403 Forbidden: Kaj je ta napaka in kako jo lahko odpravimo z najenostavnejšimi metodami?

Ko se redni uporabniki prijavijo v internetne brskalnike ali ko poskušate dostopiti do lastnega gostovanja, lahko spletni razvijalci pogosto najdejo pojav 403 Forbidden failure. Kaj je napaka, načeloma malo razumeti skoraj vse. Toda kako jo popraviti z najpreprostejšimi metodami, vem malo. Poglejmo ta vprašanja, vendar najprej ugotovimo naravo same napake in razlago spremljajočega sporočila, ki je prisotna po navedbi napake glavne kode.

Kaj pomeni 403 Prepovedano?

Da bi razumeli bistvo problema, morate najprej preprosto prevesti želeno ime napake in frazo, ki je v sporočilnem oknu navadno predstavljena nekoliko nižje. »Prepovedano« pomeni »Prepovedano« in pod razlago »Dostop zavrnjen« ali »Nimate dovoljenja«.


Prvi stavek se razlaga kot prepoved dostopa, drugi pa lahko pomeni odsotnost potrebnih pravic do takega dostopa ali uporabe storitve, na katero se zahteva trenutno obravnava. Toda tudi če razumemo bistvo dogajanja, je treba napako razdeliti v dve glavni skupini. Opomba: Zrušitev ima lahko več naslovov, vendar je glavna koda napake 403 ali oznaka prepovedi prisotna v katerem koli opisu.

403 Prepovedano: kaj je ta napaka za navadne uporabnike?

Pri navadnih uporabnikih je večina teh napak povezana s situacijami, ko uporabnik poskuša dostopiti do strani na internetu, vendar je spletno mesto prepovedano. Zakaj se to dogaja? Dasamo zato, ker bi jo lahko »prepovedali«, na primer v isti družbeni mreži. Dostop do nekaterih virov je lahko omejen zaradi ozemeljskih omejitev za računalniško napravo, s katere je omogočen dostop (npr. Blokiranje dostopa do ameriških internetnih radijskih postaj za vzhodno Evropo), obstaja regionalna blokada (npr. Nezmožnost dostopa do ruskih informacij ali iskanja). viri v Ukrajini), nepravilno dodeljen naslov vira, obstajajo težave s samimi stranmi ali v operacijskem sistemu, obstajajo kratkoročne napake. Zdaj ne govorimo o virusih, čeprav te možnosti ni mogoče izključiti.


Razlaga napak webmasterja

Zdaj pa poglejmo, kaj je za prepovedano napako 403 - ko gre za spletne razvijalce. Pogosto je njegov videz povezan z nalogo nepravilnih imen nekaterih indeksov PHP in HTML formatov, prisotnost prepovedi za predmet .htaccess, pomanjkanje potrebnih pravic itd.

Popravljanje napak z najenostavnejšimi metodami

Po ugotovitvi temeljnih vzrokov tega pojava, poglejmo, kako popraviti 403 Forbidden, z uporabo najbolj preprostih možnosti za to.
Priporočljivo je, da uporabniki na nižji stopnji začnejo brisati predpomnilnik brskalnika s sorodnimi elementi, nato pa dokončajo ponovni zagon sistema in se nato poskusite ponovno prijaviti v zahtevani vir, pri čemer istočasno preverite pravilnost vnosa svojega naslova.
V primeru, da je stran prepovedanakatero koli storitev, samo poskusite vključiti v brskalnik VPN odjemalca (v najnovejših različicah brskalnika Opera je vgrajen). Vendar to velja le za primere, ki vključujejo spremembo regionalnega naslova IP. Če je dostop blokiran na ravni registracije, ta tehnika ne bo pomagala.
Poleg VPN neposredno v brskalniku lahko uporabljate tudi splošne programe, kot je SafeIP. Če je vir sam onemogočen (če obstaja taka priložnost), počakajte nekaj časa in se poskusite znova prijaviti ali, če ne pomaga, se obrnite na e-pošto z administracijo spletnega mesta in navedite težavo. Včasih se podobna situacija lahko poveže s ponudnikom, ki omogoča dostop do interneta. V tem primeru so dejanja podobna prejšnjemu. Včasih celo preprosta sprememba brskalnika pomaga. Zdaj pa poglejmo, kako odstraniti 403 Forbidden, ko gre izključno za spletne skrbnike. Najprej preverite imenski prostor indeksne datoteke.
V imenih morajo biti le male črke. Oglejte si datoteko .htaccess in preverite morebitne prepovedi v njeni vsebini. Če nadgradite predpomnilnik DNS, ki je včasih lahko tudi vzrok tega pojava, počakajte dan in ponovite potrebne korake. Končno, upoštevajte, da morajo biti pravilni atributi za dostop nastavljeni za vse imenike (za uporabnike in skrbnike spletnih mest - 755 za lastnike - 744). Poleg tega je zaželeno, da preverite postavitev samih strani, ki morajo biti v strogo določenih imenikih. Če ni nič večNavedenega rezultata ne boste mogli navesti, lahko se obrnete na storitev za podporo gostovanju.

Kratki rezultati

Kaj je napaka 403 Prepoved - imajo dogovor. Kot rezultat, je mogoče opozoriti, da nič strašno ali katastrofalne za osebo ali spletni razvijalec (lastnik gostovanja), njegov videz ne predstavlja. Enake prepovedi so preprosto odstranjene, toda pred uporabo ene ali druge rešitve za začetek se prepričajte, da je glavni vzrok pravilen. Možno je, da nekatere predstavljene tehnike sploh ne bodo potrebne.

Sorodne publikacije