Kako konfigurirati usmerjevalnik TP-Link TL-MR3220: navodila korak za korakom

Članek bo obravnaval konfiguracijo mnogih znanih usmerjevalnikov TP-Link TL-MR3220. Ta naprava podpira 3G in 4G modeme. Priključek WAN. Običajno lahko internetno kabelsko povezavo distribuirate prek brezžične dostopne točke.

Kratek opis

Usmerjevalnik Link TL-MR3220 popolnoma ustreza njegovi ceni. Nestandardni dizajn za naprave TP-Link. Med "sorodnimi" tekmeci, je znan po delu s 3G in 4G usmerjevalniki, kot je opisano zgoraj. Poleg tega naprava deluje na vdelani programski opremi, ki omogoča komunikacijo z mnogimi usmerjevalniki. Prav tako lahko sodeluje z velikim številom operaterjev v Ruski federaciji in Ukrajini.
Na omrežju je veliko pripomb, da se naprava ogreje in se imenuje tudi "grelec". V nasprotju s tem obstaja veliko povratne povratne informacije - naprava se skoraj ne segreje, daje signal dvema računalnikoma, modem je hladen. Zelo verjetno je, da je to težava za tiste, ki uporabljajo različico Routerja 1. V poznejših različicah se ne upošteva. Poleg tega je bila programska oprema optimizirana, zato je problem mogoče rešiti.

Paket

Polje TL-MR3220 brez izjeme uživajo vsi lastniki. Lepa je v minimalističnih notah. Najdete napajalni kabel, kabel za internetno povezavo in anteno. Obstaja dokumentacija in disk. Obstaja samo navodilo za uporabo usmerjevalnika, čarovnika za konfiguracijo ni.

Videz in ergonomija

Indikatorji so vidni na sprednjem in zgornjem delu. Vrata in priključke lahko najdete na istem mestu. O čem govorijo? Priključek za napajalni kabel, LAN in WAN vrata (4 oziroma 1 kos). Obstajajo gumbi vklop /izklop, ponovni zagon. Če kliknete le na zadnjo, se aktivira funkcija WPS. Za ponastavitev programske opreme TL-MR3220 na tovarniške nastavitve pritisnite tipko za 10 sekund.
Na desni strani so vrata USB, ki so potrebna za povezavo z usmerjevalnikom. Mimogrede, uporablja se samo za modeme. Če morate povezati pogone flash in druge medije, boste morali prenesti vdelano programsko opremo iz vira tretje osebe. V bližini vrat lahko vidite tipko za vklop /izklop brezžične dostopne točke. V primeru je preveč zaposlena, kar ni zelo priročno. Če želite klikniti nanj, boste morali uporabiti oster instrument.

Nadgradnje vdelane programske opreme

Preden začnete spreminjati TP-Link TL-MR3220, morate posodobiti vdelano programsko opremo, še posebej, če bo usmerjevalnik uporabljen za uporabo v prihodnosti prek modema 3G. V skladu s tem, da bi začeli, morate prenesti firmware iz uradne strani podjetja. Pred tem morate najti različico - 1 ali 2. Poiščite pravilne informacije na dnu naprave. Glede na različico morate prenesti vdelano programsko opremo, sicer lahko povzroči težave z usmerjevalnikom. Poskrbite, da boste na spletno mesto prenesli najnovejšo programsko opremo. Poleg vsake datotekeprenesete določen datum. Potem morate samo počakati na prenos in razpakirati arhiv. TL-MR3220 usmerjevalnik mora biti pripravljen. Nastavitve - kam greva. Za tiste, ki ne vedo, pojasnimo, da je v brskalniku potrebno predpisati 1921680.1. Prikaže se pogovorno okno, v katerem želite vnesti podatke. Enaki so: admin. Takoj po uspešni prijavi se odpre nadzorna plošča.
Nato pojdite na System Tools - Update Firmware. Lastnik mora klikniti »Pregled« in izbrati želeno datoteko programske opreme. Po tem morate klikniti na "Posodobi". Programska oprema se bo zagnala, usmerjevalnik se bo samodejno ponovno zagnal. Odpre se okno, v katerem morate podati vse potrebne parametre. Možno je, da ga ne zaprete, temveč takoj začnete prikazovati podatke. Uporabniki, ki prvič naredijo ta korak, morajo razumeti, da je usmerjevalnik TL-MR3220 povezan samo z omrežno žico, sicer ni mogoče nadgraditi. Izklopite brezžično dostopno točko. Med nadgradnjo naprave ne morete onemogočiti iz omrežja in izklopiti računalnika.

