Memory_Management (Windows 10), Error: kaj se dogaja in kako ga popraviti?

Deseta sprememba sistema Windows, tako kot vsi drugi sistemi v tej družini, ni zavarovana pred neuspehom. Ena najpogostejših je MEMORY_MANAGEMENT. Windows 10 (napaka pri namestitvi) lahko povzroči ti BSoD (modri zaslon smrti, ki je lahko rdeč). Preberite, kaj je razlog za takšno obnašanje sistema in kako odpraviti takšen problem. Pozornost bo namenjena glavnim vzrokom, ki povzročajo tovrstne nesreče in sorodne dejavnike, ki imajo enako pomembno vlogo pri razumevanju bistva dogajanja.

MEMORY_MANAGEMENT (Windows 10), napaka: vzroki nastanka

Potrebno je samo pristopiti k problemu, začenši z razumevanjem bistva. Opis same stop-kode kaže, da je prišlo do napake na ravni dostopa do računalniškega pomnilnika. Uporabnik pogosto ne ve, kakšen spomin povzroča nastanek "smrtonosnega zaslona", v katerem je navedena koda napake MEMORY_MANAGEMENT. Windows 10 kot privzeti operacijski sistem sam ne zagotavlja nobenih informacij, ki kažejo samo pomnilnik.

In kaj je ta spomin? Operativni, virtualni ali prostor na trdem disku? Ali morda primarni V /I sistem deluje nepravilno? Tukaj moraš razmišljati. Takoj bomo označili vse različice napak:
 • težave z RAM trakovi;
 • napake na trdem disku;
 • so gonilniki naprav zastareli ali nepravilno nameščeni;
 • Nepodprta shema napajanja.
 • Kljub takšnemu seznamu vzrokov za neuspeh pa je glavni problemgre za RAM. Ker je vključen v absolutno vse procese, ki jih izvajajo programske komponente in strojna oprema, razmislite o več možnostih za reševanje tega problema.

  Napaka MEMORY_MANAGEMENT (Windows 10): Kako odpraviti napako sistema?

  Težava je v RAM-u ali napravah, ki so mu všeč, zato bomo najprej izhajali iz dejstva, da ga je treba preskusiti.
  V operacijskem sistemu Windows to storite s pomočjo vgrajenega diagnostičnega orodja, ki ga lahko pokličete preko skrbniškega odseka, ki ga pokličete prek nadzorne plošče, ali prek menija z desno miškino tipko na kazalcu računalnika v Raziskovalcu z izbiro nadzorne vrstice. Tukaj morate najti vrstico modula za preverjanje pomnilnika in dvokliknite, da aktivirate zagon. Sistem bo zagotovil dve možnosti v obliki takojšnje kontrole s ponovnim zagonom in potrditvijo pri naslednjem ponovnem zagonu. Bolje je, da izberete prvo (priporočeno) možnost.

  Če videz BSoD z opisom stop-code MEMORY_MANAGEMENT, Windows 10 (napake v upravljanju ali pomnilniško storitev) je posledica takega vzroka, morda bo sistem sam odpravil nekatere težave z blokiranjem preusmeritve ukazov iz napačnih plasti na delavce. Vendar to ne deluje vedno in problem je pogosto v drugem.

  Diagnostika RAM-a tretje osebe

  MEMORY_MANAGEMENT napaka, Windows 10 (napaka) lahko diagnosticiramo z univerzalnim pripomočkom, imenovanim Memtest86 +. Vendar ne odpravlja morebitnih težav, ampak jih razkriva na ravnifizični naslovi.
  Pomožni program lahko zaženete tudi v obliki prenosne različice, ki je na primer zapisana na zagonskem disku ali USB ključku. Toda po opravljenem testu bo mogoče določiti, katera plast RAM povzroči, da se MEMORY_MANAGEMENT sesuje. Napaka Windows 10 (v smislu operacijskega sistema) bo prepoznana s poudarjanjem natančno na zlomljive segmente RAM-a. Sistemska enota ATX bo morala odstraniti desno ploščo in odstraniti napravo iz reže, ki se nahaja na matični plošči. Z prenosniki - slabše. Včasih je do RAM-a zelo težko (še posebej velja za naprave Lenovo ali Sony VAIO).

  Napake v HDD, gonilnikih in BIOS-u

  Medtem ko obstajajo težave s trdimi diski in gonilniki »železnih« naprav, ki so prisotne v sistemu. Tudi začetni procesni sistem BIOS /UEFI lahko povzroči takšno napako. V najbolj idealnem primeru je priporočljivo, da najprej posodobite vdelano programsko opremo.
  Za trde diske morate z ukazno vrstico obnoviti sistemske komponente v obliki sfc /scannow ali uporabiti obnovitvene programe manjkajočih sistemskih knjižnic, kot je DLL Suite. Glede gonilnikov "železa", ki lahko povzročijo tudi takšne napake (zlasti grafične kartice), je zelo priporočljivo uporabljati podatkovne baze, kot je najnovejša različica DriverPack Solution ali Driver Booster četrte spremembe.


  Močnostni tokokrogi

  Preostalo je dodati, da je lahko pregrevanje OPERATIVNIH spominskih plošč tudi povezano z nepravilno nameščenim vezjemporaba energije. Na primer, z uravnoteženimi vrednostmi ali visoko zmogljivostjo se problem opazi in pri prehodu na varčevanje z energijo - ne.
  Izhod iz te situacije bo običajna sprememba sheme, ki se imenuje na nadzorni plošči, in na prenosnih računalnikih - iz menija z desno tipko miške na ikoni baterije v sistemski vrstici. Priporočljivo je, da ne uporabljate načina spanja (spanja). Windows 10, tudi z vsemi optimiziranimi nastavitvami, lahko "izklopi". Zakaj? Nihče ne ve.

  Sorodne publikacije