MFP HP LaserJet PRO M125R: specifikacije, funkcije in pregledi

Kompaktna večnamenska naprava z odličnimi zmogljivostnimi lastnostmi začetne ravni naprave in visoko zmogljivostjo je HP LaserJet PRO M125R. Možnosti te univerzalne rešitve uglednega proizvajalca bodo podrobneje obdelane in podrobno pregledane.

Niche MFP
Majhna priporočena količina mesečnega tiskanja, skupaj z dokaj skromno ceno, kaže, da ta naprava, celo proizvajalec, spada med začetne izdelke. Ta MFU se bo popolnoma ujemala z vsakim domačim okoljem na račun svojih majhnih velikosti in bo lastniku omogočila, da brez težav popolnoma pokrije mesečni obseg tiskanja in kopiranja. Prav tako je zelo uspešno uporabiti obravnavane mednarodne finančne institucije in v majhni pisarni s 5 do 9 delovnimi mesti iz osebnega računalnika. No, za nekaj bolj natančno tehnični viri obravnavanega izdelka ne bodo dovolj.


Vsebina paketa

Tipična in popolna standardna dostavna lista za HP LaserJet PRO M125R. Proizvajalec je navedel naslednje:
 • MFU s celotnim kompletom vseh potrebnih pokrovov in pladnjev.
 • Zagonska kartuša s 70-odstotno kartušo s tonerjem.
 • Dokumentacija, sestavljena iz navodil za uporabo in garancijskih kuponov. Obstajajo tudi promocijske brošure za druge rešitve HP za tiskanje in reprodukcijo.
 • Vmesniški kabel, ki ga lahko uporabite za priključitev MFP na računalnik.
 • Kabelnapajalnik za napajanje obravnavane univerzalne naprave.
 • Paper: Characteristics

  Največja velikost papirja za večino proračunskih večnamenskih naprav je omejena na A4. Razmišljena rešitev za nekaj izjemnega v tem primeru se zagotovo ne more pohvaliti, največja oblika, na kateri je mogoče natisniti, je vseeno enaka A4. Seznam podprtih formatov v tem primeru dopolnjujejo A5 in B5. V njej je tudi črka. Druga pomembna značilnost obravnavane rešitve je, da lahko tiska na pole poljubne velikosti, manjše od A4. Najmanjša vrednost gostote listnega papirja za ta BFP je 60 g /m2, večina - 163 g /m 2. Zadnja vrednost vam omogoča, da junaka tega pregleda natisnete na dokaj gostem sijajnem ali mat papirju. Tudi v tem primeru, možnost tiskanja nalepk ali kartic.


  Hitri

  HP LaserJet PRO M125R se ponaša s precej dobro zmogljivostjo za cenovno sprejemljivo univerzalno rešitev. V načinu tiskalnika ali množitelja bo trajalo samo 95 sekund. Največje število strani, ki jih je mogoče pridobiti na njem, je 20. Ta vrednost velja predvsem za način tiskanja. Teoretično se lahko doseže tudi s preklopom na način kopirnega stroja. Toda v tem primeru bo hitrost bolj odvisna od upravljavca MFU. V primeru optičnega branja na tej večnamenski napravi lahko dobite 75 črno-belih kopij na minuto in 55 barv.

  Reševanje specifikacij

  Seveda razpoložljivost tehnologije laserskega tiskanja lastnikom tega MFP-ja ne omogoča pričakovati, da bo tiskalnik HP LaserJet PRO M125R tiskal z visoko ločljivostjo, kar je sama po sebi tehnologija tiskanja s črnilom. Največja ločljivost v tem primeru je 600x600. Ta vrednost se nanaša na način kopirnega stroja in tiskalnika. V načinu skenerja je univerzalna rešitev sposobna proizvajati slike z 24-bitno barvo in ločljivost je že 1200x1200.

  Povezljivost

  Komunikacija, določena v tej odločbi, je bila zelo skromna. Na voljo je samo ena vodilna vrata USB za izmenjavo informacij z osebnim računalnikom in pošiljanje digitalnih kopij zanje. Po drugi strani pa je to MFU na ravni proračuna in v tem primeru ni treba računati na nekaj več. Namestitev dodatnega vmesnika ali oddajnika bo znatno povečala večfunkcijsko napravo. Za proračunsko raven je to popolnoma nesprejemljivo.

  Kartuša

  HP83A - Ta vrsta kartušnega modela se uporablja v večnamenski napravi HP LaserJet PRO M125R. Ocene kažejo, da eno od njenih polnjenj v povprečju prejme 1000 enobarvnih kopij. Glede na to, da gre za proračunski razred, ni treba čakati več, kot je. Prav tako je treba opozoriti, da lahko kartuša natisne samo dokumente in slike v enobarvnem načinu in le ponovno napolni toner.

  Gonilniki

  HP LaserJet PRO M125R LaserJet BFP se ponaša zodličen nabor voznikov. To rešitev na ravni programske opreme podpirajo Windows, MacOS in celo Linux. Posledica tega je, da pri uporabi takega IFI ni pomembnih omejitev glede položaja programske platforme.

  Stroški večnamenske naprave

  Pri 12.000 rubljih je ocenjen laserski tiskalnik HP LaserJet PRO M125R. Glede na zmogljivosti in tehnične specifikacije se ta cena na prvi pogled zdi previsoka. Ampak, če upoštevate mesečni obseg tiskanja, prisotnost blagovnih znamk rešitev slavnega proizvajalca in nizke stroške potrošnega materiala, potem postane očitno, da je takšna cena povsem upravičena in da bi morala potekati.

  Mnenja

  Strokovnjaki in lastniki HP LaserJet PRO M125R se osredotočajo na določene slabosti. Vendar je treba preglede obravnavati z vidika, da gre za odločitev na začetni ravni. V skladu s tem pričakujejo, na primer, velik seznam podprtih vmesnikov v tem primeru ni treba. Kot fenomenalna hitrost, privzeto ne more biti. V ostalem je značilno, da MFU prvotnega razreda predstavi uglednega proizvajalca z večjo zanesljivostjo in sprejemljivo kakovostjo tiskanih izdelkov.

  Povzetek

  Odlična rešitev za majhne pisarne in domačo uporabo je HP LaserJet PRO M125R. Ta bo zajemal potrebo po tiskanju in obtoku dokumentov v tem primeru brez posebnih težav. Prav tako je njegov pomemben plus precej nizka cena tako same naprave kot potrošnega materiala. Drug pomemben dodatek je podpora za skoraj vse trenutne programske aplikacijeplatforme

  Sorodne publikacije