Dodatna oljna črpalka za VAZ

S pomočjo dodatne črpalke na peči VAZ je mogoče rešiti problem z nizko zmogljivostjo hladilnega sistema. Omogočite jo praktično na katerem koli domačem avtomobilu. Peč običajno deluje v povprečnih pogojih delovanja, vendar lahko povzroči okvaro pri izredno nizkih ali zelo visokih temperaturah okolja. V primeru, da bo temperatura zunaj plošče zelo visoka, se bo motor začel pregrevati. Če je temperatura zelo nizka, bo kabina zelo hladna. To je posledica dejstva, da grelec deluje slabo in ne more zagotoviti normalne temperature zraka v avtomobilu.

Kaj je črpalka?

Črpalka je tekoča črpalka, ki ustvarja previsok tlak v hladilnem sistemu. Pri tem pritisku tekočina kroži skozi vse šobe sistema in enakomerno odvaja toploto iz vseh segretih elementov. V večini avtomobilov imajo črpalke mehanski pogon iz pasu mehanizma ali generatorja za distribucijo plina.


Kar se tiče dodatnih črpalk, je njihova zasnova približno enaka kot pri standardu. To je veliko bolje, saj lahko tudi pri nizkih obratih ročične gredi (to je v stanju mirovanja) dosežemo učinkovito hlajenje. Celotna tekočina bo krožila po kanalih z največjo hitrostjo, kar bo izboljšalo delovanje celotnega sistema. Bodite pozorni na dejstvo, da je za to hitrost še vedno treba dodati pritisk, ki ga ustvarja osebjePomp - nihče ne odstrani pri nadgradnji. Navsezadnje naloga ni zamenjati črpalko z drugimi, ampak izboljšati učinkovitost.

Ko gre za razmišljanje o namestitvi druge črpalke

, lahko dodatna pečica VAZ-2114 bistveno izboljša udobje avtomobila pozimi. Najpogosteje namestite dodatno črpalko v hladilni sistem v naslednjih primerih:

 • Če je temperatura zraka nad 30 stopinj, se motor v takih razmerah pregreje na kritično visoke vrednosti. Ampak samo, če je celoten hladilni sistem v dobrem stanju. Zato je pred namestitvijo dodatne črpalke potrebno zagotoviti, da hladilni sistem deluje pravilno.
 • V primeru, da je v zmrzali peč hladna v stanju mirovanja, in temperatura motorja je na indikatorju armaturne plošče, v območju delovanja.
 • Toda taki problemi se ne pojavljajo vedno in ne v vseh avtomobilih. Glavno merilo je popolna uporabnost vseh hladilnih elementov. Če termostat ne deluje, potem nobena dodatna črpalka v tem primeru ne bo pomagala. Najprej morate popolnoma prehiti sistem, namestite nove cevi in ​​objemke, ročaj spoje s tesnilom. In šele nato izvedite posodobitev.

  Kateri stroji imajo lahko težave?

  Zelo pogosto se te težave pojavljajo v avtomobilih 9. družine, pa tudi v 14., "na desetine", pa tudi v "Gazeli" in "Volgah". Izjema je le model GAZ-31105. Na tem vozilu se lahko zgoraj navedene napake pojavijo tudi pri normalnih temperaturnih pogojih.Težava je v tem, da je tekočina v sistemu zelo velika in da moč črpalke ni dovolj.
  Prosimo, upoštevajte, da vgradnja dodatne črpalke na peč "Gazelle" ni potrebna, če je v normalnih temperaturnih pogojih čezmerno segrevanje motorja ali okvara peči. Če je temperatura v območju od -25 do + 25 stopinj, bo normalni operacijski sistem hlajenja v tem primeru deloval normalno. Če pride do okvare, je treba poiskati okvaro, ki je običajno v glavni črpalki ali termostatu. Včasih pride do zamašitve radiatorjev.

  Izbira črpalke

  Stalne črpalke uporabljajo pogon iz jermena razdelilnika plina, generatorja in tako naprej. Toda dodatne črpalke na pečici 2114 so običajno narejene na osnovi električne črpalke. Pogosto motoristi uporabljajo električne črpalke, ki so nameščene na avtomobilski blagovni znamki Gazelle. Ta enota ima zelo visoko zmogljivost, saj ni vedno kakovost montaže zelo dobra. Zato je treba pred vgradnjo takšne črpalke popolnoma razstaviti, zatesniti vsa tesnila s tesnilnim sredstvom, nato zbrati in počakati vsaj 24 ur, da se vse spojine posušijo. Vse, kar je bilo povedano zgoraj, je treba pripisati le starim vzorčnim črpalkam. Kot je za nove črpalke na Gazelle, imajo dokaj dobre kakovosti. Ampak po določenem času lahko še vedno dajo tok.

