Tehnologija tiskanja v trdnih barvah, prednosti in slabosti

Najbolj znani tiskalniki so ink jet in laserske naprave. Pred tem smo uporabili tudi matrične sorte. Tehnologije niso vzpostavljene. Danes obstaja več sodobnih tehnologij, ki daleč odtehtajo znane in znane vse naprave. To je trdno barvni tiskalnik. Kakšno napravo, katere prednosti in slabosti ima v lasti, je treba podrobneje obravnavati. To vam bo omogočilo, da sprejmete pravilno odločitev o izvedljivosti nakupa take naprave.


Pojav tehnologije

Trdni barvni tiskalnik (na sliki spodaj) je razvoj prejšnjega stoletja. Leta 1986 jih je podjetje Tektronix prvič uporabilo. Nova tehnologija je bila uporabljena pri tiskanju in založništvu.
Ta tiskalnik je bil potrošnikom na voljo leta 1991. Izdal ga je Phaser III. Cena modela je bila visoka. Privoščiti takšno tehniko ni mogel vsak kupec. Cena je bila okoli 10 tisoč dolarjev. Zato so podjetja za tiskanje začela kupovati takšno opremo. Uporabili so ga za ustvarjanje odtisov. V prihodnosti se je tehnologija izboljšala. Na trgu so obstajali razmeroma poceni tiskalniki. Ta tehnologija je bila razvita za barvno tiskanje. Združuje prednosti inkjet in laserskega tiskanja. Danes ta tehnologija še ni bila ustrezno razširjena. Vendar pa je postopoma pridobiva popularnost, tudi v Rusiji.

Način delovanja naprave in splošnega delovanja

NapravaSolid-state tiskalnik je zelo preprost. To zmanjšuje verjetnost okvar. Konstrukcija je sestavljena iz bobna, krmilnika in tiskalne glave. Laserske sorte imajo nasprotno veliko podrobnosti. Pogosteje se pojavljajo okvare zaradi zapletenosti naprave. Enostavnejša oblika je manjša verjetnost okvare njenih elementov.


Barvila z mehko barvo se vzamejo v obliki kapljic, ki najprej padejo na ogrevani kovinski boben. Šele po tem padejo posebni pigmenti na papir. Po tem barva hitro zamrzne. Ta tehnologija vam omogoča doseganje visoke hitrosti tiskanja. V tem primeru je kakovost slike visoka. Je blizu offset tiska. Značilnost polprevodniških tiskalnikov je pomanjkanje papirja. Nosilec je lahko papir, karton, film, kabriolet itd. To je značilnost te naprave od laserskih in brizgalnih tiskalnikov.

Barvila

Tehnologija in naprava tiskalnika s trdnim črnilom predpostavljata uporabo posebnih barvil. Narejene so v obliki majhnih palic. Njihova sestava vključuje vosek, eterična olja in posebne pigmente. V tem primeru so lahko palice 4 barve. Njihova kombinacija vam omogoča, da dobite vsak odtenek.
Palice, podobne vosku, so lahko modre, rumene, vijolične ali črne. Poleg tega se njihov začetni ton bistveno razlikuje od čisto prejetih odtisov na papirju. Na primer, temno modra vrstica po talilnem sistemu in risanje kapljic na papirju daje modro barvo.Vijolični ton na papirju se dobi s taljenjem temno rjave voskaste mase.
Palice za tiskalnike različnih proizvajalcev se razlikujejo po obliki. Zato jih lahko zamenjamo. V eni barvni posodi lahko postavite do 4 palice. Dodate jih lahko kadar koli. Tudi v procesu tiskanja lahko dodate brizgalni tiskalnik. Pomembno je spremljati gostoto sosednjih palic. Glavno palico je treba stisniti na keramično ploščo, ki jo tali v tekoče stanje.

