Različni modeli KAMAZ podjetja KAMAZ: tovornjaki, avtobusi in traktorji

Leta 1969 je bila v Naberezhnye Chelny ustanovljena Kamsky Automobile Plant. Po sedmih letih je iz transportnega traku nastal prvi tovornjak, s katerim so nastali številni modeli Kamaz. Automobile Corporation "KamAZ", ki vključuje veliko podjetij, ki je eden največjih svetovnih sindikatov, ki zaseda 13. mesto v svetovnih indeksih med proizvajalci tovornjakov. Danes tovarna avtomobilov proizvaja avtobuse, traktorje, vozila za posebne namene, različne modele priklopnikov Kamaz, motorje in opremo.

Prvi, klasični model KamAZ-5320

Kamazovi tovornjaki, ki temeljijo na modelu 5320, se že 30 let uporabljajo po vsej državi v gradbeništvu in kmetijstvu, pri prevozu tovora na velike razdalje, ki potuje po vsem ozemlju nekdanje ZSSR. Z leti so bili le malce nadgrajeni ali predelani, odvisno od namena in razreda. Ti avtomobili so postali tako priljubljeni, da so bili za zbiralnike izdelani obsežni modeli Kamaz.

Tovornjak 5320 z vgrajenim telesom in možnost priklopa priklopnika s podobnimi ploščami in zmogljivostjo je odličen za kratki in dolgi prevoz tovora. Kabina nima spalnega prostora, lastniki se namestijo sami in namesto telesa opremljene kabine ali zabojnika. Še vedno vozijo po cestah, kljub temu, da se je od leta 2000 njihova izpustitev ustavila. Ta sprememba se razlikuje oddrugi modeli te blagovne znamke odlična izolacija hrupa s toplotno zaščito kabine. Voznikov sedež se enostavno prilagodi s pomočjo hrbta in vzglavnika za individualno težo in voznikovo rast. Omeniti je treba, da je poraba goriva pri tem modelu Kamaz pri največji obremenitvi nizka zaradi stalne posodobitve.

Avtobusi KamAZ

Prvi avtobus modela KamAZ-5262 z dizelskim motorjem je 240 l. z., predstavljeno leta 1993. Pred nadaljevanjem postopka ni šlo skozi požare v obratu motorjev. Toda leta 2000 so informacije o tem projektu uporabila skupina podjetij koncerna KamAZ Neftekamsky Automobile Plant, ki je ustvarila avtobus NefAZ-5299.

Avtobus NefAZ-5299 se je začel v serijski proizvodnji od decembra 2000 z dizelskim motorjem 270 KM, odvisno od spremembe pa so bili nameščeni drugi motorji. Izdaja se za mesto, predmestje in daljinske povezave, po katerih sta salon in vozniška kabina dokončana.

Traktorji KamAZ Corporation: novi modeli

V Kamski avtomobilski tovarni so od začetka devetdesetih let razmišljali o razvoju trga kmetijske mehanizacije in proizvodnje traktorjev. Popolnoma nov primer KamAZ je bil v veliki konkurenci, vendar je imel takšen proizvodni velikan dovolj rezerv za to nalogo. Leta 2003 se je poslovodstvo na podlagi Semipalatinskega strojnega obrata odločilo za ustanovitev konzorcija Kazahstan-KAMAZ in na njegovi podlagi začeti s proizvodnjo večnamenskih traktorjev KamAZ KT-240-D, s katerimi se lahko izvajajo vse naloge na podeželju.gospodarstvo.
Od leta 2007 je avtomobilska družba skupaj z italijanskimi in angleškimi partnerji ustvarila in zagnala traktor na kolesih KAMAZ T-215, izdelan po novih standardih kmetijskih strojev, z digitalno armaturno ploščo, izboljšanim udobjem in visoko zmogljivostjo v kombinaciji z ekonomičnostjo porabe goriva.

Od prvih modelov do nove generacije Kamaz

V času obstoja je obrat izdelal ogromno število modelov Kamaz, od klasičnih 5320 do novih modelov KamAZ-5460 in popolnoma nenavadnega glavnega traktorja nove generacije 5490 z motorjem 430 k z. in nosilnost 60 ton.
To je popolnoma nadgrajen model, od starega pa je ostala samo ikona konja na pokrovu. V kabini so udobje in urejenost, klimatska naprava, ogrevani sedeži, tempomat bistveno olajša delo voznika. Za počitek je pograd, in s pomočjo zračne blazine lahko voznik uskladi mehkobo in dimenzionalnost pri vožnji po grobi cesti.

Nov razvoj dogodkov v Kamaz-6520 "Lux"

Razvoj dogodkov v avtomobilski industriji v letu 2017 se zdi fantastičen, popolnoma nova tehnologija. Avtobusi, tovornjaki, tovornjaki in traktorji z miselno pomočjo vozniku, ki signalizirajo grožnjo in popravek prometa, so preusmerjeni od nesreč. Sistem pomaga ustaviti avto, razkriva različne ovire na poti, obvešča voznika ali pa s svojo nedejavnostjo deluje neodvisno.
Voznik ima popoln nadzor nad cestonavigacijski sistem, projekcijski zaslon in meteorološka postaja za napovedovanje vremena na poti z avtomobilom. V sredini volana, kjer smo običajno videli signal za klik gumba, je možno namestiti pametni telefon. Namesto ogledal - zasloni za vzvratno vožnjo v obliki zaslonov.

Najnovejše tehnologije za počitek na cesti

Voznik se lahko tušira, gre na stranišče, ima udobno večerjo tako, da raztegne ortopedski voznikov sedež z elektromagnetno vzmetenjem na drsno mizo in v primeru dolgega sedeža. postavite tekmovalno stezo naravnost v kabino in jo poglejte skozi pogled na video pano, ki ga lahko po želji namestite v kateri koli del kabine. Za kuhanje se uporablja steklokeramična plošča, mikrovalovna pečica in aparat za kavo, na voljo pa je tudi hladilnik za dolgoročno shranjevanje izdelkov. Za spanje je spalni del v zgornjem delu kabine z videoposnetkom in polica za stvari. Razvijajoč se od modela prvega Kamaza do najnovejšega razvoja, nas korporacija korak za korakom uvaja v prihodnost, ki vključuje udobje in varnost poti za velike razdalje.

Sorodne publikacije