  Dobra alternativa za plin Gazelo je podobna tisti, ki jo proizvaja Bosch. Te enote so zelo kakovostne in tudi nekoliko drugačnedelovanje Vrtenje rotorja se izvaja pod vplivom magnetne sklopke. Črpalke poganja električni enosmerni motor. Ker se ta shema uporablja, je bilo mogoče znebiti tesnilnih povezav. V tem primeru je verjetnost uhajanja popolnoma izključena. Vendar pa obstajajo pomanjkljivosti. Najprej in predvsem to je visoka cena in nizka zmogljivost. Primerjamo dodatno črpalko z grobo "Bosch" z enoto "Gazele". Če črpalka Gazela proizvede približno 1.200 litrov na uro, je Boscheva črpalka samo 700 litrov.

  Kako namestiti črpalko

  Najbolje je vgraditi dodatno črpalko za peč v potopljenem prostoru in pod armaturno ploščo. Najboljše seveda, seveda, namestite pod pokrovom, saj preveč zvoka pri delu ne bo prodrla v notranjost. Poleg tega se izgubite pred tveganjem vdora antifriza v kabini, če pride do nenadnega puščanja. Montaža enote se lahko izvede z dodatnimi nosilci. Za vsa vozila VAZ in GAZ je v šobi peči nameščena dodatna črpalka. Posledično boste dosegli vbrizg hladilnega sredstva v radiator, s precejšnjim povečanjem toplotne moči.
  Upoštevajte, da bo v tem primeru delo znatno povečalo pritisk v hladilnem sistemu. To lahko privede do okvare slabo opremljenih delov ali radiatorja. Zato je pred namestitvijo dodatne opreme potrebno v celoti diagnosticirati hladilni sistemokvaro je treba odpraviti.

  Priprava na vgradnjo črpalke

  Pred vgradnjo dodatne črpalke v pečico VAZ-2110 je potrebno popolnoma izprazniti sistem proti zmrzovanju. Po tem je potrebno rezati s šobo za rezilo, ki naj bi namestila črpalko. V reži je nameščena črpalka. Pazite, da puščica, ki je narisana na eni od vtičnic črpalke, pogleda na radiator. Označuje smer gibanja tekočine.
  Cevi, ki so nameščene na izhodu, morajo biti zavarovane z zanesljivimi objemkami. Priporočljivo je uporabiti vijak Norma, saj so zanesljivejši od vseh drugih. V prodaji lahko najdete izdelke manj znanih proizvajalcev, ki imajo zelo ostre robove. Pri zategovanju preprosto prerežejo cev, kar je vzrok za pretok.

  Povezovalna vezja

  Upoštevajte, da je mogoče uporabiti skoraj vsako povezovalno shemo. To je odvisno od tega, kaj si sami postavljate cilje. V tem primeru, če postavite črpalko za močnejše hlajenje motorja, je priporočljivo, da jo priključite tako, da deluje vedno, ko je vključen kontakt. Črpalko lahko napajate neposredno iz akumulatorske baterije. Ampak morate se prepričajte, da je krog zaklenjen samo s pomočjo elektromagnetnega releja, ki se aktivira šele po obračanju ključa v ključavnici za vžig.
  V primeru, da je dodatna črpalka nameščena samo za izboljšanje delovanja peči v stanju mirovanja,Najbolje je, da priključite napajanje preko gumba. V tem primeru je treba vključiti elemente, kot so varovalka, rele, gumb za napajanje, baterija v napajalnem krogu. Elektriko lahko uporabite z enojnim vezjem. Kot "minus" stoji karoserija avtomobila. Če uporabljate takšno shemo, boste imeli možnost vklopiti črpalko, ko bo to potrebno.

  Katera shema je boljša?

  Bodite pozorni na dejstvo, da je najbolje namestiti dodatno črpalko in uporabiti shemo, ki jo je opisal. V prvem primeru, če bo vozilo delovalo v hudi mrazu, bo nadaljevanje delovanja črpalke povzročilo, da se motor normalno ne ogreje. V tem primeru bo prišlo do ustrezne napake.

  Kaj lahko pričakujete na koncu?

  Ko so vsi elementi nameščeni in priključeni na shemo, je treba opraviti preskuse v delu. Poskrbite, da bo antifriz napolnjen s sistemom - zagon črpalke brez njega je strogo prepovedan, saj bo to pripeljalo do neuspeha. Minimalni čas delovanja črpalke med preskusi - 1 ura. Pri tem pazite na vse sklepe in spoje, da odkrijete uhajanje. Če se ne zaznajo, morate preveriti sistem, ki se izvaja na poti. Navsezadnje je lahko črpalka v stanju mirovanja stabilna, vendar z naraščajočim pritiskom preprosto zavrne. V primeru, da je vse delo opravljeno pravilno, bo v salon vstopil toplejši zrak. Poleg tega se bo motor tudi pri visoki obremenitvi dobro ohladil.

  Sorodne publikacije