Postopek ustvarjanja materiala za tiskanje

Okoli edinstvenih značilnosti je značilen postopek tiskanja tiskalnika s trdim črnilom. Proizvodnja odpadkov se imenuje njen učinek. Plošče na vosku so se stopile in odložile v ogrevan rezervoar. Tako lahko črnilo v tiskalni glavi ostane v tekočem stanju.
Pri porabi črnila se plošča vklopi in tali palice. Ko je rezervoar poln, se segrevanje ustavi. V tem primeru se zahtevana temperatura ohranja samo v glavi rezervoarja. Ima 1236 odprtin, ki v določenem zaporedju izčrpajo črnilo. Hkrati se šobe odprejo in zaprejo. S takšno tehnologijo je mogoče dobiti ločljivost do 2400 pik na palec. To zagotavlja rahlo premikanje glave v vodoravni ravnini. V sekundi lahko tiskalnik vrže do 30 milijonov kapljic črnila. To zagotavlja visoko hitrost tiskanja. Boben, ki vsebuje barve, se segreje manj kot glave posod. Na njem, pred tiskanjem, nanesite plast oljana osnovi silikona. Črnilo s padcem temperature postane viskozno. Približno 1/3 lista papirja se oblikuje na bobnu. Naprava nato vnese list, na katerega se prenese črnilo. Tukaj se barva popolnoma zmrzne. Postopek se nato ponovi.

Proizvodnja odpadkov

Tehnologija predstavljenega tiskanja se imenuje skoraj brez odpadkov. Tverdochernilnye tiskalniki imajo drugo vozlišče. Imenuje se pladenj za odpadke. To je zahtevano vozlišče vseh naprav te vrste.
Tehnologijo tiskanja lahko imenujemo brez odpadkov samo, če tiskalnik neprekinjeno tiska brez zaustavitve. Takšen postopek je mogoč samo v veliki tiskarni. V večini primerov se odpadki še vedno pojavljajo.
Ko je tiskalnik izklopljen, se ogrevanje ustavi. Vse črnilo je težko. Ko uporabnik ponovno želi nadaljevati tiskanje, bo sistem zagotovil posebno usposabljanje za napravo. V 15 minutah Izvedemo vakuumsko čiščenje šob. Del črnila se topi in se vstavi v pladenj za odpadke. Tu masa zmrzuje. Tiskalnika preprosto ne morete izklopiti iz vtičnice. V tem stanju bo del črnila vedno tekoč. V nasprotnem primeru je poraba materialov lahko precejšnja.

Koristi

Tiskalnik s trdo jedro z drugačno tehnologijo tiskanja, današnja tehnologija tiskanja. Ta smer je namenjena izključno za barvno tiskanje. V tem primeru ima takšna tehnologija veliko prednosti pred drugimi vrstami tiskalnikov.
Strokovnjaki pravijo glavno prednosttverdochernylnыh preprosto zgradbo naprave. To povečuje njihovo zanesljivost in kakovost. Tiskalnik je skoraj nikoli odmori prej vzpostavljeni rok proizvajalca. Prav tako podobni modeli so enostavni za vzdrževanje. Za tisk zahteva veliko manj barve. Bari črnila umazane roke. Preprosto izpolnite v ustreznih prostorih. Pri tej nalogi kos celo otroka. na voljo tudi s kompletom za vzdrževanje tiskalnika. To je treba redno spreminjati. Ta postopek traja tudi nekaj časa.

Pozitivni Mnenja strank

Printing Technology tverdochernylnыh tiskalnik je cenijo strokovnjaki in potrošniki. Ugotavljajo visoko zanesljivost in funkcionalnost naprav. Kupci pravijo, da je kakovost tiskanja takšnih naprav je zelo visok. To se med delovanjem naprave ne spremeni. Razlikuje tverdopechatnыe model laserske, brizgalne tiskalnike.
Barve so žive in kakovost tiskanja v primerjavi s slikami, ki ustvarjajo najdražji model laserskih naprav. Ne glede na vrsto papirja, črnilo ne širijo. Ta razširja obseg predstavljenih naprav. Na sliki je videti enotna, brez črt in drugih napak. Upoštevajte tudi nakup visoke hitrosti tiskanja. V trenutku, ko se naprava proizvede do 30 strani. Ti rezultati se lahko pohvali le dragih modelov laserskih tiskalnikov.

