D-Link DIR-615 Router: Funkcije, opis, povezava

V sodobnem svetu si je težko predstavljati osebo, ki zna brez interneta. Zahvaljujoč dostopu do svetovnega spleta ima vsakdo priložnost komunicirati s sorodniki, ki živijo na drugi strani planeta, biti na tekočem z vsemi dogodki in spoznati vse zanimive informacije. Časi, ko je bil vodilni internet mogoče povezati samo z eno napravo, kot je računalnik, so že zdavnaj minila. Inovativni razvoj je močno olajšal življenje ljudi. Trenutno, ko ste namestili kompaktno napravo-usmerjevalnik v hiši, lahko istočasno povežete več naprav v omrežje in tako zagotovite vsem članom družine internet. Take naprave izdeluje D-Link. Postava tega proizvajalca ima dobre in poceni modele. Domače stranke so priljubljene pri večopravilnem in funkcionalnem usmerjevalniku D-Link DIR-615. Funkcije te naprave so idealne za ustvarjanje domačega brezžičnega omrežja. Postavitev ne traja veliko časa. Po namestitvi usmerjevalnika z lokalno povezavo hitrost prenosa doseže 100 Mb /s, Wi-Fi pa do 300 Mb /s. Naprava izvaja tudi tehnologijo IPTV, ki je v zadnjem času priljubljena. Oglejmo podrobneje možnosti tega modela usmerjevalnika.
Pakiranje in dodatki

Naprava je pakirana v precej svetlo kartonsko škatlo s sijajno površino. Kot glavna barva je bila izbrana oranžna barva. Na sprednji strani je okrašena s sliko usmerjevalnika, nad katerooblikovalci so merilnik hitrosti postavili pri največji hitrosti 300 Mbit /s. Na ta način je proizvajalec predstavil značilnosti naprave. Poleg tega so navedene druge funkcije D-Link DIR-615. Na primer, podpora trenutnemu standardu 80211 n, sposobnost za delo s sistemom Windows Vista in združljivost s tehnologijo Centrino.


Na hrbtni strani škatle je proizvajalec namestil shemo uporabe usmerjevalnika. Tu je tudi kratek opis značilnosti v osmih jezikih, vključno z ruskim. Najpomembnejši element na paketu je holografski emblem, ki vam omogoča, da presodite izvirnost naprave. Če pogledate v škatlo, lahko doživite malo razočaranja. Niz sestavnih delov proizvajalca uporablja minimalno. Vključuje: kopijo in CD-ROM, dve anteni, napajalnik, ki povezuje napravo z omrežjem 220V, omrežni kabel (LAN) in, kar je najbolj zanimivo, stojalo, ki vam omogoča pritrditev naprave pokončno.

Videz

Usmerjevalnik D-Link DIR-615 ima klasično obliko v obliki pravokotnika z rahlo zaobljenimi robovi. Glavne površine so pobarvane v črni barvi. Usmerjevalnik je okrašen s srebrnim robom, ki poteka po obodu. V tem okviru so predstavljeni logotip in indeks modela. Obstaja tudi devet indikatorjev z znaki. Ohišje je izdelano iz plastike z gladko površino. Na zgornji plošči je odprtina za prezračevanje, ki je bližje hrbtu, prav tako je podvojena in dna. V sredini je napis D-Link, uokvirjen v srebrni barvitanek okvir.
Pri oblikovanju dna primera so razvijalci preživeli celotno zasnovo. Za stabilnost na vodoravni površini so predvidene štiri noge. Obstajajo tudi luknje, skozi katere lahko pritrdite stenski usmerjevalnik. V centru je informativni panel, ki vsebuje informacije o napravi D-Link DIR-615 (firmware, MAC naslov, geslo, PIN, itd.). Na desni strani je gumb za hiter dostop za Wi-Fi (možnost aktivacije /deaktivacije). Zadnja stran je plošča z internetnimi in LAN priključki. Zadnje štiri Na straneh sta odstranjena dva antenska kabla. Na desni strani je tudi priključek za priključitev napajalnika in gumb za ponastavitev.

D-Link DIR-615: Značilnosti naprave

Ko ste naleteli na značilnosti videza, lahko začnete preučevati značilnosti usmerjevalnika. Poglejmo si glavne:
 • Dimenzije in teža: 193x116.8x30.5 mm, 340 str
 • Vrste povezav: PPPoE, fiksni in dinamični IP, PPTP, L2TP.
 • LAN vrata: štiri.
 • Vrata WAN: ena, tip - Fast Ethernet.
 • Pasovna širina: 24 GHz.
 • Število anten: dva, tip - zunanji, spremenljivke, dobiček - 2dBi.
 • Standardi in dovoljena hitrost: 80211 n (do 300 Mbit /s), 80211 b (do 11 Mbps), 80211 g do 54 Mbps.
 • Število kanalov: 11.
 • Kodna koda: WPA /WPA2-Personal, WPA /WPA2 Enterprise.
 • Povezava

  Da bi pravilno namestili usmerjevalnik, morate pregledati priročnik. Ne obstajajo samo lastnosti D-Link DIR-615, ampak tudi povezovalna shema. Prva stvar, ki jo boste morali obravnavati s kabli. Škatla ima napajalnik z okroglim vtičem. Slednje je potrebnoVstavite v ustrezen priključek na zadnji plošči. Po tem mora uporabnik napravo povezati z osebnim računalnikom ali prenosnim računalnikom z vmesniško žico. En konec se priključi na katerikoli LAN priključek
  , drugi pa na računalnik. Zdaj lahko greste na kabel ponudnika. Zanj je na usmerjevalniku poseben priključek z oznako Internet.
  Za preverjanje pravilne namestitve morate omogočiti obe napravi (računalnik in usmerjevalnik). V računalniku odprite brskalnik in vnesite omrežni naslov usmerjevalnika. Proizvajalec uporablja standardno digitalno kombinacijo - 1921680.1. Po potrditvi vnosa, preden uporabnik odpre okno s poizvedbo za prijavo in geslo. V prvi vrstici morate vtipkati besedo admin z majhnimi črkami v angleščini. Isto se vnese v vrstico "Geslo". D-Link DIR-615 ima jasen spletni vmesnik. Če se meni prikaže v angleščini, ga lahko spremenite v ruski jezik. Če želite to narediti, kliknite Napredne nastavitve in pojdite na jeziček Jezik. Meni ima možnost hitre nastavitve, ki jo lastnik lahko uporabi za nastavitev glavnih parametrov. Najprej morate izbrati vrsto povezave. Nekateri od njih zahtevajo dodatno prijavo in geslo, ki ga posreduje neposredno ponudnik. Po tem morate ustvariti in zaščititi brezžično omrežje. Poskrbite, da bo preprosto, samo pomislite ime in izberite ustrezno šifrirno kodo, najbolj zanesljiva je WPA 2.

  Prednosti in slabosti

  Po proučevanju značilnosti usmerjevalnika D-Link DIR-615 lahkopoudariti svoje prednosti in slabosti. Zadnji uporabniki po protokolu 80211 n niso pripisali najvišje hitrosti interneta. Tudi med delovanjem se naprava segreje, kar vpliva na pasovno širino. Seveda obstajajo prednosti tega modela. Seznam vključuje: sprejemljivo ceno (povprečno 1500 rubljev), širok funkcionalen, priročen in enostaven meni, hitra nastavitev.

  Sorodne publikacije