Kako in kje vstaviti pomnilniško kartico v prenosnik?

Vsak od nas se prej ali slej sooča s potrebo po delitvi z bližnjimi osebnimi fotografijami, jih doda na svoj računalnik ali družabno omrežje. Ni vsakdo ve, kako uporabljati pomnilniško kartico, zato bo članek govoril o tem, kje vstaviti pomnilniško kartico v prenosnik. Prav tako se boste naučili, kako prikazati zemljevid na vašem računalniku, kaj je flash kartica in za kaj je potrebna.

Flash kartica za prenosni računalnik ali bliskovni pomnilnik

V preprostih besedah ​​je majhen čip s tranzistorjem, ki se nahaja na njem. Danes je to zelo priročna naprava za shranjevanje informacij. Zaradi majhnosti, nizkih stroškov, trajnosti, kompaktnosti, hitrosti bliskovne kartice se pogosto uporabljajo v digitalnih prenosnih računalnikih in medijih. Žal pa vsi uporabniki PC-ja ne vedo, kako jih uporabljati. Poskusimo ugotoviti.


Micro SD Card

Za vprašanje, kako vstaviti pomnilniško kartico v prenosnik, bo spodaj podan podroben opis. Vsi novi prenosniki imajo vgrajen poseben vhod, tako da lahko povežete pomnilniško kartico. Če imate samo kartico micro SD brez vmesnikov ali adapterjev, se prenosnik ne bo vklopil. Vse potrebne slušalke ni težko najti v specializiranih trgovinah. V primeru, da imate vzorčno kartico, ki ne ustreza vaši reži (običajno mikro SD formatu), boste morali uporabiti adapter, ki bo vsaj dvakrat večji od mikro SD, in se povezati z zahtevanimi vrtnicami. Em On jenajpogosteje se nahaja na koncu ravnine prenosnika, kot je tipkovnica. Ugotovite, da je zelo preprosta - to je kratka razpoka v dveh centimetrih.


Oglejte si kartico v računalniku

Po preučitvi, kako vstaviti pomnilniško kartico v prenosnik, si morate ogledati zemljevid. Vstavite ga v adapter v računalnik. Čez nekaj časa boste na zaslonu monitorja videli informacije, da je bila zaznana nova naprava, in prikazalo se bo ustrezno okno. Bilo bi dobro, da takoj preverite kartico, da bodo virusni programi na njej, če jih imate, protivirusen.
Če se okno ne pojavi, najverjetneje ne boste imeli »AutoPlay« v računalniku. Potem ga morate odpreti sami. V ta namen pojdite v Moj računalnik in zaženite napravo, ki je tam ročno prikazana. Ponavadi se imenuje "izmenljivi disk", zato ga boste lahko našli. V oknu boste morali poiskati stolpec »Odpri mapo za ogled datotek«. Nato lahko z vsebino kartice naredite potrebne ukrepe.

Sorodne publikacije