanotina pošta od nemških razvijalcev šifrira šifrirne črke odprte kode. Varnost temelji na Freemium tehnologiji, ki ščiti korespondenco uporabnikov. Razvoj poštnega odjemalca je hitrejši od drugih storitev te vrste. Podjetje ponuja uporabnikom plačane račune. Trenutno je v poštni službi registriranih več kot dva milijona aktivnih uporabnikov.

Posteo šifrirana poštna storitev

Katera e-pošta je najbolj varna? Posteo je šifrirana poštna storitev v nemščini. Pošta je plačana, za osnovni paket morate plačati en evro na mesec. Ta možnost vključuje dostop do podpore POP3 in IMAP. Pri registraciji vam ni treba posredovati osebnih podatkov, tako da raven zasebnosti in osebne varnosti ostane na ustrezni ravni. Brez oglasov lahko uporabljate pošto na vseh napravah. Poleg tega obstajajo opombe in koledar, ki se integrirajo z drugimi odjemalci, podpirajo priloge do 50 MB in na začetku so na voljo 2 GB pomnilnika za pošto, vendar se ta obseg lahko poveča.

VauletMail Desktop

Kaj je najbolj zanesljiva in varna pošta? Namizni program VauletMail šifrira uporabniška sporočila, vendar s tehnologijo SpecialDelivery lahko pošiljate sporočila.uporabniki drugih poštnih odjemalcev. VauletMail ima veliko funkcij. Lahko nastavite čas pisma, da se samodejno uniči ali pošljete sporočila z anonimnih naslovov. Res je, da je program, nameščen na osebnem računalniku, ne pa različica brskalnika, bolj ranljiv v primeru izgube ali izgube zmogljivosti računalnika.

Enigmail vtičnik za poštne programe

Enigmail je razširitev za Mazyl. Za druge račune obstajajo podobni vtičniki. Če želite začeti, morate namestiti razširitev v Thunderbird, za operacijski sistem pa boste še vedno potrebovali GNU Privacy Guard. Ko je namestitev končana, se v razširitvi prikaže nov meni s čarovnikom za nastavitev (OpenPGP). Postopek namestitve bo s pomočjo čarovnika preprost in hiter. Med namestitvijo bo uporabnik ustvaril ali uvozil javne in zasebne ključe, da zagotovi varnost korespondence. Privzeto so sporočila podpisana samo z elektronskim podpisom, tako da lahko prejemnik prepozna pošiljatelja. Če želite omogočiti šifriranje, morate med pisanjem črke v razdelku SMIME izbrati Šifriraj to sporočilo.
Postopek namestitve lahko povzroči težave, ker je za začetek komuniciranja potrebno zamenjati ključe z uporabnikom. Vtičnik lahko uporabljate skupaj z drugimi poštnimi storitvami. Prej je bilo mogoče povezati pošto v Gmailu, zdaj pa takšna kombinacija ni več na voljo uporabnikom.

Pravila varnega dela

Najvarnejša delovna mesta ne bodo več enaka, če se ne boste držali pravil varnega dela na internetu. Zaradi zasebnostiPriporočljivo je, da pri prijavi izberete e-poštne programe, ki ne določajo osebnih podatkov (telefon, drugi obstoječi nabiralniki). Mnogi uporabniki se odločijo za delo z brskalnikom Tor, na primer, v primeru Yandex.Poshtha, to ni pomembno, saj se bodo morali nenehno srečevati z napakami, nekatera pisma pa sploh ne bodo poslana.

Kako izbrati zapleteno geslo?

Gmail je lahko najvarnejši e-poštni naslov, če prevzamete zaupanja vredno geslo. Zelo preprost in zanimiv način - kot osnovni otroški pult. Bolje je izbrati neko vrsto neširjenja. Geslo bo sestavljeno iz prvih črk vsake besede (na primer: želva, prva črka "h", ki ustreza "x" v angleški postavitvi, tj. Znak gesla - črka "x" itd.). Če je prva črka v stavku, jo zapišite v zgornjem primeru. Zamenjajte nekaj črk s številkami, podobnimi črki ("o" do 0). Ne pozabite na ločila - pike, vejice, klicaj in vprašanja, pomišljaje in dvopičja, lahko vnesete tudi geslo. Pod isto shemo lahko oblikujete geslo iz vašega najljubšega izraza ali aforizma, se spomnite izrazov misleci ali filmski junaki. Da bi bilo življenje nekoliko zapleteno, lahko spremenite črke, ki niso na številke, na katere so podobne (npr. "H" ni 4 in 8, in tako naprej). Za geslo lahko uporabite zapleteno medicinsko definicijo ali izvleček iz bolnišnice. Izraz je zelo dolg? Lahko samo vrgel vsako drugo črko, nekateri soglasniki pa pišejo velike črke. Glavna stvar - ga ne uporabljajtegeneratorji gesel, ker vsiljivci uporabljajo podobne tehnologije, ki ustvarjajo kombinacijo za hekirani račun.

Sorodne publikacije