Baterija za sončne baterije: pregled, funkcije, značilnosti, značilnosti in načelo delovanja

V sodobnem svetu so ljudje pogosto začeli uporabljati sonce, saj je to čudovita nadomestek za kateri koli drug vir energije. Trenutne tehnologije omogočajo uporabo sončnih kolektorjev za ulično razsvetljavo. Prav tako se pogosto uporabljajo za ogrevanje domov. Trenutno ta vir ni nenavaden za dachas, katerih oprema v poletnem obdobju deluje posebej za tako elektriko.

Splošni opis

Kaj je solarna baterija? To je naprava, ki ima veliko število fotovoltaičnih celic. Povezani so v en sistem. Žarki naše svetlobe morajo padati naravnost na baterijo. Šele takrat se energija pretvori v tok.


Na območjih, kjer so sončni dnevi v letu zelo številni, se praviloma vzpostavijo sistemi. Na delovanje teh baterij vpliva širina. Daljši od pola bo sistem, več sončnih žarkov bo prejel. Treba je opozoriti, da v srednjem pasu v zimskem času takšne baterije ostanejo aktivne. Omogočajo vam, da zmanjšate porabo običajne električne energije, poleti pa je mogoče presežni tok prodati tudi drugim uporabnikom. Solarne baterije so na voljo v več vrstah. Obstajajo monokristalne, polikristalne in tankoplastne variante. Če je treba zmanjšati skupno odvisnost od neposrednega udarca sončnih žarkov, izberite drugo možnost. Kristali so tukajusmerjene v različne smeri. Te baterije so najpogosteje kupljene. Uporabljajo se za pokrivanje zasebnih ali javnih zgradb. Prav tako so zdaj na voljo sistemi za ulične svetilke, ki delujejo na sončnih kolektorjih. To lahko znatno prihrani mestni proračun.


Gadgeti

Prej ljudje niso namestili sončnih kolektorjev v svoje domove, ker so bili dragi. Zdaj takšne naprave proizvajajo domači proizvajalci, zato se konkurenčnost povečuje. Zato cene začnejo padati. Tudi vsako leto je na voljo cenovno ugodnejša storitev. Zaradi takšnih tehnologij je mogoče obvladati ne samo osvetlitev celotne parcele in hiše, temveč tudi v celoti zagotoviti delo gospodinjskih aparatov. Vendar to zahteva baterije za zaščito pred soncem. Power Bank - ena od njih. O tem bomo govorili spodaj. Prav tako morate kupiti krmilnik in pretvornik, ki pretvarja tok iz ene vrste v drugo.
Sedaj lahko tak komplet kupite v kateri koli specializirani trgovini. V prodaji so majhni sistemi - mini elektrarne. Učinkovite bodo pri dajanju ali doma. Takšni kompleksi lahko delujejo približno 24 ur. Njihova moč je 235 voltov. Pri tem indikatorju mora biti baterija za solarno baterijo 25 kWh proizvedene energije.

Baterije za baterije

Naprave, ki za svoje delo uporabljajo naravno energijo, imajo precejšnjo pomanjkljivost. Sestavlja ga dejstvo, da so vsi naravni pojavi ali kaj podobnegaveter, plimski dotok ali naša svetloba, nestabilna. Zato so baterije v takšnih energetskih sistemih pomembni elementi. Če je Sonce, potem je v poletnih dneh njegov presežek, v oblaku je slabost, ponoči pa sploh ni. Zato baterije v enem časovnem intervalu proizvedejo veliko več energije, kot je potrebno za delovanje naprav, v drugi pa prenehajo delovati. Da bi zagotovili stabilnost sistemov, potrebujete sončne celice. Omogoča neprekinjeno uporabo virov. Takšne naprave prosto zavirajo vsako preobremenitev v sistemu, s katero fotomoduli ne morejo ravnati. Baterije lahko kompenzirajo proizvodnjo električne energije v oblačnem vremenu in zagotavljajo pokritost z dnevno svetlobo.

Načini priključitve baterije

Ena baterija za sončno baterijo ne bo dovolj. Da bi zagotovili popolno delovanje elektrarne, morate uporabiti več naprav istega tipa. Zaželeno je, da so bili celo iz ene serije, potem pa vse značilnosti sovpadajo. Če želite povečati skupno zmogljivost sistema, morate uporabiti enega od treh načinov za povezavo podatkov o bateriji. Gre za vzporedno, zaporedno ali kombinirano povezavo. Vzporedno se primerjajo zmogljivosti razpoložljivih baterij in jih primerjajo s skupno uporabljeno napetostjo. V primeru serijske povezave se zadnji sešteje. Traja le eno baterijo, ne skupno.
Trenutno se najpogosteje uporabljajo kombinacijepovezavo Ko je treba povzeti zmogljivost in napetost. Vendar ima ta metoda svoje pomanjkljivosti. S tem priključkom so lahko baterije za sončno baterijo neuravnotežene. Posledično bo skupna napetost enaka, kapacitete pa se bodo začele spreminjati. Zaradi tega se nekatere naprave ne bodo zaračunavale, druge bodo polnjene. Skladno s tem se bo zmanjšala njihova življenjska doba. Zato je v kompletu potrebno kupiti poseben krmilnik, pa tudi skakalce, s katerimi lahko poravnate napetost baterij.

Značilnosti akumulatorskih baterij za heliosisteme

Baterija mora izpolnjevati vse zahteve električnega omrežja. V skladu s tem so takšne naprave potrebne za vzdrževanje nenehnih ciklov polnjenja. To naj bi se samodejno izpraznilo, obseg delovnih temperatur pa je visok. Trenutno se izdelujejo posebne sončne baterije, ki so namenjene za neposredno uporabo v takšnih omrežjih. Če uporabljate te naprave, se bo nakup baterij v celoti izplačal. Če govorimo o omrežnem inverterju, potem je potrebno pretvoriti elektriko za zagon gospodinjskih aparatov.

Merila za izbiro

Zelo pomembno je, da baterijo pravilno dvignete in potem bo solarni sistem deloval čim bolj učinkovito. Bodite pozorni na več parametrov. Najpomembnejša je zmogljivost. Izračunati ga je treba na podlagi zahtevane porabe električne energije. Ta kazalnik je treba povečati za 50%. Zato morate razmisliti, kakšna je baterija sončnabaterij, ki imajo dovolj moči. Praviloma imajo srednje naprave lahko do 4 dni.
Pri izbiri energijske baterije morate biti pozorni na cikle praznjenja in polnjenja. Izbrati morate napravo, ki bo hitreje odpuščena. Tudi, ko pogledate nakup, si oglejte številke v dokumentaciji. V spremnih dokumentih je vedno zapisano število ciklov praznjenja. Tako lahko zdržijo življenjsko dobo baterije. Prav tako je obvezna stopnja samoizpustitve na mesec.

Power Bank s solarno baterijo 50.000 m.

Trenutno je na voljo informacija, da je solarna baterija v bateriji Power Bank. In zdaj priljubljena v spletnih trgovinah dvomljive kakovosti naprave za 50 tisoč čarovnik. V specifikacijah, ki so jim priložene, pišejo, da lahko polnijo iPhone do 25-krat. Dovolj bo, da ga preprosto postavite na sonce, počakajte malo in naprava bo znova pripravljena za delo. Vendar pa to ni ravno tako. Nadalje poglejmo nekatere vidike, ki jih je treba obravnavati, da ne bi kupili nepotrebne stvari.

Teža

Poglejmo značilnosti prenosne naprave, ki vam omogoča polnjenje telefona in druge opreme. Ta naprava mora biti lahka in majhna (če je prenosna). Teža ene take baterije bo 30 g, z zmogljivostjo 2000 mA. Power Bank za 20 tisoč mAh, glede na to, da ima naprava tudi pomnilniške elemente, ohišje, žetone in druge dele, bo tehtalo približno 500 gramov.teža več kot kilogram.

Polnjenje od sonca

Na žalost številni proizvajalci ne navajajo značilnosti, povezane s časom polnjenja, na zunanje baterije sončnih celic. Vendar jih je precej realno izračunati. Za en svetlobni dan se polnjenje lahko doseže le z 0,3%. V skladu s tem bo naprava "dosegla" največ 260 dni. Vendar sonce ne sije okoli uro, tako da niti baterija niti telefon ne bosta nikoli polnjena. Mnogi strokovnjaki poudarjajo, da bodo sončni kolektorji na takšnih napravah dovolj za napajanje LED naprave, ki poroča o izpraznitvi baterije.

Druge prenosne sončne celične baterije

Zgoraj je bilo prikazano, da na sončni celici z zmogljivostjo 50.000 MAG ni zunanje baterije. Toda podobne naprave z manjšo močjo se proizvajajo varno. So profesionalni. Solar Laptop Charger je odlična možnost. Ta naprava je zasnovana za 11 tisoč čarovnikov. Deluje iz sončne baterije, ki omogoča polnjenje ne le mobilnih naprav, ampak tudi prenosnih računalnikov. Stroški takšne zunanje baterije na banki Solar Power Power Bank bo do 7 tisoč rubljev. To je dobra naprava - IconBIT FTB 23000S. Njegova moč je 23 tisoč čarovnikov. Ta naprava tehta 650 g, zato jo nosite s seboj nekoliko neprijetno. Površina naprave - plastika, ki lahko prenese udarce in pade. Zaradi dejstva, da je svetel vložek, ta naprava navdušuje s čudovito obliko. Ta zunanja baterija za solarni telefon ima posebno ploščo na sprednji strani. RazumetiKar se tiče napolnjene naprave, je treba pogledati LED. Štirje so. Ta naprava se lahko polni ne samo telefonov, ampak tudi prenosne računalnike, saj je izhodna moč je do 3 A. Spodaj je diagram sončne baterije. Glavni elementi so akumulatorji, razsmerniki, krmilniki in sončni kolektorji.

Izbira prenosnega sončnega akumulatorja

Da bi se izognili napakam pri izbiri naprave, morate razumeti, kaj potrebuje baterijska moč. Za polnjenje tablet in pametnih telefonov je dovolj naprava, ki ima indikator 5.000 čarovnikov. Če boste morali hraniti prenosnike, bo delovala Power Bank z napetostjo 220 voltov. Izhodni tok mora biti vsaj 3 A. Polnjenje baterij iz sončne baterije - postopek je dolg. To je treba razumeti in upoštevati pri načrtovanju uporabe njihove opreme. Močnejša je naprava, večja je njena velikost. Popolnoma so odvisni od zmogljivosti, velikosti plošče in razpoložljivosti dodatnih funkcij. Zato je lahko prenosna baterija s sončno baterijo precej težka in dimenzionalna.

Povzetek

Pri nakupu baterije in samega sistema morate biti previdni in previdni. Pri namestitvi ne smemo pozabiti na varnost. Nato bo hiša in njeni prebivalci v popolnem redu, prihranki električne energije pa bodo maksimalni.

Sorodne publikacije