Nekaj ​​o nastavitvi modema 3G-4G

Lastniki imajo najpogosteje vprašanje, kako ustvariti internetno distribucijo, ki bo potekala prek priključenega USB usmerjevalnika. Večina potrošnikov kupuje to napravo s pričakovanjem, da bo delala s 3G-4G. Modem lahko na usmerjevalnik TL-MR3220 priključite takoj. Bolje je, da uporabite kabel dolžine 15-2 metrov. Uporabite lahko podaljšek, če ne otežuje uporabe usmerjevalnika.Komunikacija ga ne pokvari.

Omrežne nastavitve

V razdelek »Omrežje« morate vstopiti na nadzorno ploščo. Na voljo bo meni "Dostop do interneta". Izbrati morate enega od načinov delovanja usmerjevalnika. Štirje so. Za delo s 3G-4G morate izbrati ustrezno možnost. Njihova dva sta: "Samo 3G-4G" (priporočeno) in "3G /4G Best". Zadnja priložnost, če se bo internet v večini primerov uporabljal z modemom, v vseh nepredvidenih situacijah pa se bo treba zateči k kabelski komunikaciji. Izberite in kliknite gumb »Shrani«.
Nato morate iti skozi razdelek "Omrežja" v meniju 3G-4G. Če je naprava priključena, bo stanje "USB modem" aktivno. Praviloma je tam napisan model naprave (mogoče je, da ga firmware ne bo mogel prepoznati). V "Location" morate izbrati svojo državo, malo nižje - ponudnika. V "Načinu povezave" morate najti tudi način za delo z internetom. Vse druge nastavitve je treba pustiti nespremenjene in klikniti »Shrani«. Najpogosteje se povezava prikaže samodejno. Če se to ni zgodilo, morate klikniti Connect. To bo posodobilo stanje dela.

Nastavitve za ponudnika

Odsek »Napredne nastavitve« je potreben za tiste, ki potrebujejo določene nastavitve za delo z internetom od enega ali drugega ponudnika. Tu lahko spremenite tudi MTU. Tukaj je meni "Set". Omogoča vam, da določite številko, geslo, prijavo in nekatere druge podatke za povezavo. Če človekDeluje s storitvami Intertelekoma, nato pa bo moral spremeniti MTU. Če so bile nastavitve opravljene, ne pozabite na gumb »Shrani«.
Če je vse pravilno opravljeno, se bo povezava takoj prikazala. Njegovo stanje je mogoče videti v levem meniju v ustreznem razdelku. Če ste zainteresirani za delo s 3G /4G, lahko pogledate v želeni meni. Opisan je status dela. Obstajata dva gumba, ki sta odgovorna za vklop in izklop dela. Vse, kar ostane, je ustvariti dostopno točko, določiti njeno ime in geslo. Ne pozabite na nastavitve za njo. Zgodi se enostavno in preprosto v razdelku Wi-Fi. Na splošno bo trajalo le nekaj minut, saj je točka nastala z zgoraj opisanimi dejanji. Geslo mora biti čim bolj zapleteno, še posebej, če se usmerjevalnik uporablja doma. Zdaj nihče nima vprašanja o tem, kako priključiti TL-MR3220.

Sorodne publikacije