strokovnjaki Pozitivne povratne informacije

Glede na ocene tverdochernylnыh tiskalniki, ki zapustijo strokovnjaki lahkoupoštevajte številne pozitivne izjave. Ugotavljajo, da hitrost tiskanja ni le visoka, temveč je tudi zasnovana čim bolj popolno. Da, pri laserskih tiskalnikih je hitrost tiskanja zagotovljena s prisotnostjo na poti samo 2 listov. V tem primeru pogosto pride do težav z obtičanjem strani. Pri modelih iz trde plošče se naslednji list ne vnaša na pot, dokler se prejšnja stran ne natisne v celoti. Hkrati ostane hitrost visoka. Strokovnjaki ugotavljajo možnost tiskanja na različne medije. Uporabljate lahko tako tanek in trden papir, film, kot tudi druge medije, ki ne trpijo zaradi visokih temperatur. Barva se nanese na površino v toplem stanju. Takšna temperatura ne more poškodovati polimernih filmov. V takih napravah je poraba materialov za 90% manjša kot pri laserskih konstrukcijah. Pozitivno vpliva na okolje in gospodarnost tiskalnika.

Slabosti polprevodniških naprav

Enobarvna kartuša s črnilom ima tudi nekatere pomanjkljivosti. Tehnologija ne dovoljuje, da se naprava pogosto odklopi. Črnilo je treba hraniti v tekočem stanju. V nasprotnem primeru je za pripravo tiskanja potrebno veliko časa. Zato priporočamo, da pustite tiskalnik vedno priključen na omrežje. V tem primeru se za ogrevanje porabi določena količina električne energije. To zbira račune za plačilo javnih služb. Prav tako je treba povedati, da potem, ko tiskalnik prejme tiskalna opravila, potrebuje še 4-5 minut, da zaključi postopek. V nekaterih primerih je takoje nesprejemljiva.

Negativne povratne informacije strank

Enobarvni brizgalni tiskalnik, po mnenju strokovnjakov in strank, ima številne pomanjkljivosti. Glavni je videz podob. Črnilo se ne meša, ne nanaša se neposredno na papir. V glavi je to majhno število šob. Zlasti v svetlih območjih lahko vidite točkovno strukturo slik. Ta funkcija omogoča tiskanje fotografij. Zato je kvalitativni rezultat mogoče opaziti le pri tiskanju pisav, grafike. Tudi nalivanje slike mora biti trdno. Tudi tanke črte risbe ne smejo vsebovati.

Pregled strokovnjakov

Pomanjkljivost trdnih tiskalnikov je po mnenju strokovnjakov premajhna trajnost slike. Barvni sloj se lahko mehansko poškoduje zaradi mehanskih udarcev. Lahko se poškoduje dobesedno z nohtom. Zato lahko pomembne dokumente laminiramo. Toda pri segrevanju v stroju, ki prekriva folijo s plastjo filma, se lahko tanke linije rahlo zameglijo. Pravzaprav lahko takšna naprava zagotavlja kakovostne slike v ozkem razponu pogojev. Zato je njeno področje uporabe omejeno. Naprava se uporablja za ozek krog operacij v obsežni proizvodnji v tiskarski industriji.

Stroški

Različna podjetja svetovnega razreda se ukvarjajo s proizvodnjo tiskanih lesenih plošč. Ta tehnika ni namenjena za domačo uporabo. Mnoga podjetja raje ne kupujejo, temveč dajo v najem podobne naprave. Uporabiti jih je trebamasovni tisk vsak dan. Najcenejši model trdnega tiska, ki je danes predstavljen na domačem trgu, je Xerox Phaser 8560. Stroški tiskalnika so približno 35 tisoč rubljev. Hkrati je nakup paketa trdnega črnila je cena približno 3 tisoč rubljev. Dovolj bo, da natisnete tisoče listov. Hitrost tiskanja predstavljenega modela je 30 strani na minuto. Ni pomembno, kakšno podobo ustvarja naprava. Ob upoštevanju značilnosti trdnih barvnih tiskalnikov lahko sklepamo, da je vredno pridobiti. Takšne naprave se uporabljajo za ozko paleto operacij, ki se izvajajo v velikem obsegu. Za domačo uporabo ti tiskalniki niso primerni.

Sorodne publikacije