Luči za strojenje: značilnosti, metode in priporočila. Film za toniranje žarometov

Ljubitelji tuninga se pogosto odločijo, da obarvajo svoje luči. To je preprosta nastavitev, ki jo opravite z lastnimi rokami. S to operacijo lahko izberete avto iz potoka, da bo videz avtomobila bolj originalen in neobičajen.

Za in proti

Ta postopek ima veliko pluse in veliko pomanjkljivosti. Poglejmo glavne točke. Če govorimo o očitnih prednostih takšnega uglaševanja, potem so seveda te dekorativne lastnosti, če se film uporablja. Da, avto bo dobil dražji in elegantnejši videz in nikoli več ne bo spomnil brezličnega produkta transportnega sklopa. Chameleon žarometi lahko izgledajo elegantno in nenavadno. Če uporabljate zatemnjena svetila skupaj z zatemnjenimi okni, bo avtomobil morda še bolj prepričljiv. Poleg dekorativne funkcije te vrste, tuning varuje tudi žaromete pred praskami, druge poškodbe, ki se bodo nujno pojavile med delovanjem avtomobila.


Ta nastavitev je ena najbolj enostavnih in poceni. V tem primeru ni treba obiskati drage otroške jezikovne centre in salone s posebej usposobljenimi obrtniki. Toda modernizacija ima kontraindikacije. Prvi primer proti prometni policiji. Če niansiranje zadnjih luči osebja nekako zaprejo oči, potem se v primeru sprednje optike možnosti za zaustavitev in naknadno fino znatno povečajo. Čeprav je vse odvisno od izbrane metode za uglaševanje.

zatemnjena žarometa inpravo

V zvezi z zakonom ne vsebuje posebnega jezika o prepovedi. Natančneje, sama prepoved je, vendar je besedilo zelo zamegljeno. Pri prehodu TO lahko pride do različnih težav. Če pogledate vprašanja na drugi strani, ima večina sodobnih avtomobilov že tovarniško nameščeno tonirano steklo, ki je, za razliko od toniranja žarometov, uradno prepovedano. In tudi kljub temu, pregled vozil opravljajo lastniki avtomobilov z zatemnjenim steklom.

Praksa kaže, da če izberete način toniranja z uporabo filma, bo to povzročilo manj vprašanj prometne policije - film ima boljšo zmogljivost prenosa svetlobe. Res je, da obstaja odvisnost od debeline. Razumeti je treba, da lahko zloraba toniranja žarometov, pa tudi prednjih, povzroči ne le morebitne težave s prometno policijo. Obstaja tudi določeno tveganje nesreče. Zato ne smete biti preveč neprimerni - varnost je veliko višja od spektakularnega videza. Da bi avto pripravi manj pozornosti na prometne policije, je vredno opustiti svetle barve - bela, roza, modra. Tako se boste izognili globi za niansiranje žarometov (500 rubljev).

Tehnike toniranja

Obstajata dva načina za zatemnitev optike. Med njimi se razlikujejo glede tega, kateri material bo uporabljen. Žarometi se lahko uglasijo s posebnim filmom in tudi z lakom. Upoštevajte značilnosti vsake metode.

Lak

Največja prednost laka je njegova cena. Ta tuning je rekel - "poceni in jezen". Lak je poceni,lahko ga uporabite hitro. Ampak, če se ga želite znebiti, se morate norčevati iz njega. Material omogoča igranje odtenkov. Izberete lahko katerokoli barvo. Na ta plišani lak za toniranje žarometov se konča s seznamom pomanjkljivosti.
Način uporabe vključuje potrebo po razstavljanju optike - to ni zelo priročno. Poleg tega, da bi dal lak na površini v visoko kakovost in celo plast, morate delati praktično nakit. Končno, ta metoda toniranja prehaja več svetlobe kot druge razpoložljive možnosti. Če želite optiko očistiti iz sloja laka, topila ne morete uporabiti. Lahko poškoduje plastiko. Vse barve in drugi materiali za barve in laki imajo lastnost, da se uničijo pod vplivom ultravijolične svetlobe in temperaturnih nihanj. Če ni strašljivo, je barvna leča prava izbira. Za druge primere pa obstaja optićni film.

Film

Ta tehnologija je poznana skoraj vsem. Film se zelo pogosto uporablja pri niansiranju očal. Metoda ima veliko več prednosti kot lak. Odstranjevanje filma, za razliko od laka, je veliko lažje in ga je mogoče storiti kadarkoli. Film za barvanje žarometov ima funkcijo zaščite pred praskami in motnostjo. Tekstura materiala je enakomerno gladka in gladka. Propustnost svetlobe s filmom je veliko večja kot pri laku. Žaromet dobi povsem gladko površino in ga lahko dodatno poliramo - steklo se ne poškoduje.
Toda brez slabosti ne bo. Film za niansiranje žarometov je dražji od laka. Tudi videzfilm ni tako spektakularen. Uporabiti ga je težje kot aerosolni lak. Toda v vseh drugih ta možnost - dostojno izbiro za neodvisno tuning.

Niansiranje laka z lastnimi rokami

V primeru laka je zaželeno, da se optiko razstavi. Nato površino temeljito speremo s prahu in umazanije. In potem, ko je element že čist, se površina na kakršenkoli način razmaže.

Deli elementa, ki ni namenjen lakiranju, se priporoča, da se zalepi - uporabiti je mogoče papir ali film. Separatorji so prekriti z lepilnim trakom. Balon strese nekaj minut, nato pa preverite, ali je barva nepoškodovana. Nato lak nanesemo na površino. To naredite zelo previdno in lepo - plast naj bo čim bolj enotna. Kartušo držite pravokotno na žaromet. Razdalja med cilindrom in žarometom ne sme biti večja od 20-30 centimetrov. Za popoln učinek se barva žarometa izvaja v dveh ali več plasteh - natančno število se določi glede na situacijo. Med risalnimi plastmi se počivajo za sušenje, kar omogoča izogibanje napetostim. Pri delu z zadnjo optiko lahko uporabite manjši del zaloge, saj so same zadnje luči temnejše.
Ko je postopek niansiranja zaključen, se vsi elementi posušijo. Koliko časa bo potrebno, da se posuši, bo odvisno od posameznega laka. Nato po potrebi in po potrebi obdelane površine poliramo.

Kako barvni film?

Prva stvar za nakup materialov - v večini trgovinObstaja kot navaden film za toniranje žarometov, in tudi nenavadne, zanimive različice. Poleg filma potrebujete tanek nož, mehko krpo, čistilo, gradbeni sušilnik za lase. Demontaža ni potrebna. Žaromete je treba očistiti, nato razmastiti in po suhem obrisati s krpo, ki ne pušča vlaken. Zdaj je potrebno površino namočiti z milnico. Ta ukrep bo pomagal preprečiti nastanek mehurčkov. Prilepite film od sredine do robov, pri tem pa si pomagajte s posebnim plastičnim ali gumijastim brisalnikom.
Da bi film prevzel pravo obliko, se ogreje. Da bi material barvni žarometi dobro prilepili, je razstavljen s kosom tkanine, presežek je odrezan.

Sorodne publikacije