ANT + tehnologija: opis in značilnosti

ANT + je protokol za brezžični prenos podatkov. Deluje pri 24 GHz (kot je Wi-Fi in Bluetooth) in ima nizko porabo energije, zato se uporablja v športni in medicinski opremi, kot so števci kalorij in hitrosti pedalov ter inteligentni domači sistemi. Standardizacija komunikacijskih protokolov pomeni, da lahko njihove podprte naprave komunicirajo med seboj brez dodatnih nastavitev. Klasičen primer tega je monitor srčnega utripa. Senzor je sposoben komunicirati z vsemi športnimi urami podjetja Garmin, ki podpirajo ta protokol, kot tudi z aplikacijo za zdravje pametnega telefona Galaxy S. Z napravo ANT + lahko uporabljate z vsemi podobnimi osebami.


ANT Alliance je odprta skupina z razvojem protokola, ANT Wireless pa je delitev podjetja Dynastream, ki je v lasti podjetja Garmin.

Priročnost za proizvajalca

Konzorcij ANT + vsako leto organizira konference za razvijalce, da bi se srečal z oblikovalci izdelkov in programerji. Tukaj so razprave in vodje izdelkov prosijo za nove profile za prihodnje funkcije. Poleg tega je to mesto, kjer startupi predstavljajo nove projekte in profile v upanju, da jih bodo proizvajalci licencirali, ali pa samo želeli sami izdelati stvari. Skupina tehnoloških razvijalcev ANT + od junija 2012 vodi Sebastian Barnovsky, ki se ukvarja z ustvarjanjem profilov - komunikacijski jezik za določeno vrsto informacij. Tako imajo podatki o srčnem utripu svoj profil, kot so moč, hitrost, frekvencaTo vam omogoča delo z napravami različnih blagovnih znamk, kar je dobro za vsakogar. Zaprti sistemi, kot je lastniški polarni jezik, preprosto nimajo perspektive o prihodnosti, kjer se razvija tehnologija ANT +.


Učinkovitost integracije

Torej, kaj se zgodi, če želi nekdo poslati nove informacije, ki niso v trenutnem profilu? Po Barnovsky je to mogoče na dva načina. Prva in najhitrejša možnost je, da ustvarite svoj profil, ki je potreben za hitro promocijsko prikazovanje izdelkov na trgu ali za skrivanje nečesa od drugih naprav. To lahko storite kadarkoli na ravni proizvajalca, kar močno pospeši razvojni cikel. Druga možnost je povabiti nov odprt profil ANT +. To je potrebno, recimo, če Speedplay želi prenesti pritisk podplatov ali hitrost pedal. To zahteva, da računalniško podjetje prejme te podatke in jim na zahtevo zagotovi različne elektronike za branje in prikazovanje. V tem primeru se bodo predstavniki podjetja Speedplay obrnili na ANT Plus in povedali, kaj potrebujejo.

Športni trener

Wahoo Fitness je blagovna znamka, ki spodbuja zmožnost povezovanja Bluetooth in izdaja naprav, usmerjenih v iPhone. Vendar je to podjetje, ko je prvič ustvarilo svoj profil za Kickr trenerja, sodelovalo z ANT +, da bi ustvarilo standardiziran profil trenerja. Tako boste lahko prodajali različne tipe in delali z različnimi spletnimi vadnicami. Obstoječi Kickr trenerji so bili posodobljeni po zadnji javni objavi, uporabnik pa bo moral tudi to storitiposodobite računalnik ali mobilno napravo.
Za vrednotenje profila obstajajo programi, ki lahko berejo njegove podatke. Kot rezultat sodelovanja med Wahoojem in Kinomapom so videoposnetki slednjih popolnoma integrirani z Kickr (in navsezadnje z drugimi trenerji). To je omogočilo, na primer, programsko opremo, da spreminja obremenitev, odvisno od višine ali drugih podatkov kurikuluma. Z drugimi besedami, tehnologija ANT + omogoča sinhronizacijo naporov videa in obratno. Ko zaženete program, išče kompatibilne senzorje, da vedo, kateri podatki bodo delali, zato morate programirati, kateri del informacij bo poslan na virtualni športnik na zaslonu.

Izdelki Kinomap

Glede na zagotovila razvijalcev obstaja povpraševanje po premium vsebini nad ogromno količino podatkov, ki jih ustvarijo uporabniki. Uporabite ga in odkrijte druge možnosti uporabe Kinomap Replya - nov odprti API, ki drugim razvijalcem omogoča prenos Kinomap vsebine prek lastne aplikacije tretje osebe. Lahko kupijo namensko pretočno uro ali prejemajo informacije neomejeno za mesečno naročnino, ki se nato prenese na končnega uporabnika. Obstaja tudi model usposabljanja za skupino za usposabljanje Kinomap, ki vam omogoča sledenje množici ljudi in povprečju njihovih prizadevanj za študij v telovadnicah.

Športni prikaz Sportiiiis

Kako se ta tehnologija še vedno uporablja? Podjetje lansira 4iiii športni prikaz Sportiiiis, ki je sinhroniziran z ANT + senzorji na kolesuUporaba preprostih svetlečih diod za prikaz trenutnega stanja treninga. Sistem je nameščen na vseh sončnih očalih in uporablja vrsto rdečih, rumenih in zelenih virov svetlobe, od katerih je zadnji v središču, kar pomeni, da je športnik nad ali pod ciljnim območjem. Glasovni ukazi zvočnika na hrbtni strani omogočajo širši nabor podatkov, vključno s srčnim utripom, močjo, hitrostjo in hitrostjo na pedalu.

Zunaj konkurence

Kaj pa Bluetooth? Glede na to, da je soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Quarq Jim Mayer kljub razmeroma nizki porabi energije tega komunikacijskega standarda, je edina delovna brezžična tehnologija za dejanske meritve moči ANT +. Njegova velika prednost je, da lahko prenaša podatke na eno napravo in bere - nekaj. To je pomembno za izdelke, kot so Sportiiiis in drugi (kolesarji bodo verjetno uporabljali kolesarski računalnik kot glavni zaslon). S tehnologijo Bluetooth je priključen na telefon ali kaj drugega in nobena druga naprava ne more slišati tega oddajnika. Primer koristi takšne rešitve v resničnem svetu je triatlon. Športno uro in računalnik za kolesa Garmin lahko priključite na merilnik moči in vsi imajo dostop do rezultatov meritev. Še en primer se nanaša na primer, ko je zaslon v ukaznem vozilu, vendar tekmovalec želi videti informacije na svojem računalniku. Verjetno je ne potrebujejo vsi, ampak glavna stvar je, da lahko uporabniki to storijo. Glede nas študijami približno 30% uporabnikov hkrati posreduje podatke na več naprav.

Delovno območje

Čeprav lahko v skladu s specifikacijo območje ANT + doseže 30 metrov, nikoli ni rečeno, da morajo vse naprave zagotavljati točno ta razpon. Najverjetneje se bodo proizvajalci senzorjev ustavili na zadostnem minimumu, na primer na razdalji od senzorja do kolesa kolesa, s čimer se zmanjša moč in znatno izboljša notranji čas delovanja baterije naprave. Kickr napaja omrežje, tako da si lahko privoščite največji signal ANT +. Prav tako sprejemnik deluje na računalniku s polno zmogljivostjo. Zato ne smete biti presenečeni, da lahko enostavno dobite Kickr signale, da spletni merilnik kalorij, nameščen na kolesu, preneha delovati, če se simulator premakne malo dlje od sprejemnika.

Motnje

Naprave ANT + ne vplivajo druga na drugo zaradi kodiranja kanalov, shem modulacije in zelo razumne časovne delitve signalov. Toda Bluetooth, brezžični domači telefon, pametni telefon WiFi in celo domači WiFi zasedajo zelo preobremenjen nelicencirani razpon 24 GHz. Vsi ti signali za ANT + so hrup, lahko povzročijo napake in vplivajo na obseg sprejema. Če obstaja razlog za domnevo, da podatki niso resnični, je treba poiskati vire sevanja tretjih oseb (vključno z mikrovalovno pečico). Odpravljanje težave lahko pomaga premakniti WiFi na 5 GHz, tako da vsaka naprava v prostoru deluje v tem pasu (če je precej posodobljena). Vmesnik USB3 je tudi zmožennarediti kaos v oddaji ANT +. Če je nekaj podobnega, ga lahko poskusite onemogočiti. Če je sprejem izboljšan, je bil najden vir motenj.

Kaj je ANT + na pametnem telefonu?

ANT + je na voljo na mobilnih telefonih Sony in Samsung. Apple te tehnologije ne podpira. Za druge pametne telefone z USB OTG, pa tudi za osebne računalnike in računalnike Mac, potrebujete USB adapter. V prvem primeru boste morali namestiti ANT USB Service. V drugi pa delo pametnih telefonov ne razlikuje od delovanja drugih naprav, ki podpirajo to tehnologijo. Zahvaljujoč tehniki časovne delitve, veliko naprav uporablja en sam kanal 1 MHz. Vsak vir govori v svojem časovnem intervalu. Dolžina sporočila je 150 μs, obdobje med 8-bajtnimi oddajami pa je od 05 Hz do 200 Hz. Napake popravimo s 16-bitnim CRC. Ko se kanal prekine, se lahko kanal spremeni. Uporablja se frekvenčna modulacija z uporabo Gaussove filtracije.

Dostopnost

Zavezništvo ni slepo za dejstvo, da številni pametni telefoni ne podpirajo tehnologije ANT +. Zaradi tega so na voljo novi oddajniki, ki lahko oddajajo v različnih formatih. V 4iiiis je nekaj podobnega vgrajeno v Viiiive Monitor srčnega utripa, ki vam omogoča uporabo aplikacije iOS za nastavitev naprave Sportiiiis na poti. HTC, Sony in Samsung začnejo sprejemati oddajnike ANT + na svojih tablicah, telefonih in prenosnih računalnikih, medtem ko North Pole Engineering izdeluje ANT-Wifi sprejemnike, ki zajemajo informacije ANT + in jih ponovno prenašajo prek Wi-Fi v obliki, ki jo lahko sprejmejo naprave iOS. Če jih želite uporabiti, mora razvijalec vdelatinjegov dodaten modul WASP NPE in fitnes industrija je glavni kandidat za njegovo uporabo. Stroški izvajanja te strojne in programske opreme so približno enaki stroškom za Bluetooth.

Sorodne publikacije