Kako onemogočiti varni način Android: metode in navodila

Mnogi uporabniki osebnih računalnikov vedo, da je v operacijskem sistemu Windows Vista na voljo varen (tehnični) način. Omogoča vam popraviti nekatere podatke, ki niso na voljo med običajnim prenosom, ali popraviti težave.

Mobilni telefoni delujejo na podobnih operacijskih sistemih in obstajajo tudi varni načini. Android ni izjema. Nekateri uporabniki se soočajo s težavami ne le z vključitvijo, temveč tudi tako, da izklopijo lupino.

Kaj je varni način?

Za razliko od OS Windsor na platformi Android, se ta način uporablja za prenos "čistega" sistema, torej brez aplikacij in pripomočkov tretjih oseb. To vam omogoča sledenje navzkrižni programski opremi in njeno odstranitev. Ta postopek vam omogoča, da se znebite zaviranja, medsebojnih povezav in drugih zaostankov v vmesniku in pri delu programov za odpadke.


Pojdite na to lupino za razvijalce - en problem, ampak kako onemogočiti varni način "Android" - še en popoln. Malo, ki lahko obrnejo telefon v normalno smer, zato preberite članek in "zdravite" pripomoček. Torej, poskusimo ugotoviti, kako izklopiti napravo Android in jo narediti najbolj neboleče tako za napravo kot za uporabnika.

Izpraznitev akumulatorja

To je najlažji način, ki ne zahteva nobene programske opreme in posebnega znanja. Preden izklopite napravo Android, se prepričajte, da je baterija pripomočka polna vsaj 30%. Potem ga izvlecitepočakajte 30 sekund in baterijo znova namestite.


Po vklopu naprave mora začeti delovati v običajnem načinu, to je brez tehničnih ali servisnih lupin. Slaba stran je dejstvo, da vse naprave nimajo odstranljive baterije, zato smo prebrali še več.

Gumb "Home"

Večina pametnih telefonov ima mehanski gumb "Home". Vse, kar morate storiti, preden izklopite Android, je, da ponovno naložite pripomoček in ga držite, dokler ne naložite celotnega OS. V nekaterih kitajskih pametnih telefonih ("Meizu" ali "Xiaomi") namesto tipke "Home" potrebujete tipko za glasnost v položaju "+" ali "-" (morate poskusiti).

Ponastavitev nastavitev na tovarniške nastavitve

Če vam ne ustreza nobena možnost, lahko pripomoček s servisnim menijem ponastavite na tovarniške nastavitve. To storite tako, da ponovno zaženete napravo in držite gumb za vklop, tako da pritisnete tipko za povečanje glasnosti (ali zmanjšanje). Naj se prikaže "Android", ki leži ob strani. V menijih morate izbrati nekaj, kot je Wipe Data ali Factory Reset. S pomočjo rockerja izberemo potrebno in potrdimo z gumbom za zaustavitev. Edina stvar je pojasniti, da so vsi podatki izbrisani, zato se prepričajte, da naredite varnostno kopijo.

Sorodne publikacije