Chevrolet Camaro: fotografija, opis, značilnosti, leto izdaje in značilnosti avtomobila

Popolnoma vsaka oseba je član takšnega kultnega ameriškega športnega avtomobila Chevrolet Camaro. Izdelana je bila od leta 1996 do leta 2002, vendar je bila v letu 2009 sprejeta odločitev za nadaljevanje proizvodnje. Danes je šesta generacija. O vsaki od njih se lahko pogovarjate dolgo časa, zdaj pa bomo govorili o najbolj zanimivih značilnostih.

Prva generacija

Prvi model modela Chevrolet Camaro se je začel septembra 1966. Avto s tako izrazitim športnim silhuetom, dolgim ​​pokrovom in nazaj premaknjenim avtomobilom je hitro pritegnil pozornost poznavalcev lepih avtomobilov. Značilnosti, ki jih je imel močne (za tiste čase). Pod pokrovom osnovnih izvedb je bil na voljo šestvaljni motor 140 konjskih moči. Vendar pa je bil še en model Chevrolet Camaro SS - močan avto, ki združuje izboljšano podvozje, živahen videz in 65-litrski motor za 325 ali 375 "konjev". Obstajajo tudi različice SS z enoto 57 litrov. Moč takih motorjev je bila 295 KM.


Avto v kompletu SS je imel edinstven emblem, okvir prednjega pokrova in imitacijo prezračevalnih odprtin na vrhu. V poznih 60-ih se je videz avtomobila nekoliko spremenil. In očitno na bolje. Ne brez razloga, "Camaro" leta 1969 je bil priznan kot najboljši avto v zgodovini tega skrb.

Druga generacija

Leta 1970 je koncern občinstvu predstavil nekoliko bolj eksotičen avto. Novi Chevrolet Camaro, slika spodaj, se zelo razlikuje od brutalnih predhodnikov njegove gladkelinije in eleganten sprednji del. Zahvaljujoč velikemu stranskemu steklu in pomanjkanju povprečne police, je avtomobil začel izgledati racionalno, celo gladko. Toda tukaj je v tehničnem smislu zasnova enaka. Inženirji so izboljšali vodljivost in avtomobil je postal pravi športni avto.

Vendar pa je bilo treba 38-litrski motor opustiti, saj je avto postal težji. Zamenjal ga je 155 konjskih moči 4 litrov. Na naročilo je bil na voljo V8 (300 KM) in 57-litrski 350 c. i d različnih zmogljivosti. Tudi različice so bile na voljo v kompletu Super Sport. Leta 1980 je zamenjal vrstni 6-valjni motor z obliko V. V 12 letih izdaje je koncern proizvedel skoraj 2.000.000 izvodov. Kljub temu, da so v tistem času prevladovali težki časi, je Chevrolet Camaro II postal najbolj uspešen v zgodovini te blagovne znamke.

Tretja generacija

Njen razvoj se je izvajal od sredine 70. let. In ko je leta 1982 novost vzbudila pozornost javnosti, je postalo jasno, da čas ni bil zaman. Pojav tretje generacije Chevrolet Camaro je takoj zasenčil druge športne kupeje v ZDA, zaradi česar so zastareli. Novost je ohranila prepoznavne lastnosti: kratek krmilnik, velika stranska okna, dolgi pokrov motorja in odlična vodljivost. Po zadnjem merilu je bil "Camaro" priznan kot izdaja "Motor Trend" kot najboljši avto leta 1982. V primerjavi s predhodnikom je postal krajša medosna razdalja (7 palcev) in zmanjšana teža (kar 250 kg).
Prav tako je prvič na Chevrolet Camaro, katerega značilnosti so bile vedno spektakularne, postavljen skromen 25-litrski motor z 90 konjskimi močmi. In njegova moč bi morala bitiza tako lahek in kompakten avto je bilo dovolj. Ponujena je bila še 100-močna 28-litrska enota in Z28-paket športnih možnosti. Leta 1987 je koncern prvič v 20 letih izdal odprto različico "Camaro". Hkrati je v tej modelski liniji obstajalo še več modelov - osnovni Sport Coupe, udobna variacija LT, športnega avtomobila Z28 in tudi ekstremni avtomobil IROC-Z. Enako raznolika je bila tudi linija motorjev.

Četrta generacija

Med letoma 1993 in 2002 je koncern izdelal model Chevrolet Camaro s štirimi motorji. Njihova zmogljivost je bila 162200279 oziroma 305 konjskih moči. Nekaj ​​poskusov z videzom - prvič, model je bil izdan z dvema žarnicama na enem žarometu in od leta 1997 je začel izdelovati avtomobil z integrirano optiko.
Leta 2002 je bila napovedana prekinitev proizvodnje legendarnega avtomobila. Odločili so se za zaprtje tovarne v Kanadi, kjer so bili izdelani modeli. To ni bilo presenečenje, saj se je prodaja v letu 2002 zmanjšala kar za 26%. Vendar naj bi avto lepo šel. Leta 2002 pa se je pojavila najnovejša poslovilna novost v salonih. Chevrolet Camaro 35. obletnica - tako je postalo znano. Avto je bil izdan ob 35. obletnici modela. Opremljen je bil s 345 konjskim motorjem V8 LS1 s 17-palčnimi aluminijastimi kolesi, pnevmatikami Goodyear F1 in izpušnim sistemom.

Peta generacija

Povratek legendarnega Chevrolet Camaro je sprožil hitenje. Čeprav je bil koncept modela prikazan v prvih dneh leta 2006. Leta 2008 je bila uradno predstavljena novost v petih različnih sklopih. Ponujenamotorji z impresivnimi indikatorji - 304426 in 400 "konji". Leta 2011 je bil V6 motor 312 konjskih moči.
Leta 2012 je pozornost navdušencev avtomobilov postala "Camaro" v kabrioletu. Lahko ga kupite v osnovni različici in v SS-kompletu. V istem letu so se spremembe dotaknile tudi motorja V6. Prejel je novo črpalko za gorivo, lažje sestavne dele, šobe. Motor je postal lažji za kar 91 kg, njegova moč pa je znašala 323 litrov. z In tudi v okviru 5. generacije sveta je bila uvedena različica ZL1 z vmesnim hladilnikom in mehanskim kompresorjem. Pod njenim pokrovom je 62-litrski V8 motor razvil 580 "konjev". Pomembna značilnost avtomobila je postala tudi vrtilna gred MagneRide in 6-stopenjska "mehanika" z dvojno sklopko.

Šesta generacija

Trenutno je zadnja. Chevroletov model šeste generacije Chevrolet Camaro je bil predstavljen svetu leta 2015, 16. maja. Temelj novosti je bila korporativna platforma Alpha, okoli 70% rabljenih delov je bila razvita posebej za to različico. Oblikovalci so popolnoma posodobili notranjost, inženirji so preuredili zadnje in sprednje vzmetenje, izboljšali pogon. Toda na površini novosti nekaj spominja na model prve generacije. Podobnosti se dodajo tudi sprednjemu delu, ki ga razčlenimo z ozko linijo optike in trakovi rešetke hladilnika, kot tudi izločene žaromete.
4-valjni 2-litrski motor, opremljen s turbopolnilnikom (275 KM), je standard. Ta enota je naredila novost najbolj ekonomičnega "Camaro" iz vsega, kar je bilo prej proizvedeno. Tudi za 335-litrski 36-litrski motorLT modeli Urejeno je po naročilu. Tudi v seriji modelov je športna različica SS s prvotno rešetko hladilnika, ki je prekrita s celicami, in 62-litrski 445-hp motor. Obstaja tudi različica ZL1. To je resnično zmogljiv športni avtomobil z 640-močno 62-litrsko enoto. Vse izvedbe so standardno opremljene s 6-stopenjsko "mehaniko", vendar je na zahtevo na voljo 8-stopenjski "avtomatski stroj". Nazadnje je treba povedati nekaj besed o posodobljenem "Camaro", ki je bil predstavljen javnosti aprila 2018. Videz se je bistveno spremenil, postalo je tudi znano, da bo SS prejel 10-stopenjski avtomatski menjalnik in nov sistem zabave.

Sorodne publikacije