Chromakey je tehnologija za medijsko okolje

V tem članku bomo govorili o hromakey. Pomen besede v našem času je znan skoraj vsem, mnogi jo imenujejo zeleno ozadje, vendar je le ena od barv. In v članku boste spoznali vse. Poleg tega bomo govorili o zgodovini videza te tehnologije in se dotaknili mnogih vidikov, ki bodo izboljšali fotografiranje. Ko preberete članek do konca, boste razumeli, kaj pomeni trenutno medijsko okolje hromakay.

Zgodovina

Chromakey je tehnologija, brez katere si sedanje televizije ni mogoče predstavljati. Še več: mnogi video blogerji so ga začeli uporabljati za izboljšanje kakovosti prizora. Vendar se spomnimo zgodbe o nastanku koncepta. Kaj so direktorji naredili za izum kroma in ko je začel vstopati v množice?


Na začetku, ko digitalne in televizijske tehnologije niso obstajale ali so bile na nizki ravni, je bila v kinematografiji uporabljena metoda za kombiniranje prizorov z ozadjem. Tu so imena treh tehnologij tistega časa: "frontproject", "ripeproektsiya" in "lutajoča maska". Če jih pogledate v primeru, lahko najdete podobnosti s trenutnim chromacom. V bistvu je kromatica - to je tehnologija zadnjih let, ki se je včasih le izboljšala in izboljšala do popolnosti. Bistvo je bilo, da na okvir postavimo okvir. Prva dokumentirana uporaba te metode je bila leta 1898. Uporabil ga je George Albert Smith. Leta 1903 je režiser Edwin Porter v filmu »Velika ropa vlaka« vlekel okno s črno krpo, da bi uporabil dvojno razstavo.


Uporabljeno je bilo tudi belo platno. Leta 1920 je to storil velik množitelj, Walter Disney. Enako je bilo potrebno, da bi animacijo združili z igralci v filmski sceni Alice Comedies. Hromakei, ki ga poznamo, je leta 1930 ustvaril studio RKO Pictures. To je bilo modro ozadje.

Tehnologija

Iz navedenega lahko sklepamo, da je vrednost kromatike za kinematografijo neverjetna. Zdaj pa se pogovorimo o tehnologiji fotografiranja. Povsod uporabljamo dve barvi kromatike - zeleno in modro. Razlaga je preprosta - te barve ne najdemo na človeškem telesu. Vendar to ne pomeni, da lahko uporabljate samo dve barvi. Čisto teoretično lahko uporabite rumeno in rdečo. Dejansko je barva izbrana na podlagi številnih dejavnikov. Tako se filmi v kombinaciji pogosto uporabljajo v zeleni barvi. Toda snemanje v studiu vključuje uporabo modrega ozadja.

Modro ozadje

Toda poglejmo podrobneje. Modra barva ozadja se je dobro pokazala pri snemanju na film. To je mogoče pojasniti z dejstvom, da je bil v prihodnosti negativ natisnjen na črno-belem filmu z visokim kontrastom in prekrivnim filtrom, ki ni upošteval modrega kanala. Zaradi tega se je modro ozadje spremenilo v črno in z njim je bilo lažje delati, kar je povzročilo dvojno izpostavljenost.

Zeleno ozadje

Z izginotjem filma je modra hromakey izginila. Zdaj je navedeno zeleno, glede na to, da se v današnjem času uporabljajo digitalni fotoaparati, in to v svojihzavijte občutljivo na odtenke zelene. Izkazalo se je, da slika v zelenem kanalu vsebuje minimalno število zvokov. Kar močno vpliva na obdelavo takšnega okvira in njegove sestave. Mimogrede, zanimivo dejstvo je, da je iz modrega ozadja tudi zavrnil zaradi popularnosti kavbojke ta senca.


opombe

Chromakey je tehnologija, ki omogoča snemanje filmov visokega proračuna in amaterskih projektov. Toda v vsakem primeru ena tkanina ni dovolj. Spregovorimo o tem, kakšne nianse morate upoštevati pri fotografiranju s kromom. Prva stvar, ki jo je treba obravnavati, je razsvetljava. Treba ga je nastaviti tako, da ni prekrivanja in senc. Zaključek je, da bo bolj osvetlitev lažja, kasneje pa bo lažje obdelati videoposnetek. Uporabite Matte Chrome. Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je razlaga. Vse je odvisno od nastavitev fotoaparata. Če nepravilno nastavite osvetlitev, bo ozadje zelo svetlo ali zelo temno - sliki bo dodala hrup in posnetek bo slabe kakovosti.
NAVODILO: Osvetlitev osvetlitve ozadja (kromatica) naredite za dva reda velikosti svetlejša glede na odstranjen predmet. Tretja je leča. Tukaj je vse preprosto. Vzemite edino: tako, da ko uporabite dve sliki, izgledata naravno, da ju pripeljete na isti objektiv, z enako razdaljo zaslonke in ostrine.

Prednosti in slabosti

Ugotovili smo, da je chromakei tehnologija, ki pomaga pri razhroščevanju ene slike nadrugo Vendar nismo govorili o njegovem dostojanstvu in slabostih, zato začnimo takoj. Med prednostmi kromatice je mogoče razlikovati med dvema glavnima:
  • Snemanje z uporabo te tehnologije močno zmanjša stroške proračuna.
  • Z njim lahko postavite predmete v isti okvir, ki preprosto ne obstajajo v našem svetu.
  • Eno od slabosti kromatice je mogoče izpostaviti - kategorično izključuje uporabo predmetov v svoji barvi v okvirju. Vendar pa se ta odtenek lahko popravi s prekrivanjem mask v urejevalniku.

    Sorodne